Euforie la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, cu Mariana Nicolesco - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Euforie la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, cu Mariana Nicolesco

Zoltan Nagy, Adela Zaharia, Marco Balderi, Alvaro Lozano, Mariana Nicolesco, Bogdan Taloş, Oana Andra

Flori şi ovaţii pentru întreaga companie la finele spectacolului de vis de duminică seara: Zoltan Nagy, Adela Zaharia, Marco Balderi, Alvaro Lozano, Mariana Nicolesco, Bogdan Taloş, Oana Andra

Prima etapă a Concursului Darclée s-a încheiat într-o atmosferă de euforie generală

  • Aplaudat grupul de artişti chinezi
  • Audiată cu mare emoţie vocea Haricleei Darclée
  • Ovaţionată Mariana Nicolesco
  • 77 de concurenţi trec în etapa a doua a Competiţiei

Sâmbătă seara publicul brăilean i-a aplaudat cu entuziasm, odată cu toţi tinerii participanţi la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, pe artiştii chinezi prezenţi la Brăila, care au oferit încântătoare melodii din ţara lor ca omagiu adus evenimentelor muzicale care ne fascinează pe toţi în aceste zile.

A urmat conferinţa susţinută de Dr. Stephan Poen intitulată 20 de ani de glorie a Artei Cântului, prilej de-a asculta singurele înregistrări existente ale vocii legendarei soprane Hariclea Darclée: Cântecul fluieraşului de George Stephanescu şi Vai mândruţo dragi ne-avem de Tiberiu Brediceanu, şi de-a urmări proiecţia video a filmului evocând splendidele manifestări dedicate din 1995 încoace memoriei sale, film prezentat la Reuniunea Ambasadorilor UNESCO de la Paris de Mariana Nicolesco. Sala, în picioare, a ovaţionat-o îndelung pe celebra soprană după fiecare arie din repertoriul Haricleei Darclée din opere în care a strălucit ea însăşi, prezentate pe un vast ecran: Le Cid de Massenet, Il Trovatore de Verdi, Tosca de Puccini.

La finele acestei serate magice, concurenţii care au trecut de prima etapă a Concursului Darclée au tras la sorţi ordinea de participare în etapa a doua a Competiţiei, în faţa Juriului Internaţional prezentându-se duminică şi luni 77 de artişti : 38 de soprane, 7 mezzosoprane, 12 tenori, 1 contratenor, 13 baritoni şi 6 başi. Dintre aceştia 32 sunt din România, 16 din China, 8 din Polonia, 5 din Rusia, 4 din Republica Moldova, 4 din Coreea de Sud, 2 din Turcia şi câte unul din Portugalia, Statele Unite, Spania, Abhazia, Mexic, Armenia.

Ieri seara, duminică, publicul a trăit momentele emoţionante ale reîntâlnirii cu talentele revelate de-a lungul timpului de Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée : Alvaro Lozano şi invitaţii săi : mezzosoprana Oana Andra, bas-baritonul Zoltan Nagy, soprana Adela Zaharia şi basul Bogdan Taloş, cu toţii acompaniaţi la pian de Maestrul Marco Balderi.

Mariana Nicolesco impreuna cu mezzosoprana Baoyi Bi din China

Mariana Nicolesco împreună cu mezzosoprana Baoyi Bi din China – care aici salută publicul în limba română – participantă în trecut la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée şi la Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, în prezent membră a Juriului Internaţional al Competiţiei

Un spectacol de vis

«Reîntâlnire cu talente revelate de Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée»

Sub bagheta Marianei Nicolesco, Alvaro Lozano şi Bogdan Taloş în irezistibilul duet din Don Pasquale de Donizetti

Sub bagheta Marianei Nicolesco, Alvaro Lozano şi Bogdan Taloş în irezistibilul duet din Don Pasquale de Donizetti

Duminică: seară extraordinară, avându-l în centrul evenimentelor – sub comanda elegantă, inspirată şi inspiratoare a sopranei Mariana Nicolesco – pe baritonul spaniol Alvaro Lozano, Laureat al Marelui Premiu Darclée, interpret cu un extraordinar talent de showman, care a entuziasmat publicul.

Împreună cu el au strălucit cu vervă şi virtuozitate toţi invitaţii săi, laureaţi şi ei ai Competiţiei: mezzosoprana Oana Andra în duetul Là ci darem la mano din Gon Giovanni de Mozart; bas-baritonul Zoltan Nagy în duetul Suoni la tromba din I Puritani de Bellini; soprana Adela Zaharia în duetul Figlia! Mio padre din Rigoletto de Verdi; basul Bogdan Taloş în duetul de un comic irezistibil Cheti, cheti immantinente din Don Pasquale de Donizetti.

În încheierea acestei seri de vis, Alvaro Lozano a antrenat publicul în universul fascinant al muzicii spaniole şi latino-americane, interpretând E largo del olvido de compozitorul argentinian Alberto Ginastera şi capodoperele – tot pe teme de dragoste – El Paño moruno, Cancion şi Polo din celebrul ciclu Şapte cântece populare spaniole de Manuel De Falla.

La pian, aclamat de-a lungul întregii seri, minunatul Maestru Marco Balderi.

Ovaţii nesfârşite pentru întreaga companie.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.