La Apelul Bisericii contra căsatoriilor homosexuale s-au strâns deja zeci de mii de semnături pentru Familia Tradiţională. Misiune: Peste 500.000! PROIECTUL şi EXPUNEREA DE MOTIVE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

La Apelul Bisericii contra căsatoriilor homosexuale s-au strâns deja zeci de mii de semnături pentru Familia Tradiţională. Misiune: Peste 500.000! PROIECTUL şi EXPUNEREA DE MOTIVE

Semnaturi Legea Familiei Traditionale TimisoaraMitropolitul Banatului a anunțat la finalul slujbei de Bobotează că până în acest moment au fost strânse, doar în Banat, peste 40.000 de semnături ale celor care doresc modificarea Constituției în ceea ce privește instituția căsătoriei, transmite PressAlert.

Apelul ÎPS Ioan Selejan, care în timpul slujbei de Crăciun (video mai jos) de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara a anunțat că va fi lansată o iniţiativă civică prin care se cere schimbarea Constituţiei, nu a rămas fără ecou. Concret, se doreşte să se specifice clar că familia este formată din bărbat şi femeie. Totul ca reacţie la faptul că, în tot mai multe ţări europene, au fost recunoscute familiile formate din persoane de acelaşi sex. Prin urmare, la Catedrala Mitropolitană, dar şi în alte biserici din judeţ şi din ţară, voluntarii îi încurajează pe credincioşi să semneze pentru modificarea Constituţiei. Întrebat de ce se doreşte schimbarea Constituţiei, astfel încât să fie permise doar căsătoriile între bărbat şi femeie, IPS Ioan Selejan (foto) a explicat “pentru că aceasta este tradiţia noastră creştină, şi nu numai. în Sfânta Scriptură noi, cei ce credem în Dumnezeu, aşa am învăţat şi aşa scrie şi în Sfânta Scriptură şi dorim ca neamul nostru românesc să rămână după tradiţia milenară şi strămoşească a părinţilor, a moşilor şi a strămoşilor noştri. Sunt peste 40.000 de semnături strânse în zona noastră, încă suntem la început”.

La Catedrala Mitropolitană, în lateralul lăcaşului de cult, a fost amenajat un stand pe care scria “Semnături pentru Constituţie contra căsătoriilor homosexuale” (foto sus), iar credincioşii au fost invitaţi să semneze pentru modificarea Constituţiei. Mai exact, se intenţionează ca articolul 48 care spune că “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” să fie înlocuit cu “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, informează Adriana Mîţ pentru PressAlert.

Un exemplu de urmat în toată ţara. De altfel, redacţia Ziaristi Online a primit mai multe solicitări pentru publicarea modelului legal al Tabelului de semnături în vederea strângerii acestora în Bisericile din ţară.

Coaliţia pentru Familie, susţinută în totalitate de portalul Ziaristi Online, a publicat deocamdată conţinutul Propunerii legislative de revizuire a art. 48 (1) din Constituția României (PDF aici) cât şi Expunerea de motive la propunerea legislativă de revizuire a Art. 48 (1) din Constituția României (PDF aici).

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, şi-a exprimat încă de anul trecut susţinerea pentru un astfel de proiect legislativ. În cuvântul Preafericitului Părinte Daniel, susţinut la deschiderea întrunirii CROCEU (Comitetul Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană), desfăşurată la Bucureşti în 16 mai 2014, acesta afirma:

“Reflectând la situaţia actuală de criză a familiei, trebuie să nu uităm că familia este mai întâi de toate un dar al lui Dumnezeu-Creatorul pentru umanitate. Când Dumnezeu a făcut lumea, coroana creaţiei Sale a fost familia: bărbatul şi femeia, care au primit binecuvântarea de a creşte, a se înmulţi şi a stăpâni pământul (cf. Facerea 1, 27‑28).

Deşi a trecut prin multe încercări şi pericole abătute asupra societăţii umane, totuşi familia a fost instituţia cea mai stabilă a umanităţii, asigurând continuitatea acesteia în istorie.

De aceea, trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională, universală şi de a rezista în faţa unor „modele” noi de familie, care consideră că uniunea firească bărbat-femeie ar fi doar un model printre altele“, sublinia Patriarhul B.O.R.

Vă vom ţine constant la curent cu demersul pentru revizuirea Constituţiei conform aspiraţiilor românilor.

Sursa: Ziaristi Online

Vedeţi şi: Părintele Stareţ Hariton de la Petru Vodă – “Să ne apărăm copiii şi educaţia lor, şi să ne jertfim pentru mântuirea lor!”

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

  1. Pingback: Patriarhul României: “Trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională” | Victor Roncea Blog

  2. Pingback: Patriarhul României: “Trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională” | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  3. Pingback: Conferinţă de Presă extraordinară cu cei care se opun "căsătoriilor" homosexuale: Coaliţia pentru Familie şi Constituţie, Miercuri, 20 ianuarie, Ora 12.00 - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  4. Pingback: Conferinţă de presă cu cei care strâng semnături pentru definirea corectă a Căsătoriei în Constituţie: Coaliţia pentru Familie se prezintă. Miercuri, 20 ianuarie, ora 12.00 | Victor Roncea Blog

  5. Pingback: Conferinţă de presă cu cei care strâng semnături pentru definirea corectă a Căsătoriei în Constituţie: Coaliţia pentru Familie se prezintă. Miercuri, 20 ianuarie, ora 12.00 | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.