Dupa Voronin si Vocea Rusiei ii da lectii de democratie "golanului fascist" Basescu. Iulian Urban, "un pusti imberb" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dupa Voronin si Vocea Rusiei ii da lectii de democratie “golanului fascist” Basescu. Iulian Urban, “un pusti imberb”

Pentru cei care nu stiu cine se bucura cel mai mult de miscarile stradale de nemultumire sociala din Romania si pentru cei care nu stiu ca “Vocea Rusiei” are o sectie speciala “online” in limba romana, reproducem cu amuzament doua “lectii de democratie” venite din patria pravoslavnicului para-mega-generalissim Vladimir Vladimirovici Putin, vecina si “prietena” noastra Rusia, “hotomana care striga hotii” si care ne-a distrus in mod sistematic, politic si economic, cu precadere dupa lovitura de stat din decembrie 1989 urmata de instaurarea regimurilor filo-ruse Iliescu-Constantinescu. Ziaristi Online reproduce cele doua texte ale Moscovei asa dupa cum apar pe site-ul Vocea Rusiei.

Proteste în România

Domnul Marian Rădulescu (?! – Nota ZO) ne-a prezentat detalii în legătură cu protestele care au cuprins în ultimele zile România. Îi mulţumim pe această cale pentru analiza competentă pe care o face mereu şi pentru că ne-a arătat cum stau lucrurile din perspectiva unui român.

“Doresc sa dau mai multe detalii despre situatia din Romania, care a ajuns la paroxism. La aceasta ora tarzie (22, ora Bucurestiului) a zilei de 16 ianuarie protestele continua in Bucuresti si in multe orase ale Romaniei, oamenii cer plecarea de la putere a lui Basescu si a partidului de guvernamant (PD-L). In articolul “Vocii Rusiei” se spune ca acestia deruleaza o politica de austeritate, iar scanteia declansatoare ar fi fost renuntarea la proiectul noi legi a sanatatii. In fapt, situatia este mai complexa, de aceea trebuie sa vin cu amanunte. Trebuie mentionat in mod special ca politica regimului Basescu-PDL nu este de austeritate, ci una de polarizare sociala extrema, in care o minoritate, imbogatita prin furt s-a imbogatit si mai mult, iar o majoritate este impinsa spre un adevarat genocid pe toate planurile.

Mai intai, trebuie specificat ca in acesti 21 de ani de tranzitie, toate guvernele ce s-au succedat la carma Romaniei au lucrat cu osardie la distrugerea economiei romanesti in numele privatizarii. Astfel au disparut multe unitati industriale, s-au distrus unitatile agricole. Astfel, multi oameni au ramas fara locuri de munca si s-au afundat in saracie. Caderea exporturilor si explozia importurilor au condus la deficit bugetar,incat invatamantul,cultura si mai ales sanatatea sufera din ce in ce mai mult.

Referitor la sanatate, declinul s-a produs in timp. Anul trecut s-a luat masura inchiderii multor spitale, mai ales din orasele mici si din comune, pe motiv ca nu erau rentabile. In spitalele ramase este o lipsa acuta de medicamente si material medical. Oamenii trebuie sa-si cumpere medicamente, seringi, tifon, perfuzoare si cate altele. In tot acest sistem cenusiu, o raza de lumina: datorita doctorului Raed Arafat, a fost creat serviciul de urgenta SMURD. Iata cum un palestinian, care a facut medicina in Romania, s-a stabilit in orasul Targu Mures, a realizat pentru tara sa adoptiva mai mult decat multi romani.

Insa, la comanda FMI si inspirat de idolii sai americani, Basescu a cautat sa impuna o noua lege a sanatatii, care prevedea privatizarea totala a sistemului. Adica s-ar fi desfiintat Casa Nationala de Asigurari in Sanatate, urmand a fi inlocuita cu case private, disparitia pachetului minim de servicii medicale,introducerea coplatei. Mai precis, conform principiului american “totul trece prin portofel”, deci cine-i sarac, sa crape! Doctorul Arafat s-a opus deschis: ca urmare, Basescu, cu atitudinea sa tipic golaneasca, i-a cerut acestuia sa plece. Demisia lui Arafat a scos in strada pe oamenii din Targu Mures, care au protestat masiv. Drept urmare, Basescu a dat un pas inapoi si a anuntat la TV ca a cerut guvernului sa retraga acest proiect de lege. Insa ceea ce a iritat la maximum populatia a fost declaratia cinica a lui Basescu cum ca va beneficia de servicii medicale numai cine isi permite sa plateasca! Atunci au inceput protestele in Bucuresti si in marile orase ale tarii, proteste ce continua si acum.

