Extremiştii unguri din Transilvania şi filiera rusească: "Fără sânge nu se poate!" Incursiune în tenebrele HVIM - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Extremiştii unguri din Transilvania şi filiera rusească: “Fără sânge nu se poate!” Incursiune în tenebrele HVIM

HVIM - 64 de comitate - Teroristi - NovorossiaHVIM-işti cu drapel secuiesc şi înarmaţi, susţin Novorossyia

HVIM-işti transilvani care susţin independenţa Noii Rusii şi a Ucrainei Subcarpatice! Novorossiia nu este Ucraina! Ucraina Subcarpatică nu este Ucraina! Pământul Secuiesc nu este România! – însoţite de acest text au fost postate pe pagina de Facebook a grupului Kiallunk Oroszorszag mellett (susţinem Rusia) două fotografii care surprind indivizi cu cagule, îmbrăcaţi în negru şi care ţin în mână obiecte ce par a fi arme. Ţin, de asemenea, şi un drapel rusesc, unul al HVIM şi unul secuiesc. Pagina – a cărei poză de copertă înfăţişează copii îmbrăcaţi în haine militare – are aproximativ 3.000 de like-uri.

Sursa: transindex.ro din 27.05.2014

Relaţia rusă. Fără sânge nu se poate: radicali naţionali maghiari în Transilvania

Strada Wass Albert in Targu Secuiesc - Beke Istvan Attila - HVIM

Violenţa este un mijloc legitim pentru membrii HVIM, care se organizează fără îndrumare de la centru şi care nu se tem că îşi vor pierde susţinătorii. O acţiune nu poate fi exagerat de radicală. Nu există aşa ceva. Dimpotrivă, în general nu sunt mulţumiţi post factum, deseori spun că s-ar fi putut pronunţa şi mai ferm. Suntem maximalişti – notează Szocs Zoltan, lider HVIM, organizaţia din Transilvania a Mişcării de Tineret 64 de Comitate (foto dreapta alături de Beke Istvan Attila).

HVIM din Transilvania a fost constituită în 2003. In momentul de faţă există grupe HVIM în 14 aşezări transilvane. Activitatea unora dintre acestea este însă minimă. Din câte ştim, în momentul de faţă există celule HVIM semnificative în Târgu Secuiesc şi Cluj, însă activităţi curente se derulează şi în Bazinul Baraolt, Târgu Mureş şi Sfântu Gheorghe.

Szocs Zoltan, preşedintele HVIM Transilvania, declară că în celulele transilvane activează în total 350 de persoane. Principala diferenţă dintre HVIM şi restul organizaţiilor transilvane, din latura naţională, este aceea că HVIM nu recunoaşte hotarele trianoniene. Această organizaţie priveşte autonomia Pământului Secuiesc nu ca pe un obiectiv, ci ca pe un pas spre restabilirea Tării Sfintei Coroane.

Fără sânge nu se poate

HVIM Transilvania Romania Tinutul Secuiesc

In timp ce mainstream-ul doreşte să cucerească autonomia Pământului Secuiesc doar prin mijloace paşnice, Szocs Zoltan afirmă că trebuie să se păşească pe drumul faptelor, totul trebuie cucerit fizic, fără sânge nu se poate. Structura organizaţiei este prea puţin centralizată, în general este alcătuită din celule de acţiune independente. Organizaţiile locale se consultă cu Szocs înainte de a lua o decizie, în schimb preşedintele transilvan nu dă niciodată dispoziţii concrete în nici o problemă.

Nu s-a întâmplat niciodată ca o organizaţiei să îşi dorească ceva şi să nu facă acel lucru. Am o perspectivă asupra lucrurilor, îmi este cerută părerea, însă nu cunosc situaţia la nivel local aşa cum o cunosc localnicii, ca atare, luarea deciziei le revine conducătorilor locali -afirmă Szocs. In opinia sa, liderii celulelor ajung să ocupe aceste poziţii în urma unei alegeri fireşti, în funcţie de munca depusă de fiecare. In concluzie, membrii nu îi votează, iar după cum mai afirmă, nici Budapesta nu se amestecă (un alt intervievat al nostru susţine însă că liderii sunt numiţi de la Budapesta).

