Arhivele Securităţii: Tismăneanu, Vladimir. "Pe baza avizului UM 0617, indicativ 271/S.I., a plecat într-o călătorie turistică în Franţa şi Spania, împreună cu mama sa, şi a trădat" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Arhivele Securităţii: Tismăneanu, Vladimir. “Pe baza avizului UM 0617, indicativ 271/S.I., a plecat într-o călătorie turistică în Franţa şi Spania, împreună cu mama sa, şi a trădat”

Un posibil raspuns la intrebarea de ce il uraste Tismaneanu pe Pelin chiar si in mormant

Tismăneanu, Vladimir. Născut la 4 iu­lie 1951, la Braşov. Absolvent al Facultăţii de Filosofie din Bucureşti. Sociolog la Institutul de Proiectări pentru Construcţii Tipizate. Lector al comisiei de propagandă a Comi­tetului Municipal Bucureşti al Partidului Comunist Român. În octombrie 1981, « pe baza avizului UM 0617, indicativ 271/S.I., a plecat într-o călătorie turistică în Franţa şi Spania, împreună cu mama sa, şi a trădat. Ermina Tismăneanu, de profesie medic, era membră a PCR din 1933, participase la răz­boiul civil din Spania în tabăra voluntarilor de stînga şi, după 23 august 1944, deţinuse funcţii semnificative în aparatul de partid de la Bucureşti. Aceasta a declarat autorităţilor că fiul ei va reveni în ţară, ceea ce nu s-a întîmplat. După o escală în America Latină, Vladimir Tismăneanu a emigrat în SUA. Începînd din 1983, a colaborat ocazional la diverse emisiuni ale postului de radio Europa Liberă. (…)

Din Opisul emigraţiei politice. Destine în 1222 de fişe alcătuite pe baza dosarelor din arhivele Securităţii de Mihai Pelin, Editura Compania, 2002.

(*) NN: Terminologie folosita in cazul angajatilor Securitatii

Vezi si: General de brigada al SRI (r): Vladimir Tismaneanu s-a infiltrat in SUA cu sprijinul KGB. In atentia CSAT: un agent ex-sovietic in cadrul institutiilor statului roman si in anturajul presedintelui Traian Basescu si al premierului Emil Boc

ILARION TIU ne face o oferta de nerefuzat: TEZA LENINISTA A LUI TISMANEANU – Noua Stanga si Scoala de la Frankfurt. In baza acesteia preda in SUA?!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.