Comisara de Liliputania mustruluieste Romania. Eugen Mihaescu: Tara arde si babele Reding si Macovei se piaptana - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Comisara de Liliputania mustruluieste Romania. Eugen Mihaescu: Tara arde si babele Reding si Macovei se piaptana

TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA

de Eugen Mihaescu

Acum cativa ani ma intalneam — fie in lift fie pe coridoarele Parlamentului European la Bruxelles — cu o mamaie care se voia o doamna tinerica, pe nume Viviane Reding. Am vazut-o de nenumarate ori pe aceasta midineta imbatranita, cu fata intinsa chirurgical, din plin botoxata si mirosind a lac de par de la o posta (poate pentru ca nu se deplaseaza nicaieri fara coafeza proprie.) Pe atunci era numai membra in Comisia Europeana, responsabila cu societatea informationala si media. De profesie jurnalist, Reding e un fel de Pora “de la Ieuropa”, cu parul valvoi. Ah, ce mi-ar fi placut sa-i turtesc coafura! Acra, intepata si plina de ea, nu-i de mirare ca a lasat-o barbatul. Tocmai aici e problema: nu mai are barbat, copiii sunt la casa lor si ea a ajuns o frustrata plina de ambitie.

Deunazi s-a trezit vorbind prostii intr-un interviu luat de doi jurnalisti de la “Le Monde”: “Romania nu prea e pregatita sa adere la spatiul Schengen.” Da’ madam Reding este pregatita pentru treaba pe care o face? Poate ca nu trebuie sa ai studii juridice ca sa fii comisar pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, dar sigur trebuie sa ai bun simt! Nu prea se stie ce studii a urmat madam Reding, la acest punct biografia dumneaei e destul de evaziva consemnand doar un doctorat sustinut (nu se stie cand) la Sorbona. In orice caz nu acolo a invatat despre existenta unei categorii de puci numit “parlamentar”. Asta cred ca a preluat de la prea-plecata sluga romaneasca procuroarea comunista Monica Macovei. Nu este primul comisar european care se foloseste de acest instrument dambovitean ca sa stearga pe jos cu Romania. In anul 2007 i-am scris presedintelui Barroso ca sa-l informez despre derapajele comisarului pentru justitie Franco Frattini, venit la Bucuresti ca sa dea indicatii Parlamentului cum sa voteze legea de functionare a Agentiei nationale pentru integritate, instrumentul represiv inventat de aceeasi Monica Macovei.

Viviane Reding este cetatean al unui stat pe care trebuie sa-l cauti cu lupa pe harta Europei. De cele mai multe ori Ducatul Luxembourg este pomenit ca facand parte dintr-o entitate numita Benelux. Tarisoara asta cu mai putin de jumatate de million de locuitori gazduieste totusi Curtea de conturi si Curtea de justitie a Comunitatii europene, dar si Banca Europeana pentru Investitii. Ducele l-a numit prim-ministru in 1995 pe vesnicul Jean-Claude Juncker, iar madam Reding, dupa ce a fost jurnalist local, a fost propulsata de partidul ei (coleg cu PDL in Parlamentul European) functionar european inca din deceniul 9 al secolului trecut. Nu e de mirare ca peticul asta de pamant, plin de “functionari publici” a scapat de stampila de paradis fiscal si continua sa fie masina de spalat bani a Europei. Ai terminat de “monitorizat” smecheriile financiare din Luxembourg, madam Reding, de-ai hotarat sa te ocupi de noi? Sa intelegem ca visezi ca Romanica sa fie condusa pentru eternitate de sluga voastra Traian Basescu asa cum e Juncker numit pe vecie de duce? Oameni buni, aminti-va ca, inainte sa fie suspendat, marinarul le-a transmis stapanilor sai ca el a fost intotdeauna pentru federalizarea Europei. Prin tot ce-a facut, Basescu a dovedit ca e in stare de orice pentru a fi lasat sa conduca si sa fure in liniste, impreuna cu gasca sa in Romania, aceasta regiune europeana, oricat de mica ar ramane ea!

Dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a decis sa invalideze referendumul pentru demiterea lui Basescu, madam Reding, reprezentanta “aristocratiei financiare mondiale” a dat un comunicat de presa: “Curtea Constitutionala a declarat astazi referendumul din 29 iulie ca invalid datorita lipsei de participare la cvorumul cerut de lege.” Care lege, madam? In ce lege romanesca ai citit ca referendumul se valideaza in functie de cvorum? Si continua comunicatul: “Comisia Europeana asteapta ca autoritatile romane sa aplice legea si deciziile Curtii Constitutionale.” Habar n-are ea din cine e compusa curtea, ce securisti si hoti au decis sa dispretuiasca si sa eludeze votul a sapte milioane si jumatate de romani.

Vicepresedintele Comisiei Europene ne ameninta ca va continua sa monitorizeze Romania si guvernarea actuala se inclina desi aceasta madam “Visinski in fusta” a calcat in picioare toate principiile democratiei. Habar n-ai, madam Reding, ca singura ta “realizare” este ca ai reusit sa plantezi samanta euroscepticismului si in Romania!

Cotidianul.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.