Ziua Limbii Române la Muzeul Ţăranului Român şi în Parcul Titan, pe acordurile lui Eugen Doga - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ziua Limbii Române la Muzeul Ţăranului Român şi în Parcul Titan, pe acordurile lui Eugen Doga

Ziua Limbii Romane 2014 cu Eugen Doga in Parcul Titan BucurestiInstitutul “Fraţii Golescu” informează:

Clubul Ţăranului Român

Vineri, 29 august / ora 18.00

Anul acesta, pentru a sărbători cuvios Ziua Limbii Române (31 august) am decis să prezentăm câteva publicații de limbă română din provinciile istorice. Eroismul jurnaliștilor care le editează este impresionant. În unele regiuni (R. Moldova) găsim publicații  remarcabile; în altele ( Transnistria, Sudul Dunării, Timocul sau Sudul Basarabiei ) nu există presă în limba română, cum nu există, radio, televiziune, școală sau liturghie în română. De aceea nu facem o prezentare valorică, acționând, mai degrabă la îndemnul lui Ion Heliade Rădulescu : ”Scrieți băieți, scrieți orice, dar scrieți în românește”. Mulțumiri Departamentului Politici pentru relația cu românii de pretutindeni, care ne-a dat o mână de ajutor pentru a completa, pe cât se poate, colecția de ziare pe care o oferim publicului bucureștean.

Vă invităm vineri, 29 august 2014, ora 18:00, la Clubul Țăranului Român, la deschiderea primului “Chioșc de ziare” de acest fel. Publicațiile vor fi disponibile pentru a fi consultate până pe data de 12 septembrie 2014. La manifestare va fi prezent şi cunoscutul cercetător nonagenar Vasile Ilica.

Totodata, duminică, 31 august, Primaria Sector 3 a organizat un spectacol în parcul Titan, la care fiecare participant este invitat să vină cu câte o carte pentru a fi donata tinerilor din Basarabia. Iată programul manifestării:

Parcul Titan

Duminică, 31 august / ora 18:00

Evenimentul, aflat la cea de a II-a ediţie este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor şi face parte din cunoscutul și apreciatul program Zilele Multiculturalității în sectorul 3. Ediția I a Zilei Limbii Române din 2013 a înregistrat o audiență de peste 10.000 de spectatori, fiind dedicată operei şi personalităţii lui Mihai Eminescu.

“BRÎNCOVEANU ȘI CANTEMIR-300 DE ANI”-Expoziția in aer liber de istorie și artă românească dedicată marilor domnitori și în egală măsură marilor arhitecți ai spiritului românesc, va deschide la ora 18:00 evenimentul Ziua Limbii Române.

Invitatul special al evenimentului vine din Basarabia, în persoana marelui compozitor EUGEN DOGA, creatorul muzicii din filmele “Maria Mirabela”, “Anna Pavlova” “Șatra”, “Patul lui Procust”, “Lăutarii” și multe altele care au avut un mare succes în România.

De la ora 18:30 publicul din sectorul 3 și nu numai, este invitat la un regal muzical.

Concertul extraordinar “MUZICA TINEREȚII NOASTRE “ prezentat pentru prima data în aer liber, într-un parc din Capitală, va fi susținut de maestrul Eugen Doga împreună cu Orchestra Simfonică București, dirijată de Tiberiu Soare și grupul coral Accoustic, dirijat de Daniel Jinga avându-i ca soliști pe soprana Ana Cebotari și tenorul Andrei Lazăr.

Piese celebre din marea creație muzicală semnată de Eugen Doga vor transforma Parcul Titan-Parcul Artelor într-o uriașă sală de concert, în aer liber.

Iar la ora 20:00 va intra în scenă cunoscuta formație ZDOB și ZDUB din Chișinău, care va susține, în dulcele nostru grai comun, un concert exploziv, seara încheindu-se cu un foc de artificii.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: MARI ROMÂNI BASARABENI. Jurnalul de Front al lui Alexei Mateevici, poet, preot militar, erou în Primul Război Mondial, autorul poeziei “Limba Noastră”, mort la numai 29 de ani. OMAGIU de Ziua Limbii Române | MAGAZIN CRITIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.