Dinescu l-a facut "bou" pe Traian Basescu la Stelian Tanase iar Plesu a vorbit de "curul" lui - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dinescu l-a facut “bou” pe Traian Basescu la Stelian Tanase iar Plesu a vorbit de “curul” lui

Trivializarea discursului public pentru erodarea prestantei presedintelui Romaniei atinge noi cote “intelectuale”. Andrei Plesu, “filosoful fara opera” sau, mai precis, cu o opera de trei parale, considerat de Mircea Dinescu drept “cea mai inteligenta minte din Romania”, vorbeste de pupatul candidatului Basescu in “cur” de catre electorat, respectiv “prostime”, iar “poetul-portofel” il face pe presedintele Romaniei de-a dreptul “bou”, in direct, pe Realitatea TV. Ce mai urmeaza?

Mircea Dinescu l-a facut bou pe Traian Basescu

In timpul unei emisiuni de comentarii politice de la Realitatea TV, moderatorul Stelian Tanase l-a rugat pe Mircea Dinescu sa comenteze faptul ca presedintele Traian Basescu l-a admonestat inca o data pe Andrei Plesu. Basescu a spus ca este pentru ultima data cand trece cu vederea atacurile lui Plesu, lasand sa inteleaga ca ar avea cu ce sa-l puna la punct pe fostul sau consilier de la Cotroceni, ca si cum ar fi vorba despre o boacana impardonabila, sau, poate mai mulrt, o colaborare cu Securitatea, cea despre care se tot zvoneste in ultima vreme ca va iesi la iveala. Presat de scandalul meditatiei transcedentale, Plesu ar fi semnat pana la urma un angajament cu temuta Securitate. Iar Mircea Dinescu, unul dintre cei mai buni prietemni ai sai, a escamotat probele pe cand se afla la CNSAS.

Asadar, Dinescu a fost intrebat: “De ce credeti ca a sarit presedintele sa-l atace pe Plesu si sa-l ameninte?”, la care poetul a raspuns: “De bou!”. Dialogul continua: “Credeti ca Traian Basescu poate fi bou?” “Da, bineinteles”, a subliniat Dinescu, care a adaugat: “Pai s-a vazut de cand a renuntat la Plesu, la Cotroceni. Sa ai tu cel mai inteligent om din Romania ca si consilier si sa-l dai afara… Pai Basescu s-a rugat de mine sa vorbesc cu Plesu sa accepte postul, sa aiba si el pe langa el unul mai luminat. Dar lui nu i-a convenit sa aiba pana la urma un consilier asa de destept, care sa-l puna pe el in inferioritate ca, de pilda, venea ambasadorul Germaniei la Cotroceni, Plesu vorbea cu el in nemteste, iar lui Basescu nu-i convenea, asa ca nu l-a mai chemat, apoi nu i-a mai asculta sfaturile pe chestiuni de externe, iar Plesu a plecat, dar sa nu spun mai multe, sa nu fac denunt…”, a incheiat subiectul Mircea Dinescu, lasand sa se inteleag[ faptul ca are cunostinta de ceva cu mult mai grav.

Una peste alta, ramane faptul ca Dinescu a avut tupeul sa-l faca bou pe presedintele Romaniei la ora de maxima audienta, la Realitatea TV, deci la un post pe care Cotrocenii cred ca il stapanesc prin afilierea la Elan Schwartzenberg, spere deliciul natiunii. Ramane de vazut daca faptul va ramane nesanctionat, daca CNA va sari sa amendeze postul, sau poate ca insusi Basescu va interveni in acest scandal, mai ales ca Dinescu i-a minimizat rolul in istorie: “Pai cine e Basescu asta ca sa hotareasca el de unul singur? El e un marinar  betiv care a avut norocul ca sortii sa-i fie favorabili la un moment dat si sa ajunga seful statului din neica-nimeni, iar acum hotareste el pentru toti, ca si cum e tara lui, e mosia lui?…” Dupa emisiune, sintem informati din cadrul postului, cand Tanase si Dinescu au stat putin de vorba in “off”, lui Stelica i s-a facut putin frica: “Auzi, Mircea, ce naiba te-a apucat ca l-ai facut bou pe Basescu, asta n-o sa ramana asa, o sa vezi…” La care poetul, mai slobod la gura dupa ce a tras un schnaps dintr-o sticluta metalica plata pe care o avea la piept, plina cu palinca de Maramures, a zis: “Auzi, Basescu asta al tau sa-mi suga si p… la cate am facut eu pentru el!” “Da’ ma, da’ o sa-mi ia emisiunea, o sa fie mare iures la post…” “O sa fie o laie… Hai sa plecam!”, a terminat Dinescu.

Mihail Fagarasanu / Agentia.org

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.