VEZI VIDEO INTEGRAL. Basescu "bate" MAI sa priceapa Blaga si Udrea il ajuta pe Boc pe scari in jos - Ziaristi OnlineZiaristi Online

VEZI VIDEO INTEGRAL. Basescu “bate” MAI sa priceapa Blaga si Udrea il ajuta pe Boc pe scari in jos

de Maria Petrascu

Ce pleasca pe capul lui Basescu sa-i pice chiar acum, ca o manusa, dupa nu foarte vechiul taraboi cu mitingul poltitstilor care i-au umplut, in toamna, caldaramul din poarta Cotrocenilor cu caschete, dupa scandalul cu vamile, scandalul din PDL si maraiala Blaga – Boc, ocazia de a vorbi in fata mai marilor din Politie si de a arata cine pe cine, cu ocazia Bilantului MAI, la care a participat astazi.

Niciun “glont” scos de Basescu din “banduliera” prezidentiala pentru a-l folosi in cuvantul sau de la finalul Bilantului nu a fost irosit degeaba. Fiecare punct ochit, si bine tintit, de seful statului a devenit un punct lovit.

Una peste alta, ce le-a cerut Basescu sefilor din Politie: sa faca reforma adevarata in MAI care, pana acum, a însemnat doar învârtirea unor căsuţe ; sa faca evaluare om cu om; să se treacă imediat la evaluarea cadrelor de conducere din MAI, minister care nu e la nivelul la care ar trebui pentru ca, oriunde pui degetul, apar elemente de coruptie.

Nu a scapat Basescu nici prilejul sa atentioneze sindicatele din Politie ca aceasta entitate este o structură piramidală ce nu poate avea dublă comandă. Se vede de la mare distanţă unde Poliţia e tolerantă cu grupurile de crimă organizată le-a mai spus Basescu politistilor, precizand sever, la finalul discursului, ca nu e cazul sa primeasca aplauze pentru cele spuse.

Una peste alta i-a cam facut chisalita pe sefii Politiei Romane, care, vorba aia, nu prea duc lipsa de muste pe …caschete. Si, oricine ar carcoti impotriva lui Basescu, nu poate sa nu recunoasca, macar in sine, ca acesta are dreptate. Un fel de dreptate insa, pentru ca si Basescu si Igas si alti sefi ai Poltiei Romane sunt, ca sa folosesc o sintagma, toti intr-unul, adica sunt STATUL. Si daca unul singur dintre ei, nu mai multi, e corupt, se cheama ca STATUL e corupt.

Dincolo de asta vreau sa spun insa ca aceasta ocazie pe care a avut-o Basescu acum, nu altadata, este si momentul din care Blaga, oricat ar fi el de “Buldog” a fost pus, pentru mult timp, daca nu definitv, cu “botul pe labe”.

Caci, pana acum cateva luni, Blaga si nu altcineva a fost ministru la Interne, si sub el, intelegem deci, nu sub altcineva, a “dospit” coruptia de astazi, de, cum zicea Basescu, “ oriunde pui degetul “ dai de ea. Sub Blaga, citim printre randuri, s-a tolerat crima organizata si tot sub Blaga, decodificam, nu s-a facut reforma adevarata in Politie.

In aceste conditii, chestia cu vamile, ar fi doar motul de care, daca apuci si tragi, scoti si caciula sub care dai de cine? De Blaga, fireste!

Sursa: Ziare.ro

Ziua vazuta de Ziare.ro – Udrea il impinge pe Boc pe scari si-l intreaba unde se grabeste

Dimineata asta mohorata, ninsorile care au venit si vin, nu ne bucura dar asta este, e iarna, si, va reamintesc…iarna nu-i ca vara. Dar nici vara pare ca nu va mai fi cum a fost.

Cel putin pe litoralul romanesc al Marii Negre, unde, iata, valurile uriase, care au ajuns sa atinga inaltimea de 10 metri, distrug plajele.

La Mamaia, de pilda, aflam din COTIDIANUL , apa marii a înaintat peste 15 metri pe plajă din cauza furtunilor si a facut-o de nerecunoscut : e mult mai mică decât acum câteva zile si este plină de pietre iar punctele de observaţie ale salvamarilor sunt sub apă. La fel se inatmpla si la Venus, la Saturn si in alte statiuni.

Incepe astfel sa se confirme avertismentul dat de ministrul Mediului, in LIBERTATEA , la inceputul verii trecute, cum ca România ar putea rămâne fără plaje la Marea Neagră în următorii 22 de ani.

