"Ne apropiem de ZIUA CEA MARE în care orice conștiință românească este chemată la REFERENDUMUL PENTRU ROMÂNIA" - IPS Teofan. Mitropolitul Moldovei și cel al Ardealului îndeamnă românii de orice confesiune să vină la vot. Ce crede COALIȚIA PENTRU FAMILIE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

“Ne apropiem de ZIUA CEA MARE în care orice conștiință românească este chemată la REFERENDUMUL PENTRU ROMÂNIA” – IPS Teofan. Mitropolitul Moldovei și cel al Ardealului îndeamnă românii de orice confesiune să vină la vot. Ce crede COALIȚIA PENTRU FAMILIE

REFERENDUMUL PENTRU ROMÂNIA preocupă atenția tuturor românilor care au acum ocazia să-și mărturisească atât credința cât și dragostea pentru copiii lor. Portalul Ziaristi Online a lansat rubrica TOTUL DESPRE REFERENDUM, pentru a vă ține la curent cu informări la obiect dar și cu dezinformările, manipulările și intoxicările care deja curg lanț.

Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” – Lebăda din județul Botoșani și-a sărbătorit ieri hramul. Momentul de sărbătoare a fost marcat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a oficiat Sfânta Liturghie și a adresat cuvânt de învățătură, transmite Doxologia.

La vot cu îndrăzneală sfântă

La finalul Liturghiei, după împărtășirea credincioșilor cu Sfintele Taine, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei le-a vorbit credincioșilor despre taina familiei creștine și i-a îndemnat pe cei prezenți să participe la referendumul ce va fi organizat pentru modificarea Constituției: „Avem în față și lucrarea care este legată de taina familiei. Vom fi chemați peste câteva săptămâni, noi, cei care suntem în ograda Bisericii și nu numai, să ne arătăm printr-un gest exterior mărturisirea noastră a dreptei credințe, a adevărurilor care sunt scrise în Sfânta Scriptură și anume cele legate de familie. Am încredințarea că și dumneavoastră, cei de față, deja cunoașteți despre ce este vorba și deja vă pregătiți și încercați în jurul dumneavoastră să creați spații de lumină și de manifestare a acestei mărturisiri, chemându-i pe toți cei pe care îi cunoașteți, din apropiere sau membri ai familiei, prieteni și cunoscuți care trăiesc în alte zone ale Moldovei, ale țării , ale lumii, cu îndemnul să adeverească că sunt iubitori de Dumnezeu, de Biserică, de neam, arătându-și toate aceste gânduri prin atașamentul față de taina familiei”.

Cuvântul duhovnicesc al Părintelui Teofan, care a împlinit azi 27 de ani de Arhierie, poate fi ascultat integral aici:

Cel mai greu examen pe care-l dăm noi acum, în libertate. Trebuie să fim peste 6 milioane

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, i-a îndemnat vineri pe credincioșii de toate confesiunile să participe la Referendumul pentru familie, punctând faptul că prezența este foarte importantă și, dacă nu vor participa șase milioane de persoane, acesta nu va fi validat.

„Problema este mare de tot, e un examen al nostru. Dacă au pornit credincioși și ne-au determinat pe noi să fim de acord și să ne dăm adeziunea față de acest demers al lor, acum, dacă nu ieșim cu toții, să fim prezenți – importantă este prezența, nu altceva. Că spui DA, toți vor spune DA, cei care spun ‘nu’, nu vin. Dar dacă, din trei milioane care am semnat, dacă nu dublăm, dacă nu suntem acum șase milioane ca să votăm, n-are niciun rost, nu are nicio valoare, deci nu se aprobă Referendumul, nu este valid (…). De aceea, vă rugăm mult de tot, este un examen, cel mai greu examen pe care-l dăm noi acum, în libertate”, a spus mitropolitul Ardealului, în predica rostită vineri, la hramul Mănăstirii Sădinca, din județul Sibiu, potrivit activnews.ro.

Mitropolitul Laurențiu Streza s-a referit, în cuvântul său, la cei pe care „Biserica nu o să-i căsătorească niciodată”, susținând că aceștia vor veni să ceară dreptul de a se căsători și „vor lua și copiii noștri, pentru că ei nu pot face copii”.

Momentul acesta este irepetabil

„Gândiți-vă că nu noi vom suferi, ci urmașii și urmașii urmașilor noștri. Și atunci vor zice: măi, ce părinți, ce înaintași am avut de nu și-au lăsat ei măcar o jumătate de oră să se ducă acolo și să împlinească. (…) Vă rugăm mult, i-am rugat pe preoții noștri să meargă împreună cu dumneavoastră și noi vom face la fel – vom sluji duminică la catedrală și merg cu toată catedrala. Dar câți vin la catedrală? Câți vin la biserică? Dumneavoastră aduceți-i și pe ceilalți de acasă (…). Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni și vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul acesta, este irepetabil”, a spus mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza.

