Calin Cosmaciuc: Ziarul de firma de pe Calea Victoriei - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Calin Cosmaciuc: Ziarul de firma de pe Calea Victoriei

Asa arată un ziar facut in cateva saptamani de doi oameni, dintre care unul, eu, cu un job de zi. Unicul numarul din Universul Steilmann a aparut in vara lui ’98. Nu stiu daca pe vremea aia in Romania aparea vreun ziar sau vreo revista de companie, conceptul “customer publishing”.

Universul Steilmann era un ziar-eveniment al companiei de imbracaminte Steilmann. A fost editat cu ocazia deschiderii unui magazin, pe Calea Victoriei. Era logic ca povestea lansarii Steilmann sa fie legata de Calea Victoriei. Piesele de rezistenta: sloganul- “Calea Victoriei fara si cu Steilmann” si celebra fotografie cu ceasul, cu un articol a la Caragiale, de Florin Toma. Trimiterea de pe “a intaia” e in ton cu restul ziarului: “Cititi paginile 1,2,3,4,5,6,7,8” . Iar ziarul avea cu totul, 8 pagini :) . Paginile de interior erau color, cu fotografii mari, prezentand colectiile Steilmann, iar restul continea articole. poze si reclame vechi de moda, life-style sau pur si simplu amuzante: publicitate “Koprol, cel ,mai bun purgativ de ciocolata” sau un anunt din ziar- “Dr. H. Martin vindeca impotenta”.

Ziua de lucru incepea dupa-amiaza si se termina pe la 4 dimineata, timp in care scrumierele se umpleau de mucuri, sticlele de bere se goleau parca singure, iar biroul ultra-corporate al companiei-mama prindea un iz de pub. Dupa cateva saptamani, cand textele, pozele si machetele erau aproape gata, conceptul nostru, de ziar care sa aminteasca de perioada interbelica, a fost usor scurt-circuitat, din cauza lipsei hartiei ingalbenite, de gazeta veche. A trebuit sa gasim un surogat, asa ca am ales un galben destul de ciudat, dar pana la urma acceptabil.

Continuarea la Calin Cosmaciuc – unul dintre primii Ziaristi Online din Romania

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.