Editorial: "Orbetii". De ce tace Basescu la tiganeala ungureasca anti-romaneasca? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Editorial: “Orbetii”. De ce tace Basescu la tiganeala ungureasca anti-romaneasca?

Antonescu spune despre Boc si Basescu, ca “ râd întruna ca proştii”. Ponta il face pe Boc “ papagal “ si spune ca acesta conduce „alianţa dintre hoţi şi proşti“. Boc acuza si el USL de “ plagiat” la Codul Muncii.

Un mic fragment din tiganeala de ieri din Parlamentul Romaniei. O noua “ pagina ” a indecentei politicienilor romani care cred ca, daca sunt “semecheri” si folosesc un limbaj care nu are nimic a face cu tinuta lor si cu locul pe care pretind ca il au in societatea romaneasca dau bine la popor si mai baga ceva puncte la imaginea politica, pentru ca, nu-i asa, vin alegerile.

E singurul lucru care ii preocupa pe toti, indiferent de culoarea politica : tiganeala pe ciordeala de voturi, ca la usa cortului, ca nu pot sa spun romeala…

Ce Csibi Barna, un smintit acolo, nu ?, care scuipa pe simbolurile romanesti fara ca nimeni sa-l ia de guler si nu, in fapt, un individ care a actionat in deplina cunostinta de cauza, vezi si precedentele, si care ar trebui cercetat si condamnat, basca intrebat de autoritati cine se afla in spatele lui si de ce !?

Ce Tokes, care e fericit ca are acum cetatenie maghiara si declara ca posibilitatea obţinerii dublei cetăţenii se petrece în spiritul Revoluţiei de la 1948 şi simbolizează… unirea Ungariei cu Transilvania !?

Ce vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, care a declarat marţi, la Miercurea Ciuc, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, că Budapesta sprijină obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc!?

Ce Kover, preşedintele Parlamentului Ungariei, care a declarat şi el, sâmbătă seară, la Targu Mureş, că statul ungar sprijină dorinţa de autonomie a secuilor fiindcă “ceea ce vreţi dumneavoastră este legal, corect şi modern”, autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc este “porunca lui Dumnezeu” şi este întemeiată din punct de vedere moral deoarece “corespunde voinţei Creatorului şi voinţei oamenilor”!?

Ce Viktor Orban, premierul Ungariei, care spune in mesajul sau transmis maghiarilor care au participat la manifestarile de marcare a Revolutiei de la 1848-1849, organizate, marti, de Partidul Civic Maghiar si de Consiliul National Secuiesc (la Targu Mures, in care spune ,printre altele,ca
“de fapt, Ardealul a fost luat de la noi de tarile si puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a atata natiunile si de a desena niste granite la care ei sa fie in continuare puternici si dirijori.”

Astia nu conteaza, vorbesc si ei asa, sa se afle in treaba, zice catamai minstru de Externe al Romaniei , Teodor Baconschi, care plimba vorbe prin gura, da din colt in colt, ca musca din perete in perete, si spune ca nu e vorba de mesaje iredentiste ci de o confuzie, alimentata de media.

Baconschi ar fi trebuit sa-si dea demisia nu azi, nu ieri, ci in in 15 martie daca ar fi fost barbat si nu altceva. Dar nu a facut-o si nu o face pentru ca el, bietul, nu intelege dimensiunea negativa pentru Romania a evenimentelor care s-au petrecut zilele astea iar altcineva nu i-o cere.

Altcineva, Traian Basescu, presedintele Romaniei, care, uluitor, absolut uluitor, cotinua sa taca!

Acelasi Traian Basescu care, in 2 februarie, 2009, declara la Budapesta, că România nu va acorda niciodată autonomie Ţinutului Secuiesc deoarece, prin Constituţie, este definită ca un stat unitar suveran.

Acelasi, sau altul?

Maria Petrascu / Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.