Freamătul: NOUL CARD ELECTRONIC PREVĂZUT ÎN URMĂ CU 30 DE ANI. Profeţiile Sfântului Paisie Aghioritul - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Freamătul: NOUL CARD ELECTRONIC PREVĂZUT ÎN URMĂ CU 30 DE ANI. Profeţiile Sfântului Paisie Aghioritul

În timp ce un smochin neroditor îndeamnă credincioşii – dacă nu sunt “psihotici” – să accepte liniştiţi noile şi controversatele carduri de identitate şi sănătate cu cip iar alţi naţionalişti de operetă tac chitic, un grup interesant – Freamătul – face o constatare de bun simţ la care merită să luăm aminte în această Săptămână Mare a neamului românesc:

În ultimele săptămâni s-a vorbit foarte mult de înlocuirea cărții de identitate, a cardului de sănătate, eventual a pașaportului, cu o noua ”carte electronică” biometrică ce va conține datele obișnuite, un cip, amprenta si semnătură electronică momentan. Conspirație? Deloc. În caz că nu ați auzit la televizor, un simplu search pe google rezolva. Este noul proiect de lege ce va fi supus dezbaterii publice de către Ministerul de interne. De la site-ul Directiei Naționale de Evidență a Populației, până la ProTv și toate marile trusturi scriu despre acest lucru. Vom atașa la finalul articolului câteva linkuri cu mai multe detalii. Însă haideți să vedem ce spunea Sfântul Paisie Aghioritul in 1987 despre acest lucru. 1987, scriu bine. 30 de ani în urmă:

”În vara anului 1987 l-am întâlnit pe Părintele Paisie la ”Panaguda”. Eu eram pe atuci de aproape treizeci de ani. Citind recentul său text despre ”Semnele vremurilor”, l-am întrebat dacă toate acelea care au fost scrise în broșură le vom vedea cu ochii noștri. El, așa cum era aplecat să ne toarne apă în pahare, și-a ridicat capul și a spus pe un ton aspru: ”Să nu vorbiți și veți vedea! Vă vor pune la rând și vă vor marca (pecetlui) ca pe vaci!”.

Cănd ne-am întâlnit în anul următor, am revenit la această temă și i-am vorbit despre diferiți clerici care nu primeau aceste opinii ale sale. ”Îi știu”, mi-a răspuns. Și a continuat: ”Unde sunt arhimandriții?” Ce fac? Îi așteaptă pe cei căsătoriți (preoții n.tr.) să vorbească? Aceia au familii și copii și se tem, în vreme ce aceștia (arhimandriții) nu au nimic pentru ce să se teamă! Însă voiesc să ajungă episcop! Toți sunt pentru parade (procesiuni)! În vremurile grele se ascund, însă la parade sunt primii (de vreme ce lupta duhovnicească se sfârșește biruitoare!)”.

Atunci i-am adus la cunoștință numele unui duhovnic concret din lume, care zvonea despre Stareț că, după cum se pare, se înșelase în problema buletinelor electronice. Fața sa a căpătat o infățișare întristată și mi-a spus cu durere: ”Știu, binecuvăntatule. I-am trimis cuvânt că, dacă nu își bagă mințile în cap, se va demoniza la sfârșit!”.

Fericitul Stareț Paisie, în legătură cu problema de care vorbim, mi-a spus următoarele precizări revelatoare și foarte lămuritoare.

”Vă vor da cartele/carduri ca să vă obișnuiască cu ele. Când însă, le vor aduna cândva pe toate (voia sa spună buletinul, pașaportul, cardul de sănătate, permisul de conducere etc.) pe un singur card, pe acesta să nu-l primiți, pentru că acesta va avea legătură cu pecetluirea”.

Iată că acum se adeveresc cuvintele sale prin promovarea ”cardului cetățeanului”.