Maximalişti

Situaţia centrului de la Budapesta este, în general, similară: uneori cer sfaturi, pentru că sunt mult mai experimentaţi, însă nimeni nu le spune transilvanilor ce să facă. Nu ne temem că ne vom pierde sprijinul, sponsorizarea.Ca preşedinte, Szocs nu îşi aminteşte să fi stopat vreodată vreo acţiune pe motiv că ar fi considerat-o prea radicală. Dimpotrivă, în general nu sunt mulţumiţi post factum cu câte o acţiune sau alta, se spune de multe ori că ar fi putut fi mult mai fermi. Suntem maximalişti -notează preşedintele. In opinia lui Szocs, organizaţia transilvană a HVIM trăieşte vremurile organizării. Manifestările lor au tot mai mulţi participanţi şi deşi celulele îşi urmează propriul lor drum, aceste drumuri se intersectează deseori cu ale altor organizaţii.

Relaţia rusă

Tabara HVIM Transilvania cu steagul RusieiDeşi ei sunt consideraţi mai paşnici, cultivă relaţii bune cu EMI, îşi susţin reciproc manifestările, ba mai mult, la Târgu Secuiesc chiar colaborează. HVIM cultivă relaţii strânse şi cu Jobbik, deşi HVIM respinge instrumentele politice. In iarna anului trecut, organizaţia transilvană a HVIM a fost la un schimb de experienţă în Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu organizaţia moldavă prorusă, Mişcarea Naţional Democrată (MND). De altfel, MND le-a întors vizita: au petrecut vacanţa la manifestarea intitulată Insula Ungară, iar preşedintele organizaţiei a dat un interviu pentru publicaţia Barikad. Întâlnirea va avea o continuare şi anul acesta, relaţia de înfrăţire la nivel de organizaţii evoluează. În opinia lui Szocs, la discuţii va participa de această dată şi o organizaţie din Rusia. Sunt curioşi să afle cum ne-am edificat organizaţia, vor să înveţe de la noi – a spus el, adăugând: UE nu i-a adus secuimii nimic bun. Jos pălăria în faţa lui Putin, ne putem baza pe ruşi.

Trăim vremurile organizării. Edificăm, ocrotim relaţii, iar dacă va fi nevoie, ulterior vom şi acţiona – afirmă Szocs. De altfel, nu de mult au postat pe pagina de Facebook a HVIM Transilvania un comunicat intitulat Susţinere patriotică a Rusiei. Potrivit materialului publicat pe Deres TV, găzduit pe server rusesc, patrioţi din Transilvania ne-au trimit la redacţie două fotografii şi un scurt mesaj. In contrast cu principiile liberale occidentale şi sub semnul dreptăţii, îi susţinem pe ruşii care luptă pentru libertatea lor! Afirmăm că Ucraina Subcarpatică nu este Ucraina, Pământul Secuiesc nu este România! Trebuie să devenim luptători pentru libertate şi să luptăm pentru independenţa noastră, ca vârf de lance al Estului! Comunicatul este însoţit şi de două fotografii în care bărbaţi mascaţi şi înarmaţi stau în jurul unui banner care cere independenţa Pământului Secuiesc. Pe cele două laturi ale banner-ului pot fi văzute drapelul rusesc şi drapelul secuiesc.

Moldovenii ruso maghiari HVIM

La Târgu Mureş au păşit pe drumul faptelor

Preşedintele a apreciat drept o acţiune reuşită a organizaţiei transilvane a HVIM protestul proautonomist din 10 martie, de la Târgu Mureş. Deşi corespondenţele de presă informau că sâmburele puternic au fost cei din Ungaria, Szocs afirmă că doar 10-20 de persoane erau din Ungaria, în comparaţie cu grupul radical de protestatari, format din aproximativ 200 de persoane. Preşedintele organizaţiei transilvane a HVIM a relatat mândru despre această acţiune, care demonstrează că au păşit pe drumul faptelor. La câteva zile de la protest, DIICOT a demarat cercetări împotriva mai multor activişti ai Jobbik, sub suspiciunea de tulburare a ordinii constituţionale. Potrivit comunicatului emis atunci de Ministrul de Interne, le-a fost interzis accesul în ţară mai multor cetăţeni ungari cu afinităţi în direcţia Gărzii Ungare, Oştirii Haiducilor, Jobbik şi HVIM. Nu este primul caz în care radicalilor din Ungaria le este interzis accesul în ţară: în octombrie 2013, de exemplu, preşedintele HVIM, Toroczkai Laszlo, a fost întors de la graniţă.

