Anchete Online: Generalii Chirita si Marian Ion au promovat prin spaga un intreg batalion - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Anchete Online: Generalii Chirita si Marian Ion au promovat prin spaga un intreg batalion

Aproximativ 500 de militari au obtinut in mod fraudulos, anul trecut, dreptul de a se incadra in Armata ajutati de reteaua pusa la punct de generalii arestati Mihai Chirita si Ion Marian. Audierile in acest caz demonstreaza ca sute de militari au dat mita pentru a fi incadrati in structurile MApN. Sumele platite erau de aproximativ 2.000 de euro si banii erau impartiti de cei doi generali alaturi de alte 25 de cadre militare, asa numitii intermediari. Anchetatorii au stabilit ca grilele de examen rezolvate erau trimise celor care plateau, prin SMS, de pe trei cartele preplatite.

(…)

Potrivit unui comunicat al DNA, “inculpatii cu functii de conducere s-au folosit de puterea functiilor si gradelor militare importante pe care le detineau, in scopul promovarii in mod ilegal, contra unor sume de bani, prin furnizarea subiectelor la unele probe scrise, a unor candidati in structurile acestui minister, in detrimentul candidaţilor care trebuiau, in mod legal, declarati admisi la aceste concursuri si selectii”.

Integral la Anchete Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.