Nota editorului:

Este impresionantă asemănarea opiniei de mai sus cu cea a fericitului Stareț Athanasie Mitilineos, harismaticul ermineut al cuvântului dumnezeiesc, și de aceea socotim de folos să-l redăm:

În iulie 2000, împreună cu domnul teolog Vasilie Papanikolau, l-am vizitat pe Starețul Athanasie Mitilineos la Stomiou din Larisa. După Liturghie am rămas ca să primim binecuvântarea Bătrânului la fel ca și multă altă lume. Noi am rămas ultimii, domnul Papanikolau îl cunoștea personal pe Gheronda Athanasie și m-a recomandat. După ce am făcut cunoștință i-am adresat o întrebare care mă frământa în mod special:

Părinte”, i-am spus, „aș dori să-mi spuneți despre acest faimos card de asigurare despre care se vorbește și care a început deja să fie trimis și acasă”.

Nu v-au informat în parohia dumneavoastră în legătură cu acest fapt?”, m-a întrebat.

Nu”, am răspuns.

Atunci Starețul ne-a spus:

„Aceste carduri simple pe care ni le trimit și ni le propun necontenit, putem – după iconomie – să le luăm pentru că trebuie să trăim; altfel nu vom putea să facem față nevoilor de zi cu zi. Aceștia, însă, ne vor trimite și un card inteligent care le va înlocui pe cele de dinainte. Aceștia cred oare că sunt mai inteligenți decât noi, creștinii, și că noi nu știm ce se ascunde în spatele lui? Acest card inteligent nu-l vom primi! Pentru acesta merită să plecăm și în munți dacă trebuie, pentru că o vom face pentru dragostea lui Dumnezeu și vom avea asupra noastră harul Lui. În ceea ce privește supraviețuirea să nu vă neliniștiți, pentru că este grija lui Dumnezeu. Acest card să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pecetluirea care urmează.”

Comentariu Freamătul:

În echipa Freamătul sunt oameni echilibrați, nu vrem să facem scenarii apocaliptice. Însă un sfânt de talia Sfântului Paisie Aghioritul, care prin măsură lui duhovnicească era incomparabil mai echilibrat decât putem spune despre noi, nu ar fi vorbit despre aceste lucruri sensibile decât dacă ar fi aflat despre ele prin înștiințare Dumnezeiască. Știm cu toții harismele pe care le avea bătrânul, mii de oameni relatează despre ele in zecile de cărți scrise despre el. Harismele lui sunt un lucru pe care, și ateu să fii, nu le poți nega: ele au existat, dovadă fiind miile de mărturii despre ele. Mai interesant lucru este similitudinea afirmațiilor Sfântului Paisie: ”Pe acesta să nu-l primiți, pentru că acesta va avea legătură cu pecetluirea” si ale cunoscutului Stareț harismatic Athanasie Mitilineos: ” Acest card să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pecetluirea care urmează.”.

Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!

Sursa: Nikolaos A. ZournatzoglouMărturii ale închinătorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994. vol. II, pag. 62, Ed. Egumenita)

Trimiteri către știri despre noul card electronic: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-arata-cartea-electronica-mai-mica-si-mai-utila-care-va-inlocui-buletinul-va-contine-si-un-cip.html

https://www.agerpres.ro/sanatate/2017/03/19/mai-proiect-de-lege-privind-cartea-electronica-de-identitate-functionalitatea-cardului-de-sanatate-si-ar-inceta-disponibilitatea-13-31-23

http://jurnalul.ro/stiri/observator/noile-buletine-biometrice-data-emiterii-necunoscuta-valabilitate-5-ani-ce-va-contine-cartea-electronica-de-identitate-673825.html

Urmăriți pagina noastră de facebook pentru mai multe articole!

Cine dorește să facă ceva în sensul de a opune rezistență, să ne contacteze printr-un email la freamatul@gmail.com, sau cu un mesaj pe facebook, pentru a rămâne in contact, in vederea unei viitoare acțiuni.

Sursa: Freamătul
Semnal: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.