Gala "25 ani BURSA". MAKE, ultimul mohican al presei adevărate - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Gala “25 ani BURSA”. MAKE, ultimul mohican al presei adevărate

Ziarul BURSA 25 de AniZiarul BURSA aniversează, în acest an, 25 de ani de apariţie neîntreruptă

Primul număr a apărut la 10 august 1990, ca tabloid cu anunţuri de mică publicitate.
De la apariţia săptămânală, BURSA a trecut la două ediţii şi apoi la trei şi patru pe săptămână.
Ulterior a devenit cotidian cu apariţii de luni până vineri.
Profilul său editorial s-a modificat, încă de la începutul anilor 1990, ziarul BURSA s-a impus drept cel mai influent cotidian financiar, devenind formatorul de opinie al pieţei de capital.
Ziarul BURSA a fost apreciat, în fiecare an, cu numeroase distincţii în cadrul Galei Premiilor Pieţei de Capital şi al altor manifestări, pentru apariţiile editoriale.
Gala “25 ani BURSA” a avut loc la Palatul Parlamentului, în data de 18 noiembrie 2015.
În cadrul Galei au fost premiate companii de succes ce îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră.

Mesajul domnului Florian Goldstein, PREŞEDINTELE GRUPULUI DE PRESĂ BURSA

make“Un sfert de secol împlineşte ziarul BURSA – apariţie neîntreruptă, presă neatârnată, neobosit verticală, crescătoare, cinematică omenească.
Adevărul nu este ţinta noastră, ci este premisa.
Nu ne străduim să spunem adevărul, corespondenţa cu faptele este prezumată drept condiţie a jurnalismului practicat la BURSA, pentru că nu avem alt finanţator decât publicul, dumneavoastră, cititorii noştri.
N-am fost niciodată finanţaţi, finanţa este subiectul gazetăriei noastre, iar nu scopul ei.
BURSA şi grupul său de presă sunt un caz, demonstraţie vie că poţi porni un ziar cu 300 de dolari, în 1990, fără experienţă în presă, fără know how în finanţe, lipsit de relaţii şi conexiuni, că poţi să fii onest în afaceri şi în publicistică şi totuşi să supravieţuieşti într-un mediu ostil, cu o concurenţă mişelească şi adeseori murdară, că poţi să te dezvolţi pas cu pas şi după douăzeci şi cinci de ani de construcţie trudnică, în care ai acumulat tot ceea ce-ţi lipsea la început, să rămâi curat şi să editezi, cu mândrie, această ediţie jubiliară de astăzi.
Că am fost susţinuţi de dumneavoastră, publicul cititor, este de la sine înţeles.
Ceea ce, însă, probabil că nu ştiţi, este că munca generaţiilor de ziarişti care s-au succedat la BURSA (mass-media este plină de ziarişti formaţi aici) a fost enormă, cu mult peste nivelul cerut oriunde în altă parte.
Ceea ce probabil că nu ştiţi este că munca enormă nu este suficientă ca să rămâi ziarist la BURSA, ci mai trebuie abnegaţie şi vocaţie socială, secundă de secundă să respiri subiectele, că programul este continuu, că timpul liber nu există.
Ceea ce probabil că nu ştiţi este că munca, abnegaţia şi vocaţia nu sunt suficiente, ci mai este nevoie şi de căutarea tâlcului evenimentelor, de inteligenţă şi flerul interpretării.
Acesta este scopul tehnic al jurnalismului de la BURSA: pornind de la premisa adevărului în relatarea faptelor, să le găsească înţelesul în mod coerent şi riguros, pe care să vi-l propună spre evaluare.
Desigur, vă mulţumesc dumneavoastră, cititorilor de BURSA, pentru statornicia şi preţuirea care ne susţin.
Dar, la jubileul a douăzeci şi cinci de ani de apariţie, vreau să mulţumesc şi tuturor ziariştilor care au lucrat şi lucrează la ziarul BURSA.
La mulţi ani vouă şi nouă!”

Sursa: BURSA

Redacţia Ziaristi Online urează La Mulţi Ani colegilor de la BURSA şi lui MAKE, ultimul mohican al presei adevărate!

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: Apel umanitar: Salvaţi viaţa micuţei Maria Bucuroiu! Donaţi prin SMS (2 euro) la 8828 cod MARIA | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.