Dinescu l-a facut "bou" pe Traian Basescu la Stelian Tanase iar Plesu a vorbit de "curul" lui - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dinescu l-a facut “bou” pe Traian Basescu la Stelian Tanase iar Plesu a vorbit de “curul” lui

Trivializarea discursului public pentru erodarea prestantei presedintelui Romaniei atinge noi cote “intelectuale”. Andrei Plesu, “filosoful fara opera” sau, mai precis, cu o opera de trei parale, considerat de Mircea Dinescu drept “cea mai inteligenta minte din Romania”, vorbeste de pupatul candidatului Basescu in “cur” de catre electorat, respectiv “prostime”, iar “poetul-portofel” il face pe presedintele Romaniei de-a dreptul “bou”, in direct, pe Realitatea TV. Ce mai urmeaza?

Mircea Dinescu l-a facut bou pe Traian Basescu

In timpul unei emisiuni de comentarii politice de la Realitatea TV, moderatorul Stelian Tanase l-a rugat pe Mircea Dinescu sa comenteze faptul ca presedintele Traian Basescu l-a admonestat inca o data pe Andrei Plesu. Basescu a spus ca este pentru ultima data cand trece cu vederea atacurile lui Plesu, lasand sa inteleaga ca ar avea cu ce sa-l puna la punct pe fostul sau consilier de la Cotroceni, ca si cum ar fi vorba despre o boacana impardonabila, sau, poate mai mulrt, o colaborare cu Securitatea, cea despre care se tot zvoneste in ultima vreme ca va iesi la iveala. Presat de scandalul meditatiei transcedentale, Plesu ar fi semnat pana la urma un angajament cu temuta Securitate. Iar Mircea Dinescu, unul dintre cei mai buni prietemni ai sai, a escamotat probele pe cand se afla la CNSAS.

Asadar, Dinescu a fost intrebat: “De ce credeti ca a sarit presedintele sa-l atace pe Plesu si sa-l ameninte?”, la care poetul a raspuns: “De bou!”. Dialogul continua: “Credeti ca Traian Basescu poate fi bou?” “Da, bineinteles”, a subliniat Dinescu, care a adaugat: “Pai s-a vazut de cand a renuntat la Plesu, la Cotroceni. Sa ai tu cel mai inteligent om din Romania ca si consilier si sa-l dai afara… Pai Basescu s-a rugat de mine sa vorbesc cu Plesu sa accepte postul, sa aiba si el pe langa el unul mai luminat. Dar lui nu i-a convenit sa aiba pana la urma un consilier asa de destept, care sa-l puna pe el in inferioritate ca, de pilda, venea ambasadorul Germaniei la Cotroceni, Plesu vorbea cu el in nemteste, iar lui Basescu nu-i convenea, asa ca nu l-a mai chemat, apoi nu i-a mai asculta sfaturile pe chestiuni de externe, iar Plesu a plecat, dar sa nu spun mai multe, sa nu fac denunt…”, a incheiat subiectul Mircea Dinescu, lasand sa se inteleag[ faptul ca are cunostinta de ceva cu mult mai grav.

Una peste alta, ramane faptul ca Dinescu a avut tupeul sa-l faca bou pe presedintele Romaniei la ora de maxima audienta, la Realitatea TV, deci la un post pe care Cotrocenii cred ca il stapanesc prin afilierea la Elan Schwartzenberg, spere deliciul natiunii. Ramane de vazut daca faptul va ramane nesanctionat, daca CNA va sari sa amendeze postul, sau poate ca insusi Basescu va interveni in acest scandal, mai ales ca Dinescu i-a minimizat rolul in istorie: “Pai cine e Basescu asta ca sa hotareasca el de unul singur? El e un marinar  betiv care a avut norocul ca sortii sa-i fie favorabili la un moment dat si sa ajunga seful statului din neica-nimeni, iar acum hotareste el pentru toti, ca si cum e tara lui, e mosia lui?…” Dupa emisiune, sintem informati din cadrul postului, cand Tanase si Dinescu au stat putin de vorba in “off”, lui Stelica i s-a facut putin frica: “Auzi, Mircea, ce naiba te-a apucat ca l-ai facut bou pe Basescu, asta n-o sa ramana asa, o sa vezi…” La care poetul, mai slobod la gura dupa ce a tras un schnaps dintr-o sticluta metalica plata pe care o avea la piept, plina cu palinca de Maramures, a zis: “Auzi, Basescu asta al tau sa-mi suga si p… la cate am facut eu pentru el!” “Da’ ma, da’ o sa-mi ia emisiunea, o sa fie mare iures la post…” “O sa fie o laie… Hai sa plecam!”, a terminat Dinescu.

