Terorist din Legiunea Secuiască eliberat din Bolivia de serviciile secrete ungareZiaristi Online

Terorist din Legiunea Secuiască eliberat din Bolivia de serviciile secrete ungare şi organizaţia Baptista de la Budapesta

Toaso ElodO “ştire” scrisă de un reporter Adevărul cu numele de Ştefan Both este titrată “imparţial”: “Operaţiune de salvare spectaculoasă pentru cetăţeanul româno-ungar Toaso Elod, acuzat de terorism în Bolivia“. În realitate este vorba chiar de un mercenar terorist maghiar, născut la Sovata, arestat şi încarcerat în urmă cu şase ani, după ce comandoul terorist din care făcea parte a fost distrus de trupele speciale boliviene în urma unei acţiuni soldate cu morţi şi multe cartuşe consumate. “Legiunea Secuiască sau “Szekely Legio”, potrivit denumirii oficiale, a primit o grea lovitură în Bolivia după ce un detaşament guvernamental i-a ucis pe Arpad Magyarosi, Eduardo Rózsa-Flores şi Dwyer Michael Martin şi l-a arestat pe Toaso Elod (foto), care se pregăteau să îl asasineze pe preşedintele bolivian Evo Morales. Legiunea Secuiască îşi desfăşoară activitatea în România de ani buni, antrenându-se în Munţii Ciucului şi ameninţând cetăţenii români care prezintă un pericol pentru extremiştii secui”, titra NapocaNews, foarte documentată pe acest subiect, în urmă cu şase ani.

rozsa flores_horvatorszagban in croatiaCotidianul Ziua a prezentat pe larg activităţile Legiunii Secuieşti, într-un articol din 29 ianuarie 2007. Membrii acestei grupări pregătiseră o tabără paramilitară chiar în Munţii Ciucului, iar printre cei prezenţi la antrenamente era şi Eduardo Rosza Flores, ucis de trupele speciale boliviane pe 16 aprilie 2009. “Ungurul-evreo-spaniol Rosza Flores a participat şi la războiul din Iugoslavia”, publica NapocaNews. Ca mercenar de partea croaţilor (foto) el a primit cetăţenia croată, drept recompensă pentru acţiunile lui criminale din timpul războiului. Dar cel mai important lucru din CV-ul teroristului “secui” este faptul că acesta a fost în perioada 1978-1982 traducătorul teroristului Carlos “Şacalul”, pe când acesta activa în Ungaria, unde avea o bază pusă la dispoziţie de serviciile secrete comuniste ale RPU subordonate KGB, se arată în articolul intitulat “Legiunea Secuiască: protejată de serviciile secrete româneşti, decapitată de cele boliviene“.

“Toaso Elod şi croatul Mario Tadici au fost salvaţi din Bolivia de o organizaţie caritabilă baptistă, cu sprijinul primit din partea Ministerului de Externe ungar, cât şi al unor servicii secrete”, ne mai “informează” Both. Operaţiunea de PR a serviciilor secrete ungare a fost servită întregii prese de la Budapesta, de unde a cules-o şi vorbitorul de maghiară de la Adevărul. Organizaţia “caritabilă” care a colaborat cu MAE ungar şi serviciile secrete maghiare se numeşte Baptista si a publicat pe scurt povestea eliberării ilegale a celor doi pe site-ul ei oficial. În luna februarie Baptista publica si un interviu (eng) cu sora teroristului maghiar.

Cunoscuta activistă antiromâncă Gál Kinga a avut o intervenţie pentru eliberarea teroristului chiar în Parlamentul European (video).

Un comentator de la Adevărul constată sec: “Încurcate sunt căile Domnului în această acțiune„UMANITARĂ” în care s-au implicat reprezentanții unui cult religios, diplomați și servicii secrete pentru a salva un grup de teroriști ce așteptau să fie judecați în libertate după ce au stat în arest atâta timp. Presa din Bolivia îi denumea mercenari. Dacă erau nevinovați de ce s-au opus cu focuri de arme? Am ajuns să lăudăm terorismul în presa română. Dar interesele sunt altele se pare.”

Legiunea secuiască” este activă şi pe Facebook, unde militează pentru autonomie, la fel ca UDMR.

Sursa: Ziaristi Online

Foto: Tovarăşii de arme ai lui Tóásó Előd au fost mai puţin norocoşi…

tóásó-előd  - rosza flores bolivia

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: Terorist din Legiunea Secuiască eliberat din Bolivia de serviciile secrete ungare şi organizaţia Baptista de la Budapesta | MAGAZIN CRITIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.