Conducerea UMF Târgu Mureș denunță presiunea UDMR și a Budapestei pentru separarea pe criterii etnice a Universității. Dan Tanasa INFO/DOC - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Conducerea UMF Târgu Mureș denunță presiunea UDMR și a Budapestei pentru separarea pe criterii etnice a Universității. Dan Tanasa INFO/DOC

Dan Tanasa transmite: UDMR este artizanul unui adevărat război interetnic care nu are la bază nicio cerere legitimă

Un document ce poartă semnătura rectorului Prof. Univ. Dr. Constantin Cepotoiu și a rectorului ales Prof. Univ. Dr. Leonard Azamfirei, datat 27 februarie 2012, arată ingerința incalificabilă a UDMR și a Budapestei în autonomia universitară a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

Cei doi profesori denunță presiunile politice ale UDMR dar și ale Guvernului de la Budapesta pentru inființarea la Târgu Mureș a unei secții separate de medicină cu predare exclusiv în limba maghiară.

UDMR alături de ambasadorul Ungariei la București, Oszkar Fuzes, au demarat un adevărat război împotriva conducerii UMF Târgu Mureș prin care încearcă separarea pe criterii etnice a universității, în ciuda faptului că în acest moment etnicii maghiari pot învăța fără probleme la Targu Mureș. În tot acest război sunt încâlcate nu doar autonomia universitară ci și cele mei minime uzanțe diplomatice, fără ca guvernul de la București să reacționeze.

Motivul principal al acțiunilor revoltătoare ale UDMR în acest caz este evident: separarea pe criterii etnice a universității. După 22 de ani în care românii și maghiarii au învățat în liniște la Târgu Mureș, UDMR își arată din nou interesele fasciste, extremiste, iredentiste și antiromânești.

Atitudinea UDMR și a Ungariei în acest caz nu este doar sfidătoare ci de-a dreptul antiromânească. O uniune culturală extremistă, aflată la conducerea României de 22 de ani, atacă nejustificat o unitate de învațământ de prestigiu din România doar pentru a i se satisface pofta șovină.

Protest conducerea UMF

Descarcati Documentul de Aici: Situatia Alarmanta din UMF

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.