VIDEO Augustin Zegrean: "Căsătoriile" homosexualilor sunt împotriva poruncilor lui Dumnezeu. Preşedintele CCR pune punctul pe i la Templul Coral - Ziaristi OnlineZiaristi Online

VIDEO Augustin Zegrean: “Căsătoriile” homosexualilor sunt împotriva poruncilor lui Dumnezeu. Preşedintele CCR pune punctul pe i la Templul Coral

Augustin Zegrean Daniel Iohannis Muraru Vainer Templul Coral 2015

Augustin Zegrean, Presedintele CCR, in stanga imaginii

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a organizat vineri, 22 mai, la Templul Coral din Bucureşti, evenimentul solemn „Decalogul – fundament al justiţiei“. Evenimentul a fost prilejuit de Shavuot 5775, sărbătoare evreiască dedicată primirii Torei de către Moise pe Muntele Sinai. La eveniment au participat: Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României, Victor Viorel Ponta, Prim-ministrul României, Augustin Zegrean preşedintele Curţii Constitutionale a României, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputatţilor şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor centrale ale statului, personalităţi ale vieţii politice, culturale, academice şi reprezentanţi de seamă ai Comunităţii Evreieşti din România, reprezentanţi ai statului Israel. Evenimentul a fost deschis prin intonarea imnelor statelor România şi Israel. Cei prezenţi la eveniment au subliniat moştenirea religioasă, socială şi culturală a Decalogului pentru lumea de astăzi.

Patriarhul României a rostit cu acest prilej cuvântul „Decalogul – relaţie a omului cu Dumnezeu şi responsabilitate faţă de semeni“, informează Lumina.

ActiveNews oferă amănunte:

Augustin Zegrean: Cum rămâne cu a Şaptea poruncă?


Augustin Zegrean despre homosexuali la Templul Coral de ZiaristiOnlineTV

Președintele Curții Constituționale din România, Augustin Zegrean, a ținut un discurs la Templul Evreiesc, pe tema celor 10 porunci biblice. Zegrean, a fost invitat alături de alte personalități, începând cu președintele și premierul României, să participe la dezbaterea ”Decalogul – fundament al justiţiei” organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Vorbind despre cele 10 porunci, Augustin Zegrean a spus, printre altele:

“Cele 10 porunci, decalogul, reprezintă prima mare încercare de codificare a legislației omenirii

În decursul vremii sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi. “Cinstește pe mama ta și pe tatăl tău, ca bine să-ți fie”. Cine o fi tatăl tău, când fecundarea a fost făcută in vitro? Cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? Dar dacă tatăl tău este un bărbat și mama ta este tot un bărbat? Dar dacă tatăl tău este o femeie și mama ta tot o femeie? Greu de ales cinstirea.

Să nu fii desfrânat este cea de-a șaptea poruncă. În ziua de astăzi, statele se forțează să aleagă legi ale desfrânării, pentru că se vorbește despre legea prostituției. Sigur că se și se practică. Dar când statele legiferează căsătoria între persoane de același sex, tocmai pentru a justifica libertatea de a-ți alege orientarea sexuală, cum rămâne cu porunca aceasta?”.

Sâmbătă, la București, a avut loc o nouă ediției a marșului homosexualilor, mai arată sursa citată.

Incident la Templul evreiesc

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au fost prezenţi vineri seara la Templul Coral din Bucureşti, la evenimentul dezbatere e ”Decalogul – fundament al justiţiei” organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Klaus Iohannis a refuzat să își mai țină discursul, după ce inițial, conform programului, preşedintele trebuia să fie primul vorbitor, însă organizatorii i-au dat cuvântul Patriarhului Daniel, apoi lui Victor Ponta. Vizibil iritat, când a fost invitat să-ți țină discursul, după premier, Iohannis a dat din mână că nu mai vrea. A fost nevoie de insistențe pentru ca acesta să-și țină totuși discursul.

“Dacă președintele știa că vorbește primul și a văzut că nu vorbește primul, normal că s-a supărat. nu știu cine a schimbat programul. Se poate să  fi fost o eroare. Eu l-am rugat să țină seama de plecăciunile unui om bătrân”, a declarat ulterior Aurel Vainer, deputat, explicând că el l-a rugat pe Iohannis să își țină totuși discursul.

Evenimentul a fost organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România cu ocazia sărbătorii Şavuot, care aminteşte de momentul în care Moise a primit Tora pe Muntele Sinai. Respectând tradiţia, şeful statului a purtat tot timpul pe cap kipa, scufia tradiţională evreiască. Premierul, în schimb, a venit cu capul descoperit şi aşa a şi asistat la ceremonii, mai scrie ActiveNews.

Foto: Presidency.Ro

Video: A3

Sursa: Ziaristi Online

Moise cu cele 10 porunci-Rembrandt_Harmensz._van_Rijn

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: Augustin Zegrean: “Căsătoriile” homosexualilor sunt împotriva poruncilor lui Dumnezeu. Preşedintele CCR pune punctul pe i la Templul Coral | MAGAZIN CRITIC

  2. Pingback: Palmyra, oraşul antic al oltenilor, văzut de Victor Roncea. FOTO GALERIE | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.