SUNTEM CU OCHII PE... Hillary, Mungiu, Kovesi, Băsescu şi lingăii lui - Ziaristi OnlineZiaristi Online

SUNTEM CU OCHII PE… Hillary, Mungiu, Kovesi, Băsescu şi lingăii lui

hillary-trump-debateO dezvăluire care ar putea schimba cursul istoriei: Hillary Clinton a trişat la dezbaterea cu Donald Trump: auzea voci şi nu erau din capul ei ci din capul zecilor de consilieri care-i transmiteau răspunsurile corecte prin cască. Fotografia spune cam tot. Dacă Trump e băiat deştept şi bate bine şaua pe iapa de Clinton cu chestia asta s-ar putea să câştige alegerile. Înfrângerea Reţelei Soros în America va schimba, fără îndoială, lumea.

***

După Liiceanu şi Mungiu se oftică că n-a chemat-o Iohannis să fie “mama-omida” a Comisiei prezidenţiale pentru Proiectul de ţară. Frustrările celor doi se traduc în râuri de ură transpuse în cuvinte slinoase cu pretenţii savante. Pentru că ea nu e călare pe Cotroceni cică e posibil să avem război intergalatic până la alegeri:

“Societatea e vlăguită de impostură şi dezertări, şi victimă uşoară a securiştilor de şcoală veche şi nouă şi a proiectului lor de ţară. Problema e că sunt aşa cretini că până la alegeri pot provoca un război, măcar civil dacă nu regional, în ritmul în care văd că pedalează”.

Dacă era ea la butoane, vă daţi seama: sigur se evita cataclismul. Asta ne aminteşte de Guru Bivolaru care mai trăgea câte o spirală pentru ca Pământul se evite impactul fatal cu vreun asteroid apocaliptic. În cazul Mungiei se pare că a ales liniuţa…

***

Kovesi luată la şuturi, inclusiv de antiromânii infiltraţi la Deutsche Welle, ca alde Horaţiu Pepine. Este de amintit că acelaşi Pepine, fost angajat al puşcăriaşului Sorin Ovidiu Vântu, îi plângea de mila mogulului şi ataca serviciile secrete româneşti în urmă cu… hăt, şase ani. Acum îi cântă în strună lui… Ghiţă şi Băsescu! E clar! Kovesi e vinovată că “toţi oamenii ex-preşedintelui” sunt nişte hoţi ordinari. În opinia lui Băsescu, numai preşedintele se poate identifica cu o instituţie, nu şi “un om trecător”. Cu alte cuvinte, conform lui Băsescu: “dai în mine, dai în tine, dai în fabrici şi uzine”, dar dacă dai în Kovesi cică nu dai şi în DNA. Deşi ea este purtătoarea de drapel a luptei anticorupţie. Băse, ne laşi?…

***

Evident, “Declaratia Zilei” de ieri îi aparţine (tot) lui Băsescu:

“N-am avut niciun aranjament cu ei, fie că se numeau Tăpălagă, Bot, Ciocăzanu. Erau lingăi voluntari. Această hoardă de propagandiști, dacă spui ceva despe Kovesi… Tăpălagă, unul care m-a lins fără să-i cer. Voluntar a fost. Acum și-a schimbat obiectul lingerii. (…) Eu nu le-am cerut nici lui Tăpălagă, nici lui Ciocăzanu, nici lui Bot, nici lui Mircea Marian să mă susțină”, a susținut Băsescu la RTV.

Bun, am înţeles: Dan Tapalagă, Mălin Bot, Laurenţiu Ciocăzanu şi Mircea Marian au fost “lingăi voluntari” pentru că “nu le-a cerut să-l lingă”. Dar Tismăneanu, Patapievici, Liiceanu, Cărtărescu, dacă n-au fost şi ei voluntari la “lins”, nefiind menţionaţi, deşi aportul lor de “limbişti” este cu mult “superior”, ce au fost? Încadraţi? ŞI fişa postului ce zicea: “lingeţi, lingeţi, lingeţi”?

Z.O.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.