Disparita plajelor este nu numai opera naturii ci si a neglijentei autoritatilor din aceste zone: în ultimii 35 de ani au dispărut 2.400 de hectare de plajă şi de zonă costieră de la Marea Neagră. Specialiştii vorbesc despre cea mai gravă situaţie din ultimii 80 de ani iar pericolul este tot mai mare, pentru că acum marea “mănâncă” pământul într-un ritm aproape dublu decât în mod obişnuit. Salvarea plajelor nu poate veni decat daca autorităţile din staţiunile afectate vor obtine finantari pentru proiectele de refacere a digurilor distruse de ape.

Asta il supara si pe primarul Constantei, Radu Mazare, care vrea sa atraga cat mai multi turisti straini pe litoral. Acestia nu vor mai veni insa, spune Mazare, in ROMANIA LIBERA , nu doar din cauza micsorarii plajelor ci si pentru ca se vor izbi de diverse restricitii printre care si aceea ca nu vor mai putea fuma in localuri daca intra in vigoare Legea antifumat, promovata de colega lui de partid, Manuela Mitrea.

Mazare spune ca aceasta a facut proiectul de lege de capul ei si ca nici Ponta nici parlamentarii PSD nu sunt de acord cu interzicerea fumatului in spatiile publice : “Doamna Mitrea s-a lăsat de fumat acum două săptămâni, şi ea şi soţul ei. Cât timp au fumat, nimeni nu le-a spus nimic, dar după ce s-au lăsat de fumat ar trebui să ne lăsăm toţi românii de fumat. (…) Am să vă dau un exemplu foarte clar, în Austria se fumează peste tot. Deci, dacă austriecii care sunt în mama Europei au ajuns la concluzia că pentru turism este bine să permită fumatul în restaurante şi baruri, nu văd de ce noi suntem mai cu moţ.”

Nu numai pesedista Mitrea starneste rumoare si proteste cu proiectul sau de lege ci si pedelistul Mihai Boldea. Deputatul, probabil prieten cu deputatul Pasat si cu alti parlamentari din grup, care au acum treaba pe la ANI, parchete si instante, s-a gandit sa promoveze un proiect de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea de la şase luni la trei ani pentru publicarea in media a unor date din dosare aflate în lucru.

Vizati de acest proiect sunt direct ziaristii, impotriva carora Boldea s-a aratat foarte pornit: „După ce te umple presa de bucurie şi face circul pământului că nu ştiu ce ai făcut, nu mai poţi să scapi de etichetă. O ţin tot într-un „News Alert” şi „Breaking News”, iar dacă se demonstrează apoi că nu eşti vinovat, nu mai dă nimeni nicio ştire”, declara Boldea, citat de ADEVARUL. Acum insa, dupa ce a izbucnit scandalul, deputatul da inapoi si spune ca nu s-a referit la sanctionarea jurnalistilor: „M-am referit doar la magistraţi.”

Si, daca Boldea vrea sa-si protejeze colegii si pe sine nu acelasi lucru se poate spune si despre Monica Iacob – Ridzi pe care o preocupa doar soarta sa. ” Fostul ministru al Tineretului si sportului, titreaza JURNALUL NATIONAL , o loveşte pe Sulfina la dosare”. Ridzi o acuza pe colega sa de partid, Sulfina Barbu, şefa organizaţiei de femei a PDL, de “maliţiozitate”, “lipsă de decenţă” şi “discurs de opoziţie”, supărată fiind că aceasta i-a cerut public să îşi dea demisia din Parlament şi să se autosuspende din partid, după scandalul provocat de votul în dosarul Păsat.

Ridzi a explicat de ce este furioasă pe declaraţiile colegei Sulfina Barbu, arătând că aceasta are şi ea dosare penale la activ şi nu este în măsură să ridice piatra: “Mi se par nedrepte, cel puţin nedrepte, afirmaţiile Sulfinei Barbu legate de o posibilă autosuspendare a mea. În primul rând, nu cred că doamna Sulfina Barbu este în măsură să vorbească despre integritate în cadrul PDL, atâta timp cât nici domnia sa nu a luat o decizie de a se «autosuspenda» din partid în momentul în care, din câte am auzit, a avut dosare penale. “

Aprige si tenace mai sunt femeile din PDL! Udrea poate fi, deasemenea, un bun exemplu. Ea vrea sa grabeasca cat se poate de mult plecarea lui Boc, sustine ADEVARUL care afirma ca, potrivit declaratiei acesteia, schimbarea prim-ministrului ar putea fi decisă rapid: „Putem s-o facem cât mai repede, avem şi condiţionarea alegerilor, dar vom vedea.

