Ministrul Afacerilor Externe Cristian Diaconescu, in Basarabia. Baconschi nu-si da demisia de pe Facebook - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ministrul Afacerilor Externe Cristian Diaconescu, in Basarabia. Baconschi nu-si da demisia de pe Facebook

La o saptamana de la demiterea sa, diplomatul-jacuzzi Teodor Anatol Baconschi refuza sa-si dea demisia de pe Facebook, unde apare in continuare ca ministru de Externe al Romaniei (vezi foto din 30 ianuarie, orele 24.00).

In acest timp, realul sef al diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, intreprinde prima sa vizita in mai vechea sa calitate in Republica Moldova. MAE informeaza ca Ministrul afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, efectuează o vizită oficială în Republica Moldova, în data de 31 ianuarie 2011. Aceasta reprezintă prima vizită oficială a ministrului afacerilor externe de la preluarea mandatului şi prima vizită oficială pe anul în curs, în Republica Moldova.

Programul vizitei ministrului Cristian Diaconescu la Chişinău include convorbiri oficiale la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene cu omologul său Iurie Leancă, primiri la Vlad Filat, Prim-ministru şi Eugen Carpov, viceprim-ministrul pentru reintegrare, precum şi o întrevedere cu Dorin Chirtoacă, primarul general al Municipiului Chişinău.

Convorbirile vor urmări, în principal, analizarea priorităţilor de cooperare bilaterală şi a posibilităţilor de dezvoltare a acesteia, în contextul obiectivului strategic comun de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, şeful diplomaţiei române va realiza un schimb de vederi asupra unor teme de interes reciproc de pe agenda regională.

Un moment important pe agenda vizitei ministrului afacerilor externe îl reprezintă participarea la ceremonia de inaugurare a unei noi aripi a Secţiei Consulare a Ambasadei României la Chişinău, eveniment ce se va desfăşura în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor din Republica Moldova, mai transmite Directia de presa si comunicare a MAE roman.

Desigur, prima intrebare care ne vine in minte este: cand va fi demis si finul lui Baconschi de la Chisinau, ambasadorul filorus Marius Lizarduca?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.