Omagiu Profesorului Gheorghe Buzatu de Sfantul Gheorghe. Florin Constantiniu: "Gh. Buzatu este un Alfred Hitchcock al istoriei celui de-al doilea razboi mondial" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Omagiu Profesorului Gheorghe Buzatu de Sfantul Gheorghe. Florin Constantiniu: “Gh. Buzatu este un Alfred Hitchcock al istoriei celui de-al doilea razboi mondial”

“Gh. Buzatu este un Alfred Hitchcock al istoriei celui de-al doilea razboi mondial: el stie sa-si tina, literalmente, cititorul cu sufletul la gura, introducandu-l si conducandu-l cu o maiestrie a suspens-ului in labirintul enigmatic al conflagratiei din anii 1939-1945. Ultima sa carte (in anul 1988, de atunci a mai publicat cateva zeci! – n.n.), Din istoria secreta a celui de-al doilea razboi mondial (Bucuresti, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1988, 390 p), ne apare ca o adevarata incununare a contributiilor sale in preistoria imediata si istoria celui de-al doilea razboi mondial: informatie inedita de o inestimabila valoare, o bibliografie care capata uneori proprietati prodigioase si, mai presus de toate, expunerea captivanta a unor aspecte si momente din desfasurarea marelui conflict… Gh Buzatu a scris o carte chemata sa devina un jalon in istoriografia celui de-al doilea razboi mondial, o carte care il consacra ca pe un specialist proeminent pe plan national si international al uneia dintre cele mai pasionante capitole ale istoriei umanitatii”

Florin Constantiniu, “Flacara”, Bucuresti, nr 15 / 15 aprilie 1988

“Cine studiaza istoria noastra contemporana, are de consultat analizele si documentele datorate istoricului Gheorghe Buzatu. Nu se poate fara ele.”

Dinu C Giurescu despre “Omagiu istoricului Gheorghe  Buzatu” (vezi facsimil)

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.