Marți, 11 septembrie, Senatul României a adoptat proiectul de lege care va duce la organizarea unui Referendum, în care cetățenii sunt chemați să se pronunțe asupra definiției căsătoriei.

Votul senatorilor a venit la peste un an de la cel al deputaților, iar acum urmează pronunțarea Curții Constituționale a României asupra constituționalității procesului legislativ. În Parlament, membrii USR dar și ai PNL au afirmat că procesul legislativ ar fi fost viciat, dând de înțeles că vor contesta constituționalitatea acestui proces la CCR, ceea ce au și făcut.

Alături de USR, partidul lui Dacian Cioloș a anunțat oficial că va boicota Referendumul pentru Familie, deoarece consideră că acest demers cetățenesc „ar limita libertățile, drepturile și egalitatea în drepturi”. Vom reveni pe acest subiect.

Coaliţia pentru Familie: Referendumul nu este al niciunui partid, este al acelora care vor vota pentru apărarea copiilor lor

Într-un comunicatul de presă emis în 12 septembrie 2018, Coaliţia pentru Familie şi Platforma Împreună subliniază faptul că referendumul  „nu este al niciunui partid, al niciunui lider politic, este al tuturor acelora care vor veni la vot pentru apărarea copiilor lor, pentru ca viața lor să fie scutită de minciuna ideologică a revoluției sexuale, de minciuna acelora care vor să ne reeduce pe toți, părinți și copii”.

Cele două organizaţii civice au mulţumit „senatorilor care au votat pentru ca poporul român să-și poată exercita suveranitatea prin referendum” şi au anunţat că „vor continua implicarea până la Referendum, îndeplinind mandatul conferit de cele 3 milioane de români semnatari ai inițiativei cetățenești”.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei tradiționale.

Textul integral, citat de Basilica:

Referendumul este șansa noastră istorică

Votul de ieri, 11 septembrie 2018, din Senatul României, pune capăt unei îndelungi așteptări din societatea românească. Mulțumim tuturor senatorilor care au votat pentru ca poporul român să-și poată exprima opinia, să-și poată exercita suveranitatea prin referendum.

Am ajuns, astfel, în fața ultimei etape a lungului nostru drum pentru apărarea minților și sufletelor copiilor noștri de intruziunea minciunii și falsului unei ideologii radicale care vrea să-i învețe că naturalul și firescul sunt doar expresia unei așa-zise prejudecăți, și nu fundamentul vieții noastre ca ființe umane libere și demne, capabile de frumusețe și dragoste, de demnitate și moralitate.

Coaliția pentru Familie și Platforma Împreună vor continua implicarea până la Referendum, îndeplinind mandatul conferit de cele 3 milioane de români semnatari ai inițiativei cetățenești. Au trecut trei ani grei, plini de nedreptăți comise împotriva noastră, a tuturor.

Referendumul care se va organiza este șansa noastră istorică,  acum, la o sută de ani de la Marea Unire, să ne reunim într-o imensă afirmare a libertății, demnității și suveranității noastre ca popor, în concertul popoarelor europene.

Referendumul nu este al niciunui partid, al niciunui lider politic, este al tuturor acelora care vor veni la vot pentru apărarea copiilor lor, pentru ca viața lor să fie scutită de minciuna ideologică a revoluției sexuale, de minciuna acelora care vor să ne reeduce pe toți, părinți și copii.

Este nevoie de votul nostru, de prezența noastră

Trebuie acum ca noi să înțelegem  cât de multă nevoie este de votul nostru, de prezența noastră, cât de multă nevoie au copiii și nepoții noștri de protecția noastră și de mobilizarea noastră pentru a le apăra drepturile și viitorul.

Definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie în Constituția României va face ca lumea noastră, societatea noastră, viața noastră să poată prezerva adevărul civilizației noastre creștine. Să facem acest lucru posibil prin votul nostru!

Pentru a reuși în încercarea noastră trebuie să fim cel puțin 6 000 000 de cetățeni la vot. Dacă nu ne vom lăsa păcăliți de furia și zgomotul din jurul nostru, dacă vom discerne adevărul cum se cuvine printre toate minciunile care ni se servesc, dacă vom reuși să ne deschidem sufletul pentru mesajul simplu și direct al acestei inițiative, vom izbândi.

Dumnezeu să ocrotească România!

Coaliția pentru Familie

Platforma Împreună

Foto credit: Coaliţia pentru Familie

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: De ce trebuie să accepte azi Curtea Constituțională Referendumul pentru Căsătorie din 7 octombrie. DOCUMENT Pro Vita - TOTUL DESPRE REFERENDUM - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  2. Pingback: "Vino, Doamne, împreună cu noi, la Referendum!" - Mesajul IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care ne cheamă la vot, "cu îndrăzneală sfântă". VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.