APEL către SENATUL ROMÂNIEI: Nu ignoraţi 3 milioane de români şi prietenii lor. O româncă pentru România şi Referendumul pentru Familie: Avocat Ana - Corina Săcrieru. UPDATE: Cine/cum a votat - Ziaristi OnlineZiaristi Online

APEL către SENATUL ROMÂNIEI: Nu ignoraţi 3 milioane de români şi prietenii lor. O româncă pentru România şi Referendumul pentru Familie: Avocat Ana – Corina Săcrieru. UPDATE: Cine/cum a votat

“Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin REFERENDUM” – Constituția României – Art 2, aliniatul 1

După aproape trei ani în care milioane de români au așteptat minima dovadă că în România funcţionează un stat de drept condus după principii democratice, nu cerem decât respectarea legii de către autorităţile publice, respectare care nu presupune nimic altceva decât organizarea Referendumului pentru definirea constituţională a căsătoriei. – Coaliția Pentru Familie

PUTEREA UNUI JURĂMÂNT

Domnilor Senatori,

Cei 3 milioane de români care au solicitat organizarea unui Referendum pentru definirea în Constituție a bărbatului și a femeii ca temeiuri de fapt de netăgăduit ale căsătoriei sunt aceia care v-au votat în calitate de membri în Parlamentul României.

Acești 3 milioane de români așteaptă de aproape 3 ani organizarea referendumului la care au dreptul, parcurgând în mod legal toate etapele procedurale și constituționale.

Acești 3 milioane de români constituie dovada faptului că în România credința în lege este mai mare decât în orice altceva.

Potrivit art. 2 din Constituția României, pe care ați jurat atunci când cei 3 milioane de români v-au ales, suveranitatea națională aparține poporului român care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum.

Jurând pe Constituția României ați jurat și respectarea suveranității naționale, recunoscând că ea aparține poporului român.

Domnilor Senatori,

Puterea jurământului dvs. este ceea ce vă leagă nu doar de popor și de țară, ci și de Dumnezeu, astfel cum este menționat în formula sacramentală după care ați jurat.

Ziua de marți, 11 septembrie 2018, reprezintă pentru milioane de români un hotar peste care nădăjduim că nu veți trece: hotarul respectării suveranității naționale, hotarul recunoașterii democrației ca un cuvânt dătător de liniște și securitate socială și nu ca un cuvânt gol, hotarul unui stat de drept întemeiat prin jertfa bunicilor și a străbunicilor dvs., precum și prin renunțările și sacrificiile generației noastre, ale ultimului sfert de veac.

Veți trece oare acest hotar, desconsiderând ceea ce atât de mult prețuiește acest popor, respectiv dreptatea și adevărul convingerilor sale milenare despre viață?

Copiii noștri și ai dvs. vor trăi deplin răspunsul la aceasta întrebare.

Avocat Ana – Corina Săcrieru

Portalul Ziaristi Online susţine acest Apel

Doamne, ajută!

PS de Aida Suster: Referendumul pentru Casatorie de pe data de 7 octombrie este unul DECIZIONAL, cu un proiect de lege in spate, ce a trecut deja de Camera Deputatilor si pe 11 septembrie va trece de Senat. Referendumul cu 300 de parlamentari a fost unul CONSULTATIV, rezultatul lui nefiind obligatoriu de aplicat! Feriti-va de dezinformari!

Foto: Referendum Pentru România

UPDATE: Cine sunt cei 29 de senatori care au votat contra, s-au abţinut sau au absentat (mai mult ca sigur intentionat – n.n.) de la votul pe modificarea Constituţiei.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată marţi în plenul Senatului.
Iniţiativa cetăţenească, pentru care era necesară susţinerea a cel puţin două treimi din numărul senatorilor, a fost votată prin vot nominal, exprimându-se 107 senatori “pentru” şi 13 “contra” (USR). Şapte senatori s-au abţinut (de la PNL şi UDMR).

Împotrivă:

1. Vlad Alexandrescu – USR
2. Allen Coliban – USR
3. Silvia-Monica Dinică – USR
4. Nicoleta-Ramona Dinu – USR
5. George-Edward Dîrcă – USR
6. Nicu Fălcoi – USR
7. Cristian Ghica – USR
8. Mihai Goţiu – USR
9. Dan Lungu – USR
10. George Marussi – USR
11. Radu-Mihai Mihail – USR
12. Florina Presadă – USR
13. Adrian Wiener – USR

Abţineri:

1. Antal Lorant – UDMR
2. Florin Cîţu – PNL
3. Daniel Fenechiu – PNL
4. Alina Gorghiu – PNL
5. Csaba-Zoltan Novak – UDMR
6. Iulia Scântei – PNL
7. Turos Lorand – UDMR

Absenţi:

1. Traian Băsescu – PMP
2. Constantin-Daniel Cadariu – PNL
3. Vergil Chiţac – Independent
4. Gabriela Creţu – PSD
5. Răducu George Filipescu – PNL
6. Teodor Meleşcanu – ALDE
7. Doru-Adrian Pănescu – PSD
8. Ion Popa – ALDE
9. Tantos Barna – UDMR

Sursa: Florin Pușcaș, Redactor
https://www.stiripesurse.ro/lista-nominala-cine-sunt-cei-29-de-senatori-care-au-votat-contra-s-au-abtinut-sau-au-absentat-de-la-votul-pe-modificarea-constitutiei_1288411.html

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: TOTUL DESPRE REFERENDUM. Informări, dezinformări, manipulări și intoxicări analizate și explicate. Viitorul copiilor noștri se decide pe 7 octombrie 2018 - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  2. Pingback: UPDATE: REFERENDUMUL AVIZAT! De ce trebuie să accepte azi Curtea Constituțională Referendumul pentru Căsătorie din 7 octombrie. DOCUMENT - TOTUL DESPRE REFERENDUM - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.