Domnu’ Orban, mai usor cu ceapa, ca explodeaza! Ziua vazuta de Ziare.ro - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Domnu’ Orban, mai usor cu ceapa, ca explodeaza! Ziua vazuta de Ziare.ro

V-am mai spus parca, nu?, ca sunt multi penelisti din linia intai, Tariceanu, Saftoiu, Chiliman, Orban si altii care tot toaca, dar Crin nu mai aude si nu mai vede, de amor ghebos ce a prins pentru PSD si, mai ales pentru Ponta, cu care bate din picoare sa se uneasca in cuget si simtiri, si, mai ales pentru a-si atinge impreuna obsesivul scop de a-l da cu gaibarele in sus pe Basescu, ca nu mai suporta, simtitori cum sunt ei doi, sa-l vada pe marinar cum hahaie el, nepasator, de la Cotroceni, tot toaca deci, doar, doar s-o lumina Antonescu si-o pricepe ca nu e bine ce face.

Cel mai inversunat este insa Orban care nu se sfieste sa tot iasa public si sa atace la baioneta acest mariaj despre care, zic greii din PNL ca este unul contra naturii. Ludovic nu se lasa deloc, mai ai crede ca, daca ar fi Crin pe langa el, cand face declaratii publice, i-ar da aluia si o scatoalca dupa ceafa, in direct, sa-i vina odata mintea la cap liderului care nu mai asculta sfaturile nimanui. De , asa e in dragoste!

Deunazi, a iesit iar Orban in media, sa strice apropiata luna de miere a viitoarei aliante care, gata, s-a adjudecat, se va numi, daca nu se vor mai razgandi “mirii”, Alianata Social –Liberala. Ludovic face spume la asa afront, cum adica, intai PSD-ul si la coada PNL- ul? Asta nu se poate! Mai bine i-ar zice, spune Orban, “Alianta de centru-stanga –dreapta” sau “Alianta Jos Basescu!”.

Si, mai spune Ludovic ca imaginea viitoarei triplete politice, din care nu vor avea de castigat nici Crin, nici Victoras, cu partidele lor cu tot, ci numai ….,imaginea deci va fi alterata. Numai cine? Numai cine? Cine numai cine? Pai cine, cine tace si cine face, si-l lasa pe cei doi juni, care par ca au ramas tot puberi, sa se agite , sa faca planuri, etc.,etc.

Da’ mi-a placut de Ludovic, mai bine zis de o receneta declaratie a sa in care spune, foooarte frumoos, zau, ca alianta cu PSD-ul “seamana cu un sandivis cu unt si miere, caruia ii trantesti niste ceapa deasupra”.

Faina zisa, pe cuvant, domnu’ Orban, da va rog eu mult, va roooog, mai usor cu ceapa, domnu’Orban, ca tocmai am auzit, pe un post Tv, de la un fost ministru de-al nostru, de Externe, ca ceapa de la noi nu e de la noi ci o importam tocmai din Egipt.

O fi pe bune ce-a zis omu’ sau a vorbit codat? Mie una mi-e deja tare frica, asa ca lasati ceapa, ziceti si dumneavoastra usturoi, sau ardei iute. Pardon, ardei iute nu, ca e inregistrat la OSIM !

Maria Petrascu

Ziua vazuta de Ziare.ro: Sa mai si radem

E clar, in Romania, si vremea a luat-o razna rau de tot. Marea Neagra a inghetat. La Mamaia , aflam de la ANTENA 3 , valurile au incremenit. Gheata se intinde pe o distanta de mai bine de 20 de metri spre larg. Peisajul este glaciar. In schimb, in Postavarul e… cald. Temperaturile sunt mai ridicate aici decat in zonele de ses. Mai pricepe ceva daca poti! Meteorologii ne linistesc insa. Frigul se atenueaza si vin ninsorile.

Si, daca nu ne incalzim la propriu, ne incalzim la figurat cu o veste pe care o asteptam de mult. Bon Jovi va concerta, in sfarsit, la Bucuresti. Trupa americana va fi la Bucuresti, pe 10 iulie, show-ul urmand sa aiba loc în Piaţa Constitutiei. Asa spune COTIDIANUL . Dar si alte surse media confirma informatia si nu avem niciun motiv sa ne mai indoim.

In alta ordine de idei, iata, si parlamentarii vor sa faca ceva bun. Sa interzica folosirea simbolurilor comuniste. Dar stati linistiti la locurile voastre, nu parlamentarii nostri, ca ei sunt preocupati nu de secera si de ciocan ci de ciolan. E vorba de parlamentarii din Republica Moldova. Care se pregatesc sa dezbata si sa adopte proiectul de lege care interzice folosirea simbolurilor comuniste, ne anunta cei da la ZIUA VECHE .

