Dan Tanasă: Directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian, RIDICULIZAT de președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer. VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dan Tanasă: Directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian, RIDICULIZAT de președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer. VIDEO

Alexandru Florian, tismaneanul lui Victor Ponta

Alexandru Florian, tismaneanul lui Crin Antonescu si Victor Ponta

Directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România ”Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a fost ridiculizat de către deputatul comunității evreiești din România, Aurel Vainer, chiar în timpul dezbaterii intitulată ”Extremism, antisemitism, naționalism – pericolele contemporane ale Europei” organizată de către New Strategy Center, scrie cunoscutul apărător al drepturilor omului Dan Tanasă.

Într-una din intervențiile sale din cadrul acestei ”dezbateri” desfășurată în data de 24 iulie a.c., directorul Institutului Elie Wiesel anunță grav rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda instituției pe care o conduce (deci din fonduri publice și deci și din banii românilor pe care îi pictează ca mari antisemiți) cu privire la opiniile românilor și la imaginea comunității evreiești din România. Florian nu oferă celor prezenți date despre perioada realizării sondajului de opinie, eșantionul intervievat și nici marja de eroare, așa cum impune deontologia profesională sau măcar bunul simț. Despre acest sondaj, Florian emite propria opinie chiar la începutul prezentării datelor: ”Când e bine, când e rău”. După care anunță un lung sir de date seci și îi roagă pe cei prezenți să-și dea cu părerea.

Primul participat care intervine este chiar deputatul comunității evreiești din România, Aurel Vainer, care îl ridiculizează pe Alexandru Florian. Vainer se delimitează de sondajul lui Florian și își exprimă opinia echilibrată.

”Mă suprinde faptul, să nu se supere domnul Florian, că Institutul Elie Wiesel face o cercetare despre evrei, adică despre noi, despre mine, despre alții, care reprezentăm comunitatea evreilor din România, mică dar importantă spun eu, vorba aceea, mică în stat mare în fapt, dar în fapte pozitive. Era bine să fi consultați și noi. Eu am fost și cercetător de piață, știu ce înseamnă o cercetare de marketing, m-aș feri să arunc o asemenea evaluare rezultativă pur și simplu fără comentarii. Eu nu cred că opiniile acestea pot fi luate la dimensiunile exprimate în acest sondaj”, a spus deputatul comunității evreiești din România, Aurel Vainer, ridiculizându-l pe directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian.

Intervenția directorului Institutului Elie Wiesel la minutul 1:46:00 aici. Intervenția deputatului Aurel Vainer a urmat imediat.

O analiză a acestei ”dezbateri” găsiți aici și aici.

P.S.: Poate ne explică un psiholog sau un psihiatru care ar putea fi motivele pentru care Alexandru Florian se agită în permanență atunci când vorbește public.

Sursa: Dan Tanasă via Ziaristi Online

Citiţi şi Radu Ioanid, la fel de mincinos ca fratele lui, Alexandru Florian: Pacepa nu a fost invitat de Guvern în România şi Dughin nu a fost niciodată la Mănăstirea Petru Vodă. În schimb, Petre Roman a fost

De ce “legea antilegionară” nu este impusă de SUA şi cui aparţine ea de fapt. “Românii trebuie să dispară!”

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: EXCLUSIV. Budapesta înapoi pe Arcul de Triumf la 96 de ani de la eliberarea ei de către Armata Română. FOTO/VIDEO | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.