ZIUAnews: Dinescu vrea să îl împuşte în cap pe jurnalistul Victor Roncea de dragul lui Andrei Plesu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

ZIUAnews: Dinescu vrea să îl împuşte în cap pe jurnalistul Victor Roncea de dragul lui Andrei Plesu

Jurnalistul Victor Roncea a fost ameninţat de Mircea Dinescu că îi va trage “un glonţ în cap”. Dinescu a fost atât de enervat de acţiunile jurnalistului Victor Roncea încât a recurs la ameninţări demne de închisoare:  “îţi vine să iei mitraliera şi să-i răreşti”, a afirmat Dinescu. Deranjat de afirmaţiile poetului Dinescu, membru al CNSAS, Victor Roncea a depus o plângere penală împotriva lui Mircea Dinescu. Vezi reacţia poetului Mircea Dinescu.

Update – 19.55: Contactat de ZIUAnews, poetul Mircea Dinescu a lăsat să se înţeleagă că îi este indiferentă acţiunea lui Victor Roncea, spunând că jurnalistul este “mai ticălos decât Securitatea”. Mircea Dinescu afirmă că Roncea este un tip “imoral”. “Foarte bine că a depus plângerea. Perfect. Acest ins care vrea să omoare oameni cu ticăloşiile lui… Se leagă de viaţa persoanală a unor oameni, intră în biografia personală a oamenilor, este mai ticălos decât Securitatea. Securiştii urmăreau dacă aveau amante sau nu, dar nu le publicau în Ziarul Scânteia. Adică un asemenea individ care îşi ia numele de Societatea Civică, sau nu ştiu cum dracu îşi zice el, are aerul că reprezintă ceva moral. Este un tip imoral, atât am avut de spus”, a declarat Mircea Dinescu pentru ZIUAnews.

Victor Roncea a formulat astăzi o plângere penală împotriva poetului Mircea Dinescu, membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) şi a redactorului şef-adjunct al ziarului Ring, Christian Levant pe care a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Jurnalistul îl acuză pe Mircea Dinescu de instigare la omor calificat, în timp ce Levant este acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi de instigare la infracțiunea de omor calificat.

Mărul discordiei, interviul din Ring: “Dinescu în apărarea soţiei lui Pleşu”. 
“În fapt, făptuitorul Dinescu Mircea, intervievat de angajatul RIN Grup, Christian Levant, într-un articol publicat în ziarul RING la data de 16.02.2012 sub titlul «Dinescu, în apărarea soţiei lui Pleşu: ”E o mârlănie la adresa lui Andrei. Îţi vine să iei mitraliera”» a săvârşit infracţiunile enumerate mai sus. Astfel, ca urmare a publicării de către mine a unui articol informativ, pe blogul personal, Roncea.Ro, preluat şi de portalul Ziarişti Online şi alte publicaţii, cu titlul «Catrinel Pleşu de la ICR, soţia lui Andrei Pleşu de la GDS, a turnat pentru DIE, mama lui SIE. DOCUMENT CNSAS. El, membru PCR de la 19 ani. Ea, informatoare de la 19 ani» numitul Mircea Dinescu a fost contactat de ziaristul Christian Levan ca prieten al familiei Pleşu şi totodată membru al Colegiului CNSAS.
Din cuprinsul interviului publicat de ziarul RING reiese clar că făptuitorul principal are cunoştinţă de conţinutul articolului meu. Ca atare, deşi proferează ameninţări la adresa subsemnatului folosindu-se de plural înţelesul lor este clar adresat direct autorului articolului. Astfel, Dinescu Mircea afirmă despre autorul dezvăluirii, repet, folosindu-se de plural, că ”Îţi vine să iei mitraliera şi să-i răreşti, chiar dacă intri la puşcărie.” şi „să le tragi un glonţ în cap”. Autorul interviului, Levant Christian, nici nu îl contrazice pe Dinescu Mircea şi nici nu mă contactează pentru a-mi prezenta poziţia faţă de aceste ameninţări publice, în pofida unei minime deontologii profesionale, preferând apologia acestor infracţiuni.
A doua zi, autorul interviului recidivează în aceeaşi publicaţie RING, afirmând că «ieri au fost unii care chiar s-au arătat GATA să-și deschidă piepturile și să spună: ”Dinescu de mine a zis. Deci, să tragă, dacă are curaj!” », cu referire la subsemnatul, repetând ameninţările lui Dinescu Mircea tot fără a reproduce dreptul meu la replică, ceea ce face să îi agraveze fapta de apologie a infracţiunii”, se arată în plângerea penală formulată de Victor Roncea împotriva lui Mircea Dinescu şi a redactorului şef adjunct de la Ring, Christian Levant.
Roncea aminteşte antecedentele lui Mircea Dinescu
Jurnalistul Victor Roncea subliniază faptul că poetul Mircea Dinescu are antecedente în ceea ce priveşte agresarea jurnaliştilor. “Fapta este deosebit de gravă având în vedere şi antecedentele făptuitorului Dinescu Mircea, cunoscute de organele de anchetă penală ale Parchetului General al României şi de structurile specializate ale statului roman. Agresiuni asupra jurnaliştilor au avut loc în România tocmai ca urmare a unor astfel de îndemnuri transmise prin mass-media, încă de la începutul anului 1990, prin mineriadele oribile asupra studenţilor, intelectualilor şi ziariştilor din Bucureşti, dar şi ulterior, în cazuri punctuale. Nu în ultimul rând, înregistrez aproape zilnic ameninţări cu moartea pe care le pot ataşa la dosar ca probe, împreună cu articolul de presă în cauză”, mai spune Victor Roncea în plângerea penală.
Victor Roncea vrea despăgubire de două ruble 
“Pe latură civilă înţeleg să mă constitui parte civilă cu suma de doua ruble, plătite de Dinescu Mircea şi organul de presă prin care s-au întreprins infracţiunile, ziarul RING al fraţilor Negoită”, încheie Victor Roncea.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.