Daca v-ati enervat din cauza acestei stiri, aprindeti o tigara ca sa va calmati. Ba nu, n-o mai aprindeti pentru ca cei de la Comisia Europeana vor sa interzica fumatul in baruri, cafenele si alte locuri publice din Europa, deci si in Romania. LIBERTATAEA spune ca americanii iar ne-au luat-o inainte. La New York masura se va aplica in curand iar fumatorul “infractor” va plati o amenda de 50 de dolari. De tigara aprinsa unde nu e voie. La banii lor…

Ei, dar si la noi sunt destui oameni cu bani garla. Ca de pilda Ion Tiriac. Poate pentru ca ii va expira in 2015 concesiunea domeniului de vanatoare de la Balc, dar si pentru ca iata, vanatoarea la care vin personalitati doldora de euroi  a devenit astfel o afacere foarte profitabila, Tiriac, ne anunta cei de la CLICK , este foarte interesat să cumpere inca un domeniu de vânătoare la Bozovici, in Caras -Severin. Cine are, are, cine nu…

Bani nu are numai Tiriac. Sa fie clar! In Romania, daca te misti repede si dai “ignore” sau ‘delete” legilor te poti imbogati peste noapte chiar daca esti un simplu vames. Cei de la Vama Siret, de care am pomenit si ieri, au fost saltati ieri. Dar pana sa-i salte s-au umplut de bani intr-un ritm alert luand mita si dand si ei o mana de ajutor traficantilot de tigari. Bine spune revista MONEY . Decat sa-i aresteze si sa le dea drumul cand mai uita poporul de acest scandal, mai bine se desfiinteaza si Vama si Politita…

Despre altfel de arestari si retineri, confiscari si amenintari ne spun colegii de la MEDIAFAX care anunta ca,dupa reporterii si cameramanii de la TVR si ANTENA 3, care se afla la Cairo, in Egipt, pentru a ne trasmite de acolo stiri despre derulararea violentelor proteste de strada, ieri au fost retiunti si trimisii speciali de la postul Realitatea. Se pare ca prima tinta in Egipt nu mai este Mubarak ci jurnalisti, fotoreporteri si cameramanii. Ai nostri au scapat mai ieftin deocamdata, altora li s-au spart camerele video si au luat-o si pe coaja.

Sa ne intoarcem insa in tara si sa vedem ce mai fac niste vechi “cunostinte” de-ale noastre care au tinut mult timp prima pagina a presei romanesti. Poliţistul Cristian Cioacă, sotul Elodiei, cea care s-a “volatilizat”, declara, dupa cum relateaza ziarul BUNA ZIUA BRASOV , ca este hartuit si stresat de presa si vrea sa mute dosarul in care este judecat la Brasov in alta parte. Dar na, judecatorii “tin” cu ziaristii, nu cu Cioaca, si au decis ca acesta va fi judecat tot la Brasov, urmatorul termen fiind la 16 februarie.

CANCAN ne da veste si depre “celebrul” Tolea Ciumac. A fost retinut ieri de politistii nostri, aici, in tara, dar a fost eliberat după câteva ore de audieri pentru ca fapta comisă s-a prescris… Luptătorul de kick boxing este acuzat de autorităţile spaniole că în urmă cu opt ani a bătut un bărbat, faptă care s-a prescris, desi poliţia de la Madrid i-a întocmit dosar penal. Ai nostri poltisti, ca brazii….

Ok! Dar ce ne facem daca il da Cioaba, Regele romilor din Romania, in judecata pe deputatul Silviu Prigoana, asa cum ameninta acesta in ADEVARUL , care relateaza ca Cioaba a spus ca se va bate pana in panzele albe sa fie anulata legea care tocmai a fost avizata de comisiile parlamentare, lege prin care, conform proiectului depus la Camere de Prigoana, denumirea de “rom” va fi inlocuita cu cea veche, de “tigan”. Cica Cioaba nu intelege de ce tocmai lui Prigoana i-a casunat pe etnie : “Ne miră faptul că propunerea este făcută tocmai de un rom, de domnul Prigoană, care poate vrea acum să se răzbune pe acest popor..(…).”

O fi avand dreptate Cioaba, ca uite, romii pare ca se inteleg mai bine cu etnia noastra decat intre ei…  De pilda, Vanghelie are un nou consilier de imagine externa. Eminenta cenusie a primarului care este, este nimeni altul decat…Cozmin Guseeeeee! Pe bune, nu e banc! EVENIMENTUL ZILIEI da chiar foarte multe detalii despre acest “cuplu” si despre planurile de viitor ale lui Guse cu Vanghelie, dupa ce l-a insotit pe acesta la Washington.

Obiectivul lui Guşă, spun colegii de breasla, este să-l relanseze pe Vanghelie pe orbita politicii mari. Vrea să imprime o dimensiune internaţională imaginii primarului de la 5. L-a dus la Washington şi l-a introdus la Casa Albă. Urmează Londra, nu la Regină, şi apoi Israelul. Si, cu malitiozitatea specifica jurnalistilor,tot ei remarca si faptul ca, pentru Guse, aceasta decizie este un pas important în cariera sa de strateg politic, in care, de la consilier politic al prezidenţiabilului Mircea Geoană a ajuns… mentorul lui Marean.

Si, pentru ca e vineri si nu vrem sa va stricam sfarsitul de saptamana cu informatii neplacute, din politica si din viata social- economica, va mai spunem doar ca, europarlamentarul nostru, Gigi Becali, in felul sau caracteristic si inconfundabil, l-a facut pe colegul sau din Ungaria , europarlamentarul Csanad Szegedi, “mincions notoriu.”  ROMANIA LIBERA spune ca acesta l-a acuzat în plenul PE, pe Gigi al nostru, că a chiulit de la sedinta si şi-ar fi trimis asistentul să voteze în locul său. Becali recunoaste ca a chiulit dar sustine ca nimeni nu putea vota in locul lui pentru ca nu avea cum, cartela de vot fiind la el. Eu il cred pe Becali, ca e om cinstit! Dumneavostra pe cine credeti?

Numai bine va doresc pana luni, cand ne vom intalni, din nou, aici, la “Ziua vazuta de Ziare.ro”.

Ilustratia: http://baricada.wordpress.com/

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.