Ziaristii Online au scapat de Prigoana. Deocamdata. Mogulii nu. Adamescu si Patriciu, in lipsa de lichiditati - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ziaristii Online au scapat de Prigoana. Deocamdata. Mogulii nu. Adamescu si Patriciu, in lipsa de lichiditati

Starea Presei transmite: Comisia de cultura, arte şi mijloace de informare a Senatului a respins ieri, în unanimitate de voturi, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.504 din 11 iunie 2002, a audiovizualului. Proiectul de lege, care a fost depus şi susţinut de Silviu Prigoană împreună cu alţi parlamentari, pregătea transformarea Consiliului National al Audiovizualului într-un minister al presei. Initiatorii solicitau ca întreaga presă scrisă, ziare, reviste, inclusiv presa online, sa fie acreditate prin lege si sa se subordoneze CNA, exact ca radiourile si televiziunile. De asemenea, CNA era abilitat sa stabilească condiţiile si procedura pentru acordarea licenţelor pentru presa scrisă şi online, putând suspenda activitatea publicaţiilor pentru o perioadă de la una la şase luni sau pe termen nelimitat, prin retragerea licenţei, informeaza portalul jurnalistului Florin Budescu. In final, Silviu Prigoană a declarat că se simte jignit de afirmaţiile din comunicatul de presă al FRJ MediaSind, în care se afirmă că el este un parlamentar „certat cu libertatea de exprimare” şi a ameninţat că, dacă acest proiect de lege nu va fi votat, va propune ca CNA-ului să interzică radiourilor şi televiziunilor preluarea de ştiri din presa scrisă şi online ca surse de informare. Integral la Starea Presei.

Bianca Damian de la Reporter Virtual ne informaza ca miliardarul Dan Adamescu, patronul ziarului Romania libera si varul scriitorului Dan Zamfirescu, a intrat in executare silita. Astra Asigurări a anunţat într-un comunicat că pachetele majoritare ale acţiunilor deţinute de firma Nova Group a lui Dan Adamescu, atât la compania Astra, cât şi la magazinul Unirea, au fost indisponibilizate şi suspendate de la tranzacţionarea la Bursă, în urma unor cereri de executare silită. Dan Adamescu este patronul României Libere, ocupând locul patru în topul Forbes al celor mai bogaţi români în acest an, cu o avere de un miliard de euro. Adamescu mai are Hotelul Rex din Mamaia şi aproximativ 15% din acţiunile Flamingo, transmite RV, portalul lui Tiberiu Lovin.

Cariere de Media anunta, in aceeasi idee :), ca multimiliaradarul Dinu Patriciu, care tocmai si-a deschis o noua oficina peste Prut, are nevoie de… malai! Adevarul a contractat un credit la BCR. Nu mai are Patriciu cash? Dupa concedierile si taierile de salariu din acest sfarsit de an, Adevarul Holding a contractat un imprumut de 42 de milioane de lei de la BCR, scrie wall-street.ro. Creditul are cam aceeasi valoare cu pierderile pe care AH le-a avut in 2008, adica 48.2 milioane de lei. Se poate presupune ca si cifrele din 2009 si 2010 sunt asemanatoare, trustul investind in continuare destul de multi bani.  Este pentru prima oara cand apare informatia publica ca trustul lui Dinu Patriciu a contractat un credit, ceea ce ridica un semn de intrebare asupra lichiditatilor de care dispune in acest moment mogulul, afirma Blogul oamenilor de media.

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.