Opinia Zilei: Copilul fără nume cere… focus grup. Dar ce poate iesi din doi tati? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Opinia Zilei: Copilul fără nume cere… focus grup. Dar ce poate iesi din doi tati?

Deşi se întâlnesc toată ziua – buna ziua, Antonescu, întrucâtva cu sacii urcaţi în căruţa ACD şi Ponta, care mai adasta, zice el, doar puţin, nu reuşesc nicicum să cadă la pace în ce priveşte denumirea finală a mariajului, sau concubinajului?, dintre PNL, PC, şi PSD.

Se tot gândesc şi răzgândesc Crin şi Victoraş ce denumire să aleagă pentru viitorul “menaj a trois” care, generic, asta s-a decis, va trece, ca unsă, de la creştin-democrată la… social-liberală.

“Buturga mica” ce le stă în cale celor doi lideri de partid este, spun unii din interiorul discuţiilor pro şi contra, ce anume să aleagă dintre variantele propuse până acum de cele două tabere: “alianţă”, “alianţă naţională”, “uniune”, “uniune naţională”, “convenţie”, “pol” sau “pact” .

Din acest motiv cică, în următoarele zile se vor face, auzi, focus – grupuri care vor purcede la sofisticate analize sociologice care să dea cumva de cap acestei dileme cumplite şi chinuitoare.

Dar poate că, din motive întemeiate, Ponta şi Antonescu chiar nu se pot concentra şi “focusa” pe o analiză productivă. Ce motive? Păi cum, uite, Crin, pe de o parte, e hărţuit de Ludovic Orban care tot bagă strâmbe că n-are ce căuta PSD-ul în alianţă. Pe undeva o avea dreptate, dar cum să mai dea Crin înapoi acum? Mai ales că butonul de comnadă nu e chiar la el. Ar mai fi apoi un factor puternic de stres şi mârâială, destul de vocală, din teritoriu, a celor care nu vor să roadă împreună cu pesediştii “ ciolanele “ de la alegerile locale ci doresc să le “ ronţăie “ separat.

Ponta nu are nici el parte de linstea inspiratoare. Sâcâială cu arestarea lui Nicolescu nu îi iese din cap, că da, s-ar putea să mai fie arestaţi şi alţi fruntaşi pesedişti de la Argeş, trebuie să stea şi cu ochii ca pe butelie şi pe Vanghelie, Geoană face iar boacăne şi îi pleacă iar parlamentari din partid.

De aia zic, mai flăcăi!, ce atâta zdroabă şi tevatură pentru o denumire? Parcă asta contează şi nu ce veţi face pentru noi, nu pentru voi, după.

Pentru că, deocamdată, dupa cum se vede de pe margine, va uneşte, în gând şi în… simţire doar dorinţa, maladivă aş risca să zic, de a-l supenda pe Băsescu şi de a-l mătrăşi pe Boc pentru ca, apoi, urcaţi în şaua puterii să va îndopaţi, ca şi altă data, până la saţietate, după atâta post negru, cu caşcavalul la care aţi râvnit îndelung.

Băgaţi frate bileţele în căciulă şi ce iese, ăla să-i ramâna numele. Că tot nu contează cum se va numi ”copilul ” ci cum il vor “creşte” parintii. Adica voi!

Maria Petrascu / Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.