Guvernul Romaniei, intre prostie si ticalosie, sustine din nou in acte existenta stemei si a granitei Tinutului Secuiesc, atacand in Instanta Forumul Romanilor din Harghita, Covasna si Mures - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Guvernul Romaniei, intre prostie si ticalosie, sustine din nou in acte existenta stemei si a granitei Tinutului Secuiesc, atacand in Instanta Forumul Romanilor din Harghita, Covasna si Mures

Errare humanum est sed perseverare diabolicum (Seneca)

Pe 11 mai 2010 aparea in Monitorul Oficial al Romaniei o Hotarare a Guvernului Romaniei prin care se incerca oficializarea pe din dos a asa-zisului “Tinut Secuiesc”, ca entitate para-statala. Smecheria anti-romanilor infiltrati in Guvernul Romaniei – caci altfel nu poate fi catalogata operatiunea – consta in strecurarea intr-o anexa a Hotararii legata de aprobarea stemei “Tinutului Secuiesc” pentru comuna Ilieni, judetul Covasna, a faptului ca respectiva localitate se afla “la granita dintre Tinutul Secuiesc si Tara Barsei” (vedeti Hotararea anticonstitutionala AICI).

Conform anexei 2 din Hotarare, publicata la vrea aceea in exclusivitate de Ziua Veche si raspandita de avertizorul public Dan Tanasa, in “Descrierea si Semnificatiile elementelor insumate ale stemei comunei Ilieni, judetul Covasna”, “borna de hotar semnifica faptul ca localitatea se afla la granita dintre Tinutul Secuiesc si Tara Barsei”. Hotararea, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 306, din 11 mai 2010, a fost semnata de premierul Emil Boc si de Ministrul Administratiei si Internelor de la acea vreme, Vasile Blaga.

Ca urmare a dublului atac la Romania, prin impunerea oficializarii in fapt a stemei “Tinutului Secuiesc” cat si, mai ales, a legalizarii unei “granite” a fantasmagoricei regiuni autonomiste, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures a solicitat in instanta anularea Hotararii.  Dupa cum informa Dan Tanasa in exclusivitate, citat de Ziaristi Online, “Curtea de Apel Brasov nu s-a lasat impresionata de propaganda sau presiunile extremistilor maghiari – moderati sau radicali, ca extremisti sunt toti – si a anulat hotararea Guvernului ca fiind nelegala si antinationala”.

Solutia Curtii de Apel Brasov emisa la data 18 aprilie spune, practic, si pentru “viceprim-ministrul Romaniei” Marko Bela, ca “Tinutul Secuiesc nu exista”: “Solutie: SENT. NR. 76/F/2011 -Admite acţiunea formulată de reclamantul Forumul Civil al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş ( cu sediul în ) în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României ( cu sediul în ) şi, în consecinţă, Dispune anularea Hotărârii Guvernului României nr 402/2010 privind aprobarea stemei comunei Ilieni, jud Covasna. Fără cheltuieli de judecată”.

In mod normal, antiromanii din Guvernul Romaniei ar fi trebuit sa se potoleasca, mai ales pe fondul enervarii crescande a romanilor pe aceste teme agitate de Budapesta si a intetirii santajului practicat de UDMR pentru obtinerea autonomiei prin “parlamente locale” stipulate in aberantul “Statut al Minoritatilor”. Ei bine, nu. Tot de la Dan Tanasa aflam ca Guvernul a facut recurs!

Printr-un document datat 10 mai 2011 si semnat de o anume Daniela Nicoleta Andreescu, secretar general al Guvernului Romaniei, cu rang de ministru, instantei din Brasov i se comunica faptul ca Guvernul doreste casarea sentintei si respingerea actiunii Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures. Care sunt argumentele doamnei cu rang de ministru sau ale agentului Ungariei care i-a intocmit cererea de recurs. In primul rand, fara a fi cazul, se face o apologie a normalitatii impunerii stemei “Tinutului Secuiesc” care, conform explicatiei din Hotararea de Guvern, are “elemente care se regăsesc în vechea stemă a localităţii“, deci cea din timpul ocupatiei Austro-Ungare, si mai are adaugate si doua “săbii încrucişate care arată că locuitorii zonei au folosit toate modalităţile de a-şi păstra bunurile şi obiceiurile”. Aviz amatorilor.

Afirma doamna cu rang de ministru, in documentul ce poarta antetul Guvernului Romaniei: “Stema, ca fenomen (?! – nota Z.O.) heraldic, face legatura intre trecut, prezent si viitor (subl Z.O.), exprimand sintetic istoria zonei, aspiratiile, conservarea traditiei, preocuparile cotidiene, idealurile colectivitatii umane respective” (!). Care ar fi “preocuparile cotidiene”, “aspiratiile” si “idealurile” exprimate de stema: sabiile sau hotarul? Aveti documentul in facsimil mai jos, pentru a va cruci singuri.

Dupa care ce face, doamna cu rang de ministru? Baga un bla-bla-bla ca sa ma umple pagina si tranteste, sub antetul Guvernului Romaniei, o dezinformare cat casa, adica o invaluire adevar-minciuna ticaloasa, de cea mai joasa speta, menita sa intoxice magistratii Instantei brasovene. Ce spune doamna cu rang de ministru?

Citez din mostra abil alambicata de dezinformare pura: “documentatia inaintat de catre Institutia Prefectului Judetului Covasna si Consiliul Judetean Covasna nu a cuprins hotararea Consiliului local al comunei Ilieni nr 31/2009 prin care a fost aprobata modificarea Hotararii nr 73/2007 in sensul inlocuirii, in continutul acestei hotararii, cu privire la insemnatate elementelor insumate ale stemei comunei Ilieni, a sintagmei ‘la granita dintre Tinutul Secuiesc si Tara Barsei’ cu ‘la limita teritorial-administrativa dintre judetul Covasna si judetul Brasov'”.

Ne intrebam intemeiat: Ce are sula cu prefectura? Faptul ca Consiliul local Ilieni a modificat in 2009 hotararea pixupescu din 2007 care, ce sa vezi, soro, n-a fost introdusa in documentatia inaintata de Prefectul si Consiliul judetului Covasna, inseamna ca se sterge cu buretele Hotararea Guvernului Romaniei Nr. 402 din 21 aprilie 2010, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 306, din 11 mai 2010, semnata de premierul Emil Boc si de Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, in care este stipulat ca “Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre”, respectiv ca “localitatea se află la graniţa dintre Ţinutul Secuiesc şi Ţara Bârsei”?! De cand, doamna cu rang de ministru, fost magistrat al Romaniei, o hotarare de Consiliul local din 2009 modifica o Hotarare a Guvernului Romaniei din 2010, publicata ca atare in Monitorul Oficial?

Intre oamenii care se ocupa cu informatiile circula o butada legata de astfel de sabotaje si procentajele aferente, in functie de frecventa cazurilor “accidentale” si a “coincidentelor”: lucratura sau tampenie? Asa ca ne intrebam: 1. SRI-ul nu era parca obligat sa-si dea un aviz in cazul angajarii unor persoane “cu rang de ministru” in administratia Guvernului Romaniei? Si 2:  Cand intra in vigoare prevederea privind controlul psihiatric (sau macar de IQ) al functionarilor guvernamentali?

Victor Roncea


Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.