Pictorul Alexandru George Timofte, fiul ex-directorului S.R.I. Alexandru Radu Timofte, a parasit aceasta lume - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Pictorul Alexandru George Timofte, fiul ex-directorului S.R.I. Alexandru Radu Timofte, a parasit aceasta lume

Biserica din Valea EneiPictorul Alexandru George Timofte, fiul ex-directorului S.R.I. Alexandru Radu Timofte, a parasit aceasta lume

Vineri, 09 ianuarie 2015, putin dupa ora amiezii, inima tanara, de numai 32 de ani, a pictorului Alexandru – George Timofte a incetat cursa impotriva timpului.
Alexandru – George Timofte s-a nascut, ca fiu geaman al familiei, la 28 aprilie 1983 la Radauti, judetul Suceava , unde tatal sau, Alexandru Radu Timofte, ofiter superior de graniceri, avea responsabilitatea apararii unui sector de frontiera.
Dupa absolvirea Colegiului Jean Monet din Bucuresti, si-a continuat , la Roman, sub indrumarea profesorului Andriescu , preocuparile in domeniul artei plastice, in care se afirmase inca din primii ani de scoala.
A urmat cursurile Facultatii de Drept si a frecventat mediile artistilor plastici din Roman si Bucuresti (studii cu Alexandru Codrescu – Panatta).
A participat cu lucrari de grafica la diferite expozitii, care i-au fost achizitionate de colectionari din tara, dar si din S.U.A., Danemarca, Austria, Spania, Japonia, Mexic si Turcia.
Despre tanarul artist, pictorul Bogdan Pietris spunea, cu prilejul unui vernisaj: “Alexandru George Timofte ne surprinde cu imagini de dulce visare in compozitii impresionist abstracte pline de delicatete si muzicalitate. Lucrarile sale sugereaza foarte discret peisaje dintr-o lume nepamanteana prin efecte de culoare ce dau impresia de aleatoriu(…)”
Fratii gemeni Alexandru George si Florin Corneliu Timofte au pictat, cu titlu de act de caritate, mai multe biserici, intre care biserica din satul Valea Enei, judetul Neamt (foto sus).
Decesul a survenit in urma unei boli necrutatoare, la clinica unde se afla spitalizat.

A.I.R.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.