O Scrisoare Deschisă adresată Preşedintelui României de foşti şi viitori deţinuţi politici privind Legea "anti-legionară", un atentat la libertatea conştiinţei. PETIŢIE ONLINE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

O Scrisoare Deschisă adresată Preşedintelui României de foşti şi viitori deţinuţi politici privind Legea “anti-legionară”, un atentat la libertatea conştiinţei. PETIŢIE ONLINE

Jos Cenzura in Romania - Ziaristi Online - Roncea RoScrisoare deschisă adresată Preşedintelui României

Domnule Preşedinte,

Votându-vă, Românii au votat speranţa!

La debutul mandatului, aţi acordat Ordinul Naţional “Steaua României”, prin domnul Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, tuturor membrilor AFDPR.

Acest gest arată aprecierea Dumneavoastră faţă de luptătorii pentru Adevăr şi Dreptate şi, de asemenea, arată profunda înţelegere a pericolului comunist.

Într-adevăr “România lucrului bine făcut” nu putea porni decât de la condamnarea acestui teribil flagel care a marcat şi marchează încă viaţa social-politică şi economică a României şi chiar trăirile supravieţuitorilor.
Vă dorim din inimă ca la finele celor două mandate să puteţi declara România într-adevăr liberă de comunism, liberă de această ideologie fără Dumnezeu, această doctrină criminală care, alături de surorile sale fascismul şi nazismul, a însângerat secolul XX.
În curând pe masa Dumneavoastră va ajunge spre promulgare un amendament potrivit căruia Mişcarea Legionară este considerata organizaţie fascistă, fiind pusa pe acelas plan cu organizatiile de acel tip.
Amendamentul, ca şi legea finală, de altfel, a trecut cu o nejustificata graba si superficialitate.
Să ne explicăm: importanţa chestiunii reclama, imperios, o amplă dezbatere publică, impusă, pur şi simplu, de istoria României secolului XX. În jurul noţiunii de „legionarism” şi „Mişcare Legionară” s-a ţesut o pânză deasă de dezinformare, practicandu-se un amestec toxic de jumătăţi de adevăr cu minciună crasă. În lipsa unei analize reci, obiective a istoricilor de profesie, si de buna-credinta s-a apelat la teze şi formulări care amintesc, pregnant de polituci ca Iosif Chişinevschi şi Leonte Răutu. Să ne amintim că, după jertfele Revoluţiei din Decembrie 1989, au venit morţii şi schilodiţii din Piaţa Universităţii, calificaţi de regimul iliescian neocomunist drept „legionari”, la fel cum Securitatea îi tratase pe studenţii arestaţi în 1956 pentru antisovietism, antibolşevism şi revendicarea de a se instaura democraţia.Numai un „istoric” ignar, sau, mai grav, rău intenţionat poate face abstracţie de verdictul Tribunalului Internaţional de la Nurnberg care s-a pronunţat definitiv şi irevocabil: „Mişcarea legionară nu a fost o mişcare de tip fascist”!
Mişcarea Legionară a luat nastere ca o reacţie fermă a neamului de a se apăra de boala mortală numită comunism! Nici vorba de ,,fascism”! De altfel, un indiciu in acest sens este verdictul definitiv al Justitiei in cazul ,,Valeriu Gafencu- Sfantul inchisorilor”.
Noi, românii, care iubim neamul şi pe Dumnezeu mai mult decât efemera noastră viaţă, respingem cu hotarare cenzura, de altfel interzisa prin Constitutie. Vom trăi şi ne vom exprima la fel ca şi până acum, potrivit principiului sfânt al libertăţii de exprimare, înscris în Constituţie.Suntem totodată stupefiaţi de omisiunea practicată de iniţiatorii amendamentului care fac, pur şi simplu, abstracţie de comunism, de parcă o jumătate de secol de jaf, sclavie, mizerie, distrugere a elitelor şi a sufletului românesc nici nu a existat. Este limpede pe cine slujeşte o asemena mârşavă, netrebnică omisiune. Dacă „omisiune” va fi fost!
Vă rugăm să îndreptaţi această imensă „greşeală”, această jignire adusă nouă şi copiilor noştri! Căci ce poate fi mai îngrozitor pentru un copil decât faptul că este privat de cunoasterea istoriei adevarate a ţării căreia îi aparţine?
Ce vom face? Vom asista la rescrierea istoriei? Se vor arde iarăşi cărţile lui Eliade, Noica, Cioran, Blaga, Ţuţea, Voiculescu, Stăniloae, Radu Gyr, Nae Ionescu, Ernest Bernea, Traian Brăileanu, Traian Herseni, George Manu, Nichifor Crainic …? Vom reveni la perioada epurari bibliotecilor, a falsificari manualelor, la ,,fondurile bibliografice secrete”?
Căci asta e realitatea istorica, o spune şi istoricul Neagu Djuvara: “Elita interbelică în majoritatea ei a fost legionară sau simpatizantă legionară!” Aşa au fost vremile iar istoria nu poate fi măsluită. Istoria trebuie cunoscuta, cu partile ei bune si rele asa cum a fost, in spiritul adevarului si obiectivitati.
Suntem convinşi, Domnule Preşedinte, că veţi analiza cu rigoarea care vă caracterizează această propunere legislativă şi veţi repune lucrurile în matca firească a lucrului bine făcut.
Vă rugăm să retransmiteţi Camerei Deputaţilor amendamentul cu recomandarea de a condamna comunismul, iar nu o inventată Mişcare Legionară.
Votând Klaus Iohannis, românii au votat mai mult decât un om, au votat speranţa!

Vă mulţumim,

Fundatia George Manu
Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni
Asociatia Oamenilor de Afaceri Crestini Ortodocsi
Asociatia Bucovina Profunda
Asociatia pentru Revigorarea Traditiei
Asociatia Predania
Ciprian Voicila – sociolog
Alexandru Sfiraiala
Laurian Tota
Marcel Bouros – manager
Alexandru Mihalcea – scriitor
Vlad Nicolau – fost deţinut politic
George Cusa – fost deţinut politic
Florian Goji
Dr. Mircea Puscasu
Spiridon T Tofan – sociolog
Mihai Floarea
Cristian Bucuroiu
Andrei Negoita
Nicolae Margineanu, regizor film

Lista semnatarilor rămâne deschisă

Puteţi transmite adeziunea Dvs la fundatia_smb@yahoo.com

Sursa: Ziaristi Online

PETIŢIE ONLINE AICI

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

  1. Pingback: O Scrisoare Deschisă adresată Preşedintelui României de foşti şi viitori deţinuţi politici privind Legea “anti-legionară”, un atentat la libertatea conştiinţei | MAGAZIN CRITIC

  2. Pingback: Academia Română, Mănăstirea Petru Vodă, istorici şi jurnalişti contestă formulările false şi abuzive din “legea antilegionară”. DOCUMENTE, VIDEO ŞI POZIŢII | MĂRTURISITORII

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.