Pentru ce poate fi inculpat Csibi Barna. Scrisoare Deschisa adresata sefului IPJ Covasna, comisar Ioan Aron - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Pentru ce poate fi inculpat Csibi Barna. Scrisoare Deschisa adresata sefului IPJ Covasna, comisar Ioan Aron

In urma interviului in exclusivitate realizat de Ziaristi Online cu comisarul sef Ioan Aron, publicat ieri sub titlul AUDIO EXCLUSIV. Seful IPJ Covasna: Csibi Barna nu poate fi sanctionat. Extremistul maghiar e liber sa vanda tricouri cu “Tinutul Secuiesc nu e Romania” sau Traian Basescu spanzurat », Dan Tanasa, avertizor public si aparator al drepturilor romanilor din Harghita si Covasna, ii  adreseaza reprezentantului Legii din Sfantu Gheorghe o Scrisoare Deschisa de protest.

Revoltat, Dan Tanasa afirma, in Scrisoarea trimisa azi catre Ministerul de Interne si seful IPJ Covasna, ca “Atitudinea domniei voastre este nu doar regretabila, ci chiar nebuneasca, avand in vedere faptul ca zeci de tineri de genul lui Csibi Barna vor iesi acum la lumina afland, din gura unui comisar sef, ca nu pot fi pedepsiti daca militeaza pentru separatismul pe criterii etnice sau daca promoveaza ideologia iredentist-sovina maghiara. Va asigur domnule comisar sef de faptul ca Csibi Barna este doar varful aisbergului, sute de tineri fiind indoctrinati in acest moment in cele doua judete cu ideologia iredentist-sovina, indoctrinare de care Uniunea Democrata Maghiara din Romania sau Partidul Civic Maghiar nu sunt straine”.

Dan Tanasa sustine ca, dimpotriva, Parchetul si Politia au toate instrumentele de a pune capat acestor atacuri la adresa Romaniei si ofera doua texte de lege: ORDONANTA DE URGENTA nr. 31 din 13 martie 2002 “privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârsirea unor infractiuni contra păcii si omeniri” si Codul Penal al Romaniei, ART. 236, Ofensa adusă unor însemne nationale, care arata ca “Orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”.

“Prin faptul ca Csibi Barna a folosit drapelul Romaniei pe harta ciuntita, acesta a manifestat dispret fata de un insemn national. Asadar, problema care se pune domnule comisar sef este daca nu puteti sau nu vreti sa faceti ceva. Cadrul legal pentru pedepsirea unor indivizi care comit fapte de genul celor comise de Csibi Barna mai exista inca, Slava Domnului!”, isi incheie Dan Tanasa Scrisoarea sa Deschisa, pe care o puteti citi in varianta integrala pe blogul sau: Scrisoare deschisa domnului comisar sef dr. Ioan Aron, seful IPJ Covasna. Care sunt articolele de lege care pedepsesc faptele unui individ ca Csibi Barna!

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.