Generalul Dan Gheorghe a murit dupa mai multe interventii la Tel Aviv. A fost primul sef al Brigazii Antitero a SRI si a vazut-o pe Monica Macovei intr-o postura care i-a provocat demiterea din SIPA - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Generalul Dan Gheorghe a murit dupa mai multe interventii la Tel Aviv. A fost primul sef al Brigazii Antitero a SRI si a vazut-o pe Monica Macovei intr-o postura care i-a provocat demiterea din SIPA


Generalul Dan Gheorghe, fostul sef al UM 0215 – unitatea speciala de informatii a MI, poreclita “doi si-un sfert” si, apoi, “zece si doua minute” -, a decedat ieri dimineata, in Israel. Inmormântarea va avea loc miercuri, la orele 12.00, la cimitirul Bisericii din Malu Spart, judeţul Giurgiu. Pe 3 noiembrie implinise 63 de ani. Ce stim:

1. Decesul a survenit dupa mai multe interventii pe cord deschis efectuate la o clinica din Tel Aviv.
2. Din 1988, a fost loctiitor pentru informatii al Comandantului Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista (USLA).
3. Primul sef al Brigazii Antiteroriste – Serviciul Roman de Informatii.
4. A plecat din S.R.I. urmare a unor mari diferende profesionale cu Virgil Magureanu. A refuzat, in iunie `90 si septembrie `91, sa implice efective ale Brigazii Antiteroriste in actiuni diversioniste de subminare a puterii de stat (cele doua mineriada), respectiv, ulterior, in diversiunea transnistreana pusa la cale de “generalul rosu” Ilie Dragoi. De asemenea, a refuzat si postul de consiler al lui Ion Iliescu pentru Moldova, cu resedinta la Chisinau.
5. A fost un constant si perseverent oponent al lui Virgil Magureanu, ceea ce s-a repercutat negativ in cooperarea dintre S.R.I si U.M. 0215.
6. Ministrul Gavril Dejeu l-a numit seful Directiei Generale pentru Pasapoarte si a Politiei de Frontiera, dar refuzand sa continue practica colectarii spagilor din vamile de frontiera a fost pus sa-si ceara demisia.
7. A fost reactivat in anul 2001, iar din 2003 a condus Serviciul de Informatii, Protectie si Anticoruptie din Ministerul Justitiei (SIPA/DGPA), pozitie din care, in anul 2005, a fost trecut in rezerva, ca urmare a divergentelor directe cu ministrul Monica Macovei si consilierul acesteia, Dan Tapalaga. Ca sa citam sursa noastra din Ministerul Justitiei: “Nu i-a dat madamei documentatia video in care ea era actrita porno intr-un taxi parcat intr-un loc dosnic din parcul Operei Romane”. Am incheiat citatul.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.