A doua dovada circumstantiala ca Ponta s-a intalnit cu Soros in SUA. Dupa "blocarea" proiectului Rosia Montana, nominalizarea ca "Tanar Lider al Lumii" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

A doua dovada circumstantiala ca Ponta s-a intalnit cu Soros in SUA. Dupa “blocarea” proiectului Rosia Montana, nominalizarea ca “Tanar Lider al Lumii”

Vizita lui Victor Ponta in SUA s-a vrut a fi invaluita in mister de la cap la coada. Revenit in tara, vreo doua-trei zile Ponta si ai lui nu au stiut sa ne spuna cu cine s-a intalnit in Statele Unite liderul PSD.  Adevarul este ca “micul Titulescu” nu primise inca Ok-ul “marelui mogul” pentru a ne spune daca poate sa ne dezvaluie si noua, muritorilor de rand, faptul ca a avut o intalnire cu George Soros, dupa cum se sifonase din cercuri bine informate. De abia dupa un mic tam-tam mediatic s-a dat publicitatii o lista seaca de intalniri oficiale si dupa alte cateva zile s-a mai aflat si ca vizita a fost organizata de lobby-ul cultului penticostal. Aceasta a fost acoperirea. Insa nici pana azi Ponta nu a confirmat sau infirmat ceea ce noi aflasem din surse si circula deja in diverse medii: ca, intr-adevar, s-a intalnit cu Soros, care i-a promis ca-l face presedinte daca ii canta in struna. Legatura a fost perfectat prin sotia lui, Daciana Sarbu, incadrata la Parlamentul European de aghiotantele est-europene ale speculantului financiar, Monica Macovei si Renate Weber, activista respectiv fosta presedinta a Fundatiei Soros Romania. Si, nici n-a venit bine Victoras acasa, ca a si convocat in par toti jurnalistii straini din Romania – dupa cum a fost invatat peste Ocean – ca sa le spuna “noutatile”: ca el va bloca Proiectul Rosia Montana daca ajunge premier (primul pas inainte de alegerile prezidentiale, cand, cine stie, poate se cupleaza cu colegul sau, Mihai Razvan Ungureanu, pentru a face o echipa de tip Putin-Medvedev; sau viceversa). In tot cazul, cum a scos porumbelul pe gura a si fost premiat de tartorul Forumului Economic Mondial, nimeni altul decat acelasi George Soros, care l-a recompensat – pentru a-i crea deja la nivel international o imagine adecvata – cu nominalizarea de “Tanar Lider al Lumii” (Young Global Leader of World Economic Forum) – un fel de sef de detasament al pionerilor de la Davos. Alte dovezi circumstantiale ale intalnirii celor doi or sa mai tot curga de-acum-incolo. Pentru ca “marele mogul” asa lucreaza. Nu-i place sa iasa in fata. Are destule papusele, mai tinerele sau mai imbatranite in rele, de pus pe scenele Lumii. Hotarat lucru: micul nostru lideras vrea sa ajunga mare! Dar ce-o sa se faca cu o “hoasca batrana” ca Sorin Oprescu, care are si el o salba de mogulasi plus o origine sanatoasa de-a dreptul kosher?

(Z.O.)

Vezi si A treia dovada ca Ponta s-a intalnit cu Soros in SUA. Dupa blocarea proiectului Rosia Montana, seful PSD cere “autonomie pentru Transilvania”

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.