Roman Mihaies: Nariskin a nasit Alianta pentru Moldova cu PCRM si PD - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Roman Mihaies: Nariskin a nasit Alianta pentru Moldova cu PCRM si PD

PCRM şi PD s-au inteles, dar simuleaza negocierile. A fost creata Alianta pentru Moldova?

de Roman Mihaes, Chisinau

PD şi PCRM s-au înţeles în privinţa unei alianţe de guvernare, însă, deocamdată, au căzut de acord să nu facă o declaraţie publică în acest sens.

Surse din cadrul PD au declarat pentru ZdG  că, în prezent, cele două formaţiuni simulează negocierile, pentru a nu fi suspectaţi că decizia a fost luată sub influenţa Moscovei. «Întâlnirea de astăzi cu PL-ul face parte din acest scenariu de simulare», explică sursele noastre din PD.

PD şi PCRM au căzut de acord ca Vladimir Voronin să nu ocupe niciuna din cele 3 funcţii importante în stat. «Aceasta constituie oferta generoasă despre care au anunţat Lupu şi Diacov», afirmă sursele ZdG.

Cele două formaţiuni au decis să se alieze pentru a exclude PLDM de la guvernare. «Sunt interese economice, dar şi politice, or, la următorul scrutin PLDM risca să devanseze detaşat atât PCRM-ul cât şi PD-ul», spun membri ai PD. ( Sursa: ZdG)

Am republicat aceasta stire de pe site-ul Ziarului de Garda, deoarece mi s-a parut deosebit de importanta.

Relatiile mele din anturajul conducerii PD si PCRM mi-au comunicat ca la sediile celor doua partide s-a declarat ca Lupu si cu Voronin  in prezenta lui Nariskin (foto dreapta sus alaturi de Lupu) au decis formarea – Aliantei pentru Moldova . S-a decis sa nu se anunte oficial constituirea acesteia, deoarece liderii PD si PCRM se tem de manifestatii de masa. Se zice ca la originea acestei decizii a PD sta rationamentul conform caruia Voronin nu mai este atit de periculos, mai are maxim 4 ani de activitate politica si ca Filat si PLDM este pericolul comun pentru cele doua partide. S-a declarat ca Voronin nu pretinde la nicio functie publica si ca functiile intre cele doua partide se vor imparti in mod egal iar Marian Lupu va fi propus la functia de Presedinte al Parlamentului  apoi se va incerca alegerea acestuia in functia de sef al statului. Se discuta si despre participarea comuna a celor doua partide la alegerile locale care se apropie, unul din scopuri fiind debarcarea in comun a lui Dorin Chirtoaca de la Primaria mun.Chisinau si neadmiterea cistigarii acesteia de catre un reprezentant al PLDM. In dependenta de rezultatele guvernarii se va examina si oportunitatea participarii in comun sau chiar a fuzionarii PD cu PCRM in vederea participarii la viitoarele alegeri parlamentare.

P.S.

Sunt convins ca Filat si Ghimpu cunosc despre decizia PD si PCRM de a forma Alianta pentru Moldova.
Despre acesta se vorbeste deja deschis in Chisinau  peste tot inclusiv in strada. De ce se fac ca nimic nu s-a intimplat?

Continuarea cu un PPS la Roman Mihaes – Analist online

Despre autor:

Foto sus cu Marian Lupu, Grigori Karasin si Serghei Nariskin: T. Iovu / Adevarul.md

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.