Udrea nu a vrut sa dea un nume de viitor premier dar a motivat de ce trebuie sa plece Boc: „Nu vreau să discut despre nume, dar pentru relansarea economică trebuie ca cetăţenii să aibă încredere în Guvern”, a mai spus Udrea, subliniind că Executivul condus de Emil Boc a pierdut girul populaţiei, în mare parte şi din cauza măsurilor dure adoptate.

Cristian Diaconescu, de la UNPR, declara si el, in GANDUL , ca nu numai premierul ar putea fi schimbat, ci şi Guvernul sau programul de guvernare insa nu crede ca va fi viabila varianta unui premier technocrat.

Premierul politic in functie, adica Emil Boc, nu ar mai dori insa să renunţe nici la funcţia de prim ministru şi nici la cea de preşedinte al PDL şi intenţionează să-şi ducă cele două mandate până la capăt, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX ,surse parlamentare.

Sursele citate au mai arătat, de asemenea, că Emil Boc doreşte să candideze în continuare pentru funcţia de preşedinte al PDL şi că el şi Vasile Blaga au şanse egale, în acest moment, pentru şefia partidului.

Tocmai de aceea, poate, primul ministru vrea ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe noul Cod al Muncii.

Si, in acest sens, a si demarat consultari cu grupurile poltice din Parlament. EVENIMENTUL ZILEI ne pune in tema cu cele mai importante modificari din noul Cod al Muncii, pe care ar fi bine sa le cititi, si mentioneaza ca asumarea raspunderii se va produce doar dupa finalizarea consultarilor cu parlamentarii coalitiei de guvernamant. Despre contractele colective de muncă Emil Boc a precizat că vor face obiectul unei legi speciale.

Sindicatele insa nu sunt multumite de noul Cod al Muncii si anunta ca vor intra în grevă când acesta va ajunge la promulgare, spun colegii de la CAPITAL . Sindicaliştii au decis ieri să protesteze începând cu 28 februarie şi să intre în grevă atunci când noul Cod al Muncii va ajunge la preşedintele ţării spre promulgare. Din 28 februarie vor începe acţiunile de protest în teritoriu, potrivit planului de acţiune stabilit, luni, de Birourile Executive ale tuturor federaţiilor afilitate la cele cinci confederaţii sindicale.

În Capitală, protestele vor demara din ziua în care se va discuta la Camera Deputaţilor proiectul de modificare a Codului Muncii. Liderii sindicali, mai spune sursa, au stabilit astfel calendarul protestelor şi acestea include pichetarea intrărilor în sediul Parlamentului, discuţii cu deputaţii din Comisie, pichetări şi vizite la domiciliu şi la sediile PDL, UDMR, UNPR, minorităţi pentru depunerea solicitărilor sindicale, mitinguri în teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau naţionale şi grevă de avertisment în ziua votului în Camera Deputaţilor.

La nivel local, în fiecare luni începând din 28 februarie şi până în 18 aprilie vor fi mitinguri în faţa prefecturilor, precum şi a primăriilor din Bihor, Botoşani, Harghita, Constanţa şi Caraş-Severin.

Tot un fel de greva, dar numai japoneza, fac, de ieri, in Parlament, deputatii de etnie roma Madalin Voicu si Nicolae Paun. Ziarul RING titreaza ca “Bercea Mondial i-a bagat in greva japoneza!” pe cei doi colegi de etnie.

Paun si Voicu, aflam din aceeasi sursa, sunt nemulţumiţi că numele interlopului Sandu Anghel este asociat comunităţii pe care ei o reprezintă.

Cei doi încearcă să atragă atenţia faţă de modul în care a fost mediatizat scandalul arestării lui Bercea Mondial, astfel că s-au hotărât să intre în grevă japoneză.Pentru Voicu şi Păun, cazul „Bercea Mondial” a fost tratat în exces, de parcă „el reprezintă comunitatea romilor din România, sustinand ca interlopul ar fi trebuit judecat de un tribunal international.

Şeful statului, Traian Băsescu, citat de aceeasi sursa, a declarat, tot ieri, răspunzând astfel unei întrebări despre fratele său, Mircea Băsescu, şi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, că legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el şi cine i-a botezat copiii: “A botezat, dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondial la nimic, după cum vedeţi. Constataţi că i-ar fi folosit la ceva? Legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el şi cine i-a botezat copiii”, a spus Traian Băsescu.

Eu, in schimb, va spun ca mai este si maine o zi, asa ca ne oprim astazi aici si va dau intalnire, din nou, miercuri, la “Ziua vazuta de Ziare.ro”. Numai bine!

Ziua vazuta de Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.