Ştefan Doru Dăncuş îi da o replica lui Serghei Markov: Maramureşul a înfiinţat Moldova, nu Rusia! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ştefan Doru Dăncuş îi da o replica lui Serghei Markov: Maramureşul a înfiinţat Moldova, nu Rusia!

Deputatul rus Serghei Markov (foto), membru al partidului lui Putin, “Rusia Unita”, a declarat in cadrul dezbaterii “Rusia, in contextul relatiilor moldo-romane”, organizata de agentia de stiri Ria Novosti, ca: “Dupa ce i-am avertizat pe partenerii nostri europeni de ce a fost in stare Saakasvili sa faca in urma cu trei ani, cred ca acum nu vor dori ca Basescu sa procedeze la fel ca liderul georgian si sa submineze securitatea europeana. Este necesar ca Basescu sa fie avertizat ca nu are voie sa faca asa ceva. Nu noi trebuie sa-l avertizam, ci acele forte care il sustin financiar. Cine il plateste, acela trebuie sa-l tina si in frau”. Tot el a mai afirmat ca Basarabia este o provincie ruseasca, si ca “Rusia este tatăl României”. Scriitorul Stefan Doru Dancus ii da o replica.

Maramureşul a înfiinţat Moldova, nu Rusia!

de Ştefan Doru Dăncuş

Evident, un cretin încălţat ca Serghei Markov, deputat al Dumei de stat ruseşti, nu putea să dea în alte străchini decât în cele româneşti (care, dacă sunt din lemn şi sunt sparte, se transformă în cuţite).
Spaima că Basarabia s-ar putea lipi de România (în contextual noilor mişcări geopolitice şi strategice ale Europei şi Americii) a isterizat “poporul conlocuitor” ce comandă ţara numită Rusia (pentru că rusul de rând nu mai are chef de violenţe şi războaie fabricate “de sus”).
Markov acesta, pus de alţi dobitoci cu funcţii mai mari, desigur, emite următoarea incredibilă axiomă (despre România): “Această ţară există graţie faptului că mii de soldaţi de-ai noştri au eliberat-o de sub jugul otoman. Cum poate să se întoarcă împotriva celui care a creat-o, care i-a făcut bine? Istoric, Rusia este tatăl României”. E democraţie – putem spune orice, dar orice axiomă trebuie demonstrată mai întâi.
Delirul acestuia nu se opreşte aici, dar cititorii mei ştiu din alte surse media ce a mai spus împotriva istoriei universale, nu naţionale (adică istoria noastră).
Dar să revenim la istoria noastră: cine a creat Moldova, până la urmă? Nu Dragoş Vodă, care urmărind un zimbru, a ajuns în acea “Moldovă” nelocuită de nimeni (şi unde a lăsat un pâlc de oşteni, pentru a-şi lărgi proprietatea?); nu s-au izbit oştenii aceia de urdiile tătare şi au cerut ajutor voievodului? N-a întărit acesta graniţa aceea atunci?
Ei, acum e rândul meu să afirm: maramureşenii au fondat Moldova. Dragoş Vodă a plecat din Maramureş în fabuloasa lui vânătoare. În consecinţă – Mihai Eminescu este un produs al Maramureşului, nu al “republicii” Moldova de la Chişinău.
Mă înţeleg perfect în limba noastră cu scriitorul Leo Butnaru, de exemplu (eu fiind maramureşean) în timp ce românul de pe stradă se uită la noi cu gura căscată, neştiind ce spunem. Cum explicăm, ştiinţific sau istoric, acest fapt?
Markove, treci la colţ, prostănacule!, vorba lui Iliescu – râde lumea de tine bre prostovane, care zici că ai salvat România de otomani! Alianţele făcute de Petru Rareş sau Dimitrie Cantemir cu ţarii ruşi au expirat de mult! Pleacă în cuşca ta repede, până nu se debarasează ai tăi de tine, că ştii cum o fac: mortul nu mai deschide gura!

Revista Singur

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

  1. mutuzov

    Motane…Stii tu ceva dar nu stii exact. MD a fost organizata ca o Marca de Aparare a Regatului Ungar de prin secolul XIII. Asa se explica si existenta unor sate maghiare chiar pe Nistru, unele supravietuind pina in pragul celui de-al doilea razboi mondial. Asta nu schimba cu nimic realitatea istorica milenara cu care istoricii rusi nu stiu cum sa o mai brodeze ca sa priceapa mujicul neosovietic : ca rusii sunt agresori nu ai romanilor , ci …cu toate neamurile cu care se invecineaza. Comentariile stangace ale acestui personagiu, putem sa le luam de lauda. El este pus sa …latre la portile Europei.Politica noastra da rezultate ferme, pe cand tancurile lor ..ruginesc. Transnistria este no-mans land-ul Europei. Costurile incep sa atinga 2 miliarde anual. E mult si ptr ei, se vaita, e muzica de adio. Sa apari in public si sa improsti cu zoaie, aduce a national socialism. Fiecare banut platit de noi ptr gazele ocupantului rus, hranesc escaladarea agresiunii Moscovei, nu numai pe Nistru dar si printre cele peste 82 de popoare aflate in grija bandei criminale de pe Neva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.