Bataie HVIM - Jandarmerie Targu Mures 2014Susţinătorii anonimi sunt din ce în ce mai mulţi

HVIM îşi asumă confruntarea deoarece speră că autonomia Pământului Secuiesc va rămâne în felul acesta pe ordinea de zi. Dacă nu am fi existat, presa de limbă română ar fi rezolvat problema într-o corespondenţă de 10-15 secunde. In felul acesta, toată România a vorbit despre asta – a relatat el.HVIM nu are personalitate juridică în Transilvania, în schimb Szocs Zoltan este preşedintele Asociaţiei Oastea Sfântului Ladislau (Szent Laszlo Serege). Această asociaţie strânge, de exemplu, contribuţiile de 2% din venit, pentru a organiza apoi, din aceşti bani, manifestări în numele HVIM. Această asociaţie organizează manifestări mai paşnice, de exemplu tabere pentru copii. HVIM are din ce în ce mai mulţi susţinători – susţine Szocs. Aceştia sunt antreprenori locali, persoane fizice, care din cauza unor motive politice nu îşi asumă identitatea.

Din Insulă Secuiască – zi a familiei

După modelul Insulei Ungare, HVIM organizează din 2009 o tabără de vară proprie, Insula Secuiască. Timp de câţiva ani, manifestarea a fost găzduită la Cătruşa, în tabăra EVITA, administrată de Centrul de Învăţământ Tehnic Gabor Aron din Târgu Secuiesc. În 2013, directorul acestui centru a comunicat că din cauza scandalului naţional, nu îşi mai poate asuma tabăra. În felul acesta, Insula Secuiască a fost organizată anul trecut sub numele de Ziua Familiei 2013, în sala sporturilor din Târgu Secuiesc, unde Zagyva Gyorgy Gyula a susţinut expunerea intitulată Rezistenţa naţională.

De altfel, Szocs îşi imaginează pe viitor Insula Secuiască nu ca pe o manifestare de masă, ci mai mult ca pe o tabără mai liniştită, cu atmosferă de familie, care va avea loc de acum înainte în Bazinul Baraolt, la Bodoc. Nu vor fi concerte, ci foc de tabără şi seri de chitară .Ediţiile anterioare au avut de altfel mulţi participanţi sosiţi exclusiv pentru atmosfera de distracţie. Mulţi au venit doar pentru formaţii, s-au îmbătat, nu au învăţat nimic – afirmă Szocs. În 2010, unul dintre foştii organizatori ai Insulei Secuieşti a fondat Peninsula Secuiască. Manifestarea organizată de Asociaţia Scutul Secuiesc nu a avut continuare.

Intrarea nu este simplă

Aproximativ 60% din tinerii interesaţi de HVIM suportă perioada de probă de un an. După cum susţine Szocs, candidaţii sunt îndrumaţi către preşedintele celulei locale, care îi observă timp de un an. Fiecare dintre candidaţi trebuie să practice un sport, se analizează care la ce este bun şi ce rol îi poate fi încredinţat în mişcare. Unii sunt puternici fizic, însă nu se ştiu exprima. Alţii ştiu mai degrabă să scrie. Pentru fiecare găsim un rol care i se potriveşte, însă principalul este ca totul să vină din interior. Fără asta nu se poate – spune preşedintele.

Sursa: transindex.ro din 02.06.2014, autor Sipos Zoltan / Traducere via Ziaristi Online

Foto sus: Dan Tanasă / Express Magazin

Citiţi şi: Autonomia „Tinutului secuiesc” – radiografia unei intoxicări. Cine este Laszlo Kover, incitatorul de la Targu Mures. O analiza de Dorin Suciu pentru Ziaristi Online

Beke Istvan Attila pe teren: Pământul Secuiesc nu este România! Să piară Trianonul! Autonomie! SINTEZĂ DOCUMENTARĂ

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

  1. Pingback: Extremiştii unguri din Transilvania şi filiera moldo-rusească: “Fără sânge nu se poate!” - BasarabiaPress - Portalul nr. 1 de știri adevărate din Moldova

  2. Pingback: Pătimitori și pătimire în închisorile comuniste. Conferință teologică închinată martirilor şi mărturisitorilor din temnițele bolşevice | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  3. Pingback: Szocs Zoltan, complicele secuiului dement Beke Istvan Attila, a fost ridicat de DIICOT, conform previziunilor Ziaristi Online. FELICITĂRI! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  4. Pingback: HVIM, cu funia mai aproape de par. Szocs Zoltan, şeful şi complicele teroristului ungur de la Târgu Secuiesc, Beke Istvan Attila, a fost ridicat de DIICOT, cu sprijinul SRI. CTP şi Alina Mungiu vor să le aprindă artificii în celulă de Revelion | V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.