Coaliţia pentru Familie intră azi în Parlamentul României cu camionul cu cele 3.000.000 de semnături pentru protejarea familiei - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Coaliţia pentru Familie intră azi în Parlamentul României cu camionul cu cele 3.000.000 de semnături pentru protejarea familiei

Coalitia pentru Familie - Trei milioane de semnaturi“Luni, la ora 14.00, intrăm pe poarta Senatului cu camionul cu semnături și cu încă ceva: CEA MAI LUNGĂ SCRISOARE! La propriu!” – anunță Coaliția pentru Familie:

“O scrisoare de 30 de metri lungime pe 1,5 m lățime va fi înmânată, simbolic, odată cu documentele oficiale – propunerea legislativă de revizuire a art. 48(1) din Constituție și cele circa 3 milioane de semnături de susținere – stimaților noștri lideri politici”.

Liana Stanciu apreciază că este cel mai important eveniment pentru protejarea familiei și ne oferă mai multe amănunte despre cea mai lungă scrisoare:

“Luni va fi o zi mare. Coaliția pentru familie înmânează Parlamentului cea mai mare și mai impresionantă scrisoare. Este o scrisoare cu peste 3 milioane de semnături, probabil cel mai important eveniment pentru protejarea familiei. Pentru că e prima dată când trei milioane de români au semnat proiectul pentru revizuirea Constituției, pentru a se recunoaște fără echivoc faptul că familia este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie”.

Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare o dată cu alegerile parlamentare din toamnă.

“Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției”, se arată într-un comunicat.

Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

“Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori”, mai precizează sursa citată.

Preluare: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

  1. Pingback: Cea mai mare scrisoare din lume ajunge azi la Parlamentul României. 3.000.000 de români au semnat alături de Coaliţia Pentru Familie | Victor Roncea Blog

  2. Pingback: Cea mai mare scrisoare din lume ajunge azi la Parlamentul României. 3.000.000 de români au semnat alături de Coaliţia Pentru Familie | Victor Roncea Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.