Coaliţia pentru Familie intră azi în Parlamentul României cu camionul cu cele 3.000.000 de semnături pentru protejarea familiei - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Coaliţia pentru Familie intră azi în Parlamentul României cu camionul cu cele 3.000.000 de semnături pentru protejarea familiei

Coalitia pentru Familie - Trei milioane de semnaturi“Luni, la ora 14.00, intrăm pe poarta Senatului cu camionul cu semnături și cu încă ceva: CEA MAI LUNGĂ SCRISOARE! La propriu!” – anunță Coaliția pentru Familie:

“O scrisoare de 30 de metri lungime pe 1,5 m lățime va fi înmânată, simbolic, odată cu documentele oficiale – propunerea legislativă de revizuire a art. 48(1) din Constituție și cele circa 3 milioane de semnături de susținere – stimaților noștri lideri politici”.

Liana Stanciu apreciază că este cel mai important eveniment pentru protejarea familiei și ne oferă mai multe amănunte despre cea mai lungă scrisoare:

“Luni va fi o zi mare. Coaliția pentru familie înmânează Parlamentului cea mai mare și mai impresionantă scrisoare. Este o scrisoare cu peste 3 milioane de semnături, probabil cel mai important eveniment pentru protejarea familiei. Pentru că e prima dată când trei milioane de români au semnat proiectul pentru revizuirea Constituției, pentru a se recunoaște fără echivoc faptul că familia este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie”.

Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare o dată cu alegerile parlamentare din toamnă.

“Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției”, se arată într-un comunicat.

Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

“Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori”, mai precizează sursa citată.

Preluare: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

 1. Pingback: Cea mai mare scrisoare din lume ajunge azi la Parlamentul României. 3.000.000 de români au semnat alături de Coaliţia Pentru Familie | Victor Roncea Blog

 2. Pingback: Cea mai mare scrisoare din lume ajunge azi la Parlamentul României. 3.000.000 de români au semnat alături de Coaliţia Pentru Familie | Victor Roncea Blog

 3. C-TIN FIERARU

  Cand vorbim de o familie de animale ne gandim la un urs si o ursoaica, un leu si o leoaica, un lup si o lupoaica, etc,
  Cand vorbim de o familie de oameni de ce sa vorbim de o femeie cu o femeie sau de un barbat cu un barbat…
  FAMILIA TREBUIE SA FIE FORMATA DIN UN BARBAT SI O FEMEIE. PENTRU A PUTEA FI COMPLETATA CU COPII SANATOSI PROCREATI DE ACESTIA.
  PE ,,CEILALTI,, II TOLERAM, CUM VREA presedintele nostru si ministrelul prim AL LUI, DAR FARA CASATORIE, DACA SE IUBESC INSEAMNA CA NU AU NEVOIE DE ACTE SA RAMANA IMPREUNA.
  ASTA NU ESTE DECAT INDICATIE DE AFARA SI CAMPANIE ELECTORALA.
  RUSINE MARE…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.