Mihail Fagarasanu / Agentia.org

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

  • eXpress

   |Author

   Vorbi Dinescu, care nu stie nici o limba straina, altele decat ruseste si ungureste, dar stricate, de la socrii lui, motiv pentru care l-a luat cu el pe Plesu peste tot ca sa devina tovarasi de disidenta 🙂

 1. pavel

  Sarmanul agramat penal Dinescu! Tovarasul asta scolit cu japca de PCR si de Securitate (la Academia PCR-ului Stefan Gheorghiu, la Scoala Securitatii la Gradistea, pe langa Ceausescu etc, etc) nu stie sa se exprime corect nici macar in propria limba, limba romana. Vorbeste ca o coada de topor. Un asemenea ins cu siguranta nu si-a scris singur cartile pline de carareze pe care alti stupizi le numesc cu ignoranta deplina ‘opere’. Nu este capabil. Sper sa apucam ziua in care dosarul sau de colaborator al Securitatii Romane sa devina public (plus cele de colaborator al altor servicii straine, anti-NATO). De asemenea, si gradul, pentru ca dupa cum singur se lauda pe holurile CNSAS se pare ca are grad mare.

 2. Cristescu

  Bravo Mircea ! Te iert pentru panarama de la lovilutie, distrugerea Bibliotecii Nationale, ”vizitele”la Ambasada Olandei etc. Dar as vrea sa mai spui ceva ! CINE ti-a ordonat sa zici chestia aia, ca sa vad cit mai dureaza….?

 3. pavel

  PAI DINESCU A PRIMIT ORDIN DE LA MOSKOVA. EL DE ACOLO ISI IA EL SI PAPICA SI PAPARA! Bine, trecand peste faptul ca a fost un securist nenorocit, pcr-ist, semianalfabet, scolit cu japca la Academia Stefan Gheorghiu si de faptul ca a fost facut scriitor tot de tovii de la Secu’, aveau nevoie de un cretin manipulabil, agresiv, sarantoc, care pentru un blid de zoaie sa o impuste si pe muma-sa. De altfel acest nenorocit, astazi multimiliardar in valuta forte si cu grad mare in structurile securistice si mafiote, si-a lasat tatal infirm, fara un picior, sa crape intr-un azil de stat, platit de noi, adica. Mai mult are un frate orb pe care nu il ajuta nici cu o letcaie! A marturisit cu greu dupa ce initial a mintit cu vehementa si nerusinare afirmind ca informatiile sunt minciuni sfruntate. Abia pozele si marturia infirmierelor de la azilul de stat din Slobozia l-au facut sa spuna, printre dinti, adevarul. Dar asta nu l-a determinat sa il ia pe tat-su din azil. Bietul om a murit acolo.

  Asta-i tovarasul Dinescu facut scriitor de altii, facut disident de grupul tradatorilor de la Comana (Gogu si ai lui), facut functionar de stat de Magureanu (dupa lovitura de stat din 89), facut, mai nou, savant de renume mondial, premiat la Moskova (de soacra si de un grup de cercetori de prin Romania). Mai mult, articolele publicate inainte de 1989 in presa comunistoida din Europa Occidentala (Libera) si in URSS erau scrise de un colectiv de autori (poate isi aduce aminte dl Sora si alti domni, fosti tovarasi, pe vremuri). Doar numele era al lui. Practica uzitata si astazi (vezi articolele din Catavencu, scrie de un anume Dinu Adam, poetas nu lispit de un oaresce talent literar). Asadar, evolutia acestui impostor de mult timp penal se bazeaza pe interesele serviciilor si toata biografia sa este o jenanta facatura si numai cine nu are ochi sa vada nu vede aceasta evidenta. Locul sau este la zdup alaturi de alte naparci de genul SOV&comp. Cand vor fi deschise arhivele (pe bune, nu ca acum cand piata este invadata majoritar de documente integral contrafacute via CNSAS, SECU si acelasi Dinescu sustinut de oameni din structuri, Nagat si altii) vor iesi la iveala adevaruri cutremuratoare. PS Oare de ce sunt atat de disperati sustinatorii infractorului-securist VANTU? Li s-a subtiat osanza? Au fost abandonati de stapan si daca nu reusesc sa il debarce pe Basescu risca sa infunde puscaria? Oare daca Vantu va ajunge la zdup ii vor dezlega gurita aia belstemata cu care isi recita versurile geniale (dixit Dinesku) si cu care ordona lichidarea fizica si morala a unor semeni?

 4. florin tudor

  dinescu este obisnuit cu acest cuvint ce-l caracterizeaza :BOU. Nu are nimic comun cu umanitatea,el fiind un dobitoc infumurat,inavutit peste masura de sistemele post comuniste dupa 89,si care va da socoteala cu siguranta.Nu la potcoava, ci unde ii este frica ! Clar,nu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.