IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a străbătut toată Basarabia și a promis că va sprijini frații de peste Prut cu tot ce-i va sta în putință - Ziaristi OnlineZiaristi Online

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a străbătut toată Basarabia și a promis că va sprijini frații de peste Prut cu tot ce-i va sta în putință

IPS Teofan la Cimitirul Eroilor Romani de la Tiganca - Iunie 2014de Nicolae Pintilie

La sfârșitul săptămânii trecute, Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a vizitat biserici și mănăstiri de dincolo de Prut. Astfel, înaltul ierarh a răspuns invitației Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor de a cunoaște spațiul jurisdicțional canonic al Mitropoliei Basarabiei.

Joi, pe 19 iunie, Înaltpreasfinţitul Teofan a vizitat Catedrala de la Hâncești cu haramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” (foto jos), biserica din oraşul Leova, cu hramul „Sfântului Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului”, Centrul Social „Ioan Maximivici” din cadrul aceleiaşi parohii, catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie şi Toţi Sfinţii Români” din satul Cania, raionul Cantemir și Mănăstirea „Eroii Neamului” din satul Ţiganca, cu hramul „Înălţarea Domnului”. „La Cimitirul Eroilor, Înaltpreasfinţitul Teofan a săvârșit o pomenire și o rugăciune de dezlegare pentru iertarea păcatelor soldaților români căzuți în cel de-al II-lea Război Mondial, în lupta pentru reîntregirea țării” (foto sus), a spus părintele Marian Timofte, consilier în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Iașilor.

Înalţii ierarhi au mers, apoi, spre Cahul, unde au vizitat Mănăstirea Găvănoasa, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului şi Sfânta Treime”, dar şi sediul Episcopiei Basarabiei de Sud din oraşul Cahul. Vineri, pe 20 iunie, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a pășit pragurile Centrului Maternal din cadrul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei şi al sediului Mitropoliei Basarabiei din Chişinău. În decursul celor două zile, membrii delegației ieșene au rămas profund impresionați de intensa activitate misionară a preoților pe care i-au întâlnit, în ciuda dificultăților financiare cu care aceștia se confruntă. Înaltpreasfințitul Teofan a oferit câte un Liturghier preoților, dar și cărți de rugăciune, broșuri, icoane și a promis că va sprijini frații de peste Prut cu tot ce-i va sta în putință.

Sursa si alte 10 foto la Doxologia via Ziaristi Online

IPS Teofan la Catedrala de la Hâncești, cu haramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, iunie 2014

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.