Cititor-Comentator Online: TVR - Bani publici aruncati pe fundul unor "celebritati" de zgura - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cititor-Comentator Online: TVR – Bani publici aruncati pe fundul unor “celebritati” de zgura

Pe langa “Andi” Lazsecu si “Bea” Comanescu, la cea de a patra editie a «Galei Celebritatilor», seful M.A.E., Teodor Anatol Baconschi, a fost desemnata «Celebritatea Anului in Administratie» iar premiul pentru cultura nationala l-a primit, normal, Kelemen Honor, Ministrul Culturii. Uau!

Cititor-Comentator Online: Banii publici risipiţi cu neruşinare de către o angajată a Televiziunii Naţionale pentru promovarea imaginii unei „celebrităţi” de zgură!

Suprasaturată de avalanşa de evenimente desfăşurate în ultima perioadă pe scena politică a României, cu intrigi şi vendete, arestări şi demiteri, porcării cu care este infestată astăzi existenţa românului de rând, zilele trecute, într-un moment de relaxare, am răsfoit pagina mondenă a unui site: www.estiri.ro . N-am putut rămâne nepăsătoare la ceea ce mi-a fost dat să citesc: Prinţesa Ira Von Furstenberg va fi alături de Mihaela Şerban, la balul caritabil “Suflet pentru România” – un eveniment care va avea loc la începutul lunii decembrie la Bucureşti cu participarea mai multor personalităţi printre care se numără şi “celebrul actor Daniel Ganea”!

Cu-adevărat stupefiată şi pe bună dreptate indignată, am văzut negru în faţa ochilor: după ce l-a făcut “vedetă” peste noapte la Gala celebrităţilor organizată de către TVR la Las Vegas în primăvara acestui an, Mihaela Şerban, “pionul” principal în organizarea acestui şir de evenimente, continuă să risipească banii contribuabilului român pentru acelaşi personaj devenit instantaneu “actorul anului”, “singurul actor de succes de la Hollywood”, perseverând în propagarea unor informaţii complet eronate despre bietul românaş ajuns “actor” din şofer de cursă lungă… “Singurul actor de succes”, spuneţi? Oare câţi actori de succes din Statele Unite ar fi acceptat un rol de figurant într-un film pentru copii, ca Hannah Montana? V-aţi pus această întrebare înainte de a face această afirmaţie hilară?

“În cadrul Balului “Suflet pentru România”, vor fi invitate multe celebrităţi printre care şi actorul de la Hollywood – Daniel Ganea, celebru pentru faptul că a jucat într-o mulţime de filme, în mod special în filmul Hanah Montana pentru copii”, spune semnatara ştirii, Mireille Astrid PopaÎn Hannah Montana, Daniel Ganea a făcut figuraţie, doamnă dragă, la grămadă, alături de alte câteva sute de figuranţi, probabil!  O mulţime de filme? Care filme? Nu există niciun film în care joacă “actorul de tinichea” vreun rol, cât de cât important, în afară de rolul de figurant. Şi-apoi, un actor de succes credeţi că este trecut cu vederea de către presă într-o lume civilizată, în care este promovată valoarea şi în niciun caz, nulitatea şi incultura? Nici măcar un ziar local din SUA nu pomeneşte numele acestui personaj, care s-a prezentat deplorabil în faţa spectatorului român în vara acestui an, fiind adus în ţără tot pe bani publici, sub aureola, creată artificial, de adevărată “celebritate româno-americană”; cu această ocazie i-a fost decernat titlul de “actorul anului”!

Jurnaliştii români care au “muşcat” nada aruncată de către controversata realizatoare de televiziune ar fi trebuit să se documenteze temeinic înainte de a promova incultura şi semianalfabetismul. A fost suficient ca Daniel Ganea să fluture sub nasul  ziariştilor români o poză cu Hannah Montana sau cu alţi actori celebri cu care se poate fotografia orice figurant, că l-au şi catalogat drept mare actor, fără alte investigaţii. Ce interese se ascund sub aceste propulsări forţate ale unor persoane care n-au ce căuta printre celebrităţi? Daniel Ganea vine pentru a treia oară, în ultimele luni, în ţără, pe banii cui? Putem oare să-l aşezăm pe acest sărman diletant alături de marile nume ale cinematografiei româneşti? Ştim prea bine că trăim în epoca răsturnării totale a valorilor, dar nu putem admite asemenea înjosire pentru imaginea unui popor care s-a remarcat prin oameni de cultură autentici şi care au fost adevăraţii ambasadori ai României pe toate meridianele lumii!

Mi-ar place să aflu de la Mihaela Şerban şi de la “protejatul” ei câteva titluri de filme în care “celebrul” a avut un  rol cât de cât important! Nu pelicule de doi bani, stimabililor, în care este doar figurant şi nici titluri de filme care “sunt în lucru”, concreteţe, tovarăşi!!

