Ambasada Germaniei invita studentii romani la inscriere pentru bursele internationale ale Bundestag-ului - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ambasada Germaniei invita studentii romani la inscriere pentru bursele internationale ale Bundestag-ului

Inscrierea la bursele pentru Practică internațională în Parlament oferite de Bundestag-ul German prelungită până la 15.07.2012!

Bundestagul German oferă şi în anul 2013 absolvenţilor români ai instituţiilor de învăţământ superior, motivaţi şi interesaţi de politică, ocazia unică de a participa în mod nemijlocit la politică, în cadrul unui stagiu de practică. Programele încep la 1 martie 2013 şi se încheie la 31 iulie 2013.

Bursa internaţională în Parlament se desfăşoară sub patronajul preşedintelui Bundestagului şi, în colaborare cu universităţile din Berlin, oferă tinerilor calificaţi, interesaţi de politică din 28 de ţări participante, printre care şi România, posibilitatea de a cunoaşte sistemul parlamentar de guvernare din Germania. Prin intermediul Universităţii Humboldt din Berlin şi a administraţiei Bundestag-ului German, bursierii IPS vor fi mai întâi introduşi în activitatea parlamentară, efectuând o practică de 15 săptămâni în birourile deputaţilor din Parlamentul german.

Ca şi în anul trecut, cinci bursieri din România pot lua parte la programul din 2013.

Participanţii din România vor fi selecţionaţi în două etape: mai întâi, Ambasada Germaniei va analiza şi verifica documentele depuse la înscriere (conţinutul, motivaţia şi aptitudinile solicitanţilor bursei). Persoanele selecţionate vor fi invitate la Bucureşti la *mijlocul lunii noiembrie a acestui an *la un interviu.

Informaţii suplimentare privind condiţiile de participare precum şi documentele de înscriere pot fi găsite accesând următoarea pagina de internet: www.bundestag.de/ips

Persoanele interesate se pot înscrie până în data de 15.07.2012 la Ambasada Germaniei din Bucureşti. Documentele de înscriere trebuie depuse în două exemplare (original şi copie)!

Ambasada Germaniei din Bucureşti se bucură să primească numeroase şi interesante înscrieri!

Str. Cpt. Av. Gheorghe
Demetriade 6-8
011849 Bucureşti Tel. +40-21-202 98 30 Fax +40-21-202 97 30 pr-10@buka.diplo.de
www.bukarest.diplo.de/ro

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.