Oamenii au ajuns la disperare; au venituri foarte mici, nu au locuri de munca, nu-si pot plati facturile, ratele la banci. Lipsa de perspective face pe tineri sa plece din tara, incotro vad cu ochii. Micii intreprinzatori sunt adusi la disperare de taxe si impozite. Taranii nu au mijloace tehnice sa-si lucreze pamantul si traiesc intr-o promiscuitate demna de secolul XIX. Peste toate acestea, exista patura imbogatitilor, grupata “sub faldurile portocalii” ale PD-L, care dau dovada de o nesimtire fara margini. Ei se cred deja niste oameni alesi, care-i considera pe cei multi (si saraci,din pacate!) drept “ciumpalaci”, “proletari”, “handicapati” si cate altele. Chiar in aceste zile, un pusti imberb ajuns senator PD-L i-a facut pe toti romanii “viermi” ca nu accepta “reforma”. Violenta verbala, tupeul si nesimtirea fara margini caracterizeaza perfect aceasta clasa portocalie, in frunte cu Basescu; ura maladiva asupra propriului popor, atacurile abjecte la persoana, toate acestea sunt FASCISM curat!

Lupta impotriva “portocaliilor” a inceput, trebuie sa izbandeasca! Doresc sa adresez un mesaj cetatenilor rusi care il contesta pe Putin si au convingeri “portocalii”: uitati-va la ce se petrece in Romania si va piere cheful de “democratie exportata” de SUA! Si sa va spun un lucru care va va mira: de curand, spaniolii si portughezii, din cauza recesiunii, au inceput sa emigreze… in America de Sud, mai ales catre Brazilia. Si… nu cumva Brazilia face parte din grupul BRIC?

18.01.2012, 22:25, ora Moscovei

Plată pentru visul european

de G. Hanova

Informaţiile care sosesc din România trezesc asociaţii cu evenimentele din urmă cu peste 20 de ani: aceleaşi manifestaţii antiguvernamentale în masă, aceleaşi reproşuri de subminare a economiei ţării adresate şefului statului, aceeaşi încingere a spiritelor.

În timpul ciocnirilor de la Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Galaţi au fost răniţi oameni, la fel la Timişoara, unde în 89 s-a tras în demonstranţi. Agenţiile informează că în capitală demonstranţii au dus un sicriu cu inscripţia „Băsescu-Ceauşescu”. Oare a fost nevoie să fie distrus regimul comunist şi să se intre în UE pentru ca ţara să ajungă practic în aceeaşi situaţie? „Românii plătesc pentru visul european”, consideră Serghei Markov, directorul Institutului de Studii Politice.„Demonstraţiile din România sunt un fenomen din categoria celor aşteptate. În spatele lor stau problemele ţărilor UE care cheltuiesc mai mult decât le permit mijloacele. De aceea consider că europenii ar trebui să-şi reducă consumul, în proporţii diferite. De exemplu, Germania cu 25%, Franţa cu 35%, în schimb ţări precum Grecia şi România cu peste 50-60%. Situaţia din România seamănă cu cea din Grecia. Nivelul bunăstării materiale a oamenilor nu corespunde salariilor lor”.Autorităţile de la Bucureşti nu pot fi invidiate. Măsurile adoptate anul trecut în vederea salvării economiei (una din cele mai sărace din UE) trebuie transpuse în viaţă. Pentru acest program s-a primit creditul de la FMI şi UE. Iar oamenii instigaţi de sindicate strigă despre un „genocid social” şi „Jos Băsescu!”. De ce provoacă o asemenea furie preşedintele ales pe cale democratică? Iată opinia lui Serghei Markov.„Demonstranţii îl compară pe Băsescu cu un drac împieliţat. Însă el nu este ameninţat de soarta lui Ceauşescu. El nu va folosi într-o formă masivă armele împotriva poporului său. El are firea unui aventurier, putem da drept exemplu pretenţiile lui teritoriale faţă de Ucraina. Dar şi vecinii ar putea formula pretenţii faţă de Băsescu”.

Politologul rus este convins că nici demisia preşedintelui, nici alegerile anticipate ale deputaţilor parlamentului nu vor schimba situaţia internă din România. Trebuie să se înţeleagă că UE nu este un loc de pricopseală şi aici nimic nu se dă pe gratis. Oricât vei sparge geamurile vitrinelor, vei da foc la automobile şi vei arunca cu sticle incendiare pentru visul de a deveni o parte componentă a Europei unite, va trebui într-o formă sau alta să se plătească preţul înalt al economisirii drastice şi renunţării la bunăstarea obişnuită.

18.01.2012, 15:22, ora Moscovei

Audio la Vocea Rusiei

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.