Vreau şi eu, ca şi tot românul de bună credinţă, să aflu numele vreunui ziar american sau al vreunei televiziuni care l-a invitat pe Daniel Ganea într-o emisiune şi atunci voi putea să agreez titlul de “actor de succes” şi “celebritate” pentru acest sărman figurant ridicat la rang de star de o doamnă blondă şi influentă! Accept şi argumentarea Mihaelei Şerban în privinţa lui Daniel Ganea, prin redarea secvenţelor din Hannah Montana în care apare “actorul” figurant, pe postul public de televiziune, iar spectatorii români să fie cei care să decidă asupra statutului de “actor de succes” atribuit lui Daniel Ganea  cu atâta uşurinţă şi iresponsabilitate. Actoras despre care se scrie in stirea citata ca “este prieten cu Robert de Niro, iar in prezent filmeaza in rol de sheriff, in filmul Zapada Alba, care va aparea anul viitor”. Ca kitch-ul sa fie maxim acesta, “in cadrul balului, va sustine si un moment muzical, va canta din celebrele melodii ale lui Elvis!”, se scrie, cu tot cu semnul exclamarii, in estirea de promovare a evenimentului.

În acelaşi timp doresc, asemenea conaţionalilor mei de bun simţ, să ştiu ce instituţie de învăţământ de specialitate din lumea aceasta a absolvit autointitulatul actor, cu precizarea că nu ne va convinge în această direcţie niciun fel de certificat vocaţional obţinut după două-trei luni de specializare prin vreun platou de cinema, pentru figuraţie.

Un agramat, care vorbeşte limba română şi limba engleză sub orice critică şi care spune în emisiunile la care este invitat că “româncele sunt fierbinţi”, credeţi ca reprezintă imaginea României în SUA, doamnă Mihaela Şerban?

Stimată Mihaela Şerban, este deosebită iniţiativa şi strădania dumneavoastră de a organiza astfel de evenimente în scop caritabil, jos pălăria, dar, oare nu-i păcat, ca fondurile pe care le irosiţi cu transportul cazarea şi delectarea acestui “actor” să nu le folosiţi chiar în scopuri caritabile? Oare ce interese se ascund sub această “promovare” a unei persoane care nu are nici în clin nici în mânecă cu zestrea culturală a poporului român, cine vă dă girul şi cine asigură finanţarea cheltuielilor cu un asemenea personaj care nu-şi are locul printre celebrităţi? Să fi ajuns, oare, România într-o asemenea amorţeală încât să statueze o celebritate în persoana unei nulităţi? Nu uitaţi, vă jucaţi cu banii noştri, banii publici şi NOI, românii de rand avem dreptul să vă cerem acum socoteală pentru ceea ce faceţi!

Accesând link-urile de mai jos, vă las să trageţi singuri concluziile şi să decideţi asupra veridicităţii celor expuse anterior:

http://www.estiri.ro/stire/Magazin/8/21847/printesa-ira-von-furstenberg-va-fi-alaturi-de-mihaela-serban,-la-balul-caritabil-suflet-pentru-romania/0/

http://accesdirect.a1.ro/invitati/Daniel-Ganea-singurul-roman-care-a-jucat-in-Hanna_6825.html

http://www.imdb.com/name/nm2942548/

http://www.rgnpress.ro/categorii/eveniment/1632-gala-internationala-a-celebritatilor-romano-americane-la-las-vegas.html#Scene_1

www.realitatearomaneasca.ro/content.php?c=articole&id_categorie=8&articol_id=12042&article=mihaela+serban+a+dus+gala+celebritatilor+in+america+

Maria Ionescu Brad – o româncă de bun simţ

ROMÂNIA,  23 noiembrie 2011

Nota Ziaristi Online:

Ca sa va faceti o idee despre acest “eveniment regal” de gang ordinar transmis de TVR si TVR International, citam din promo-stirea privind ultimul bal de acest gen:

“Cea de a patra editie a « Galei Celebritatilor », care a avut loc de curand la Bucuresti, a fost onorata de prezenta domnului Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe. Domnia Sa a fost desemnata «Celebritatea Anului in Administratie», in urma voturilor primite din partea publicului si a juriului. Al doilea premiu decernat in cadrul galei a fost acordat pentru categoria cultura domnului Kelemen Honor, Ministrul Culturii, care a onorat, de asemenea, gala. (…) Premiul de excelenta pentru « managerul anului in televiziunea » fost decernat d-lui Alexandru Lazescu, Presedinte TVR , iar premiul de excelenta pentru « activitate profesionala complexa (televiziune, invatamant) » a fost decernat pentru Beatrice Comanescu-Director TVR International.”

No more comments

 

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.