Mafia tiganeasca: Nasul Georgel Enescu l-a uitat pe finul Filip Serdaru in libertate. Pana au venit americanii. "Din spatele dinţilor de aur, pe buzele ţiganilor stă un singur cuvânt: discriminare!" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Mafia tiganeasca: Nasul Georgel Enescu l-a uitat pe finul Filip Serdaru in libertate. Pana au venit americanii. “Din spatele dinţilor de aur, pe buzele ţiganilor stă un singur cuvânt: discriminare!”

nasul Georgel l-a uitat pe finul COPERTA REX

Portalul Ziaristi Online a transmis o intrebarea fireasca autoritatilor, pentru a clarifica cat de cat problematica evolutiilor din sanul mafiei tiganesti din Craiova. Respectiv: Cine i-a lasat pe tiganii mafioti din Craiova sa zboare pana in Mexic, SUA si Canada? Daca CIA, FBI, SRI, DGIPI, DIICOT, CNI si CSAT stiu, cine si de ce protejeaza clanurile tiganesti? Am considerat ca intrebarea noastra este fireasca. Deci cine din Romania a permis desfasurarea acestei operatiuni de anvergura de “trafic de persoane” – in realitate fiind vorba doar de extinderea mafiei tiganesti de prostitutie, cersetorie si hotie pana peste Ocean, dupa ce piata europeana s-a cam secat? Intrebarea noastra vine dupa ce, la finele lunii trecute, Poliţia, DIICOT, FBI şi CIA au arestat un clan tiganesc care trimitea tigani in vizite de lucru in SUA.

Cum de la autoritati nu am primit nimic, ne-au raspuns colegii din presa de investigatii de la Craiova, care ne-au trimis si o brosura documentata asupra situatiei mafiei tiganesti din oras, aflata in mare parte mana in mana cu autoritatile locale, cu ofiteri care au depus juramantul de slujire a legii si ordinii nu a infractiunilor si clanurilor mafiote. Raspunsul ziaristilor craioveni este: Nasul Georgel Enescu (fost si actual sef al structurilor locale de informatii din MAI) l-a uitat pe finul Filip Serdaru in libertate. Pana au venit americanii…

Reamintim cazul, in cateva date: miercuri, 27 martie, magistraţii Tribunalului Dolj au emis, la solicitarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, mandate de arestare pe numele a patru tigani acuzaţi că au transportat fraudulos migranţi în SUA şi Canada, via Mexic. Filip Serdaru, Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu şi Liviu Rădulean au fost ridicaţi de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, marţi, 26 martie, în urma a 13 percheziţii domiciliare făcute în municipiul Craiova sub coordonarea unui procuror DIICOT. Potrivit anchetatorilor, care au instrumentat acest dosar cu ajutorul FBI şi al Serviciului pentru Controlul Imigraţiei din cadrul Departamentului de Securitate Naţională al SUA, cei patru tigani, împreună cu Daniel Rădulean şi Luigi Popescu, care nu au fost prinşi încă, se ocupau cu transportul tiganilor din Oltenia în SUA şi Canada, „afacere“ din care au scos până acum aproximativ un milion de dolari.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că suspecţii au racolat aproximativ 600 de tigani din Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi, care vroiau să plece peste hotare, la „muncă“ şi îi transportau în Cancún şi Mexico City, Mexic, de unde erau preluaţi şi trecuţi fraudulos graniţa dintre Mexic şi SUA ori cea dintre SUA şi Canada. Transportarea unui migrant peste ocean costa până la 8.000 de dolari. Anchetatorii au mai precizat că, „în cadrul cercetărilor efectuate în cauză, este analizată inclusiv posibilitatea ca unii migranţi, care nu au putut plăti integral sumele de bani pretinse de către învinuiţi, să fi fost obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, în beneficiul învinuiţilor“.

Ca sa intelegeti mai bine ce se intampla in Craiova redam, pe langa informatiile de la Gazeta de Sud si cateva date de culoare din arhiva saptamanalului craiovean Indiscret despre increngatura clanurilor din Banie. Sa asteptam tot americanii sa le demanteleze?

Craiova, între comunitate şi clan

Reglările de conturi în cadrul etniei ţigăneşti strică imaginea Băniei

Presa vuieşte că tot Doljul, şi în special Craiova, sunt stăpânite de ei. Găinăriile se ţin ca râia căprească de cazierele lor. Fărădelegile comise zilnic de ţigani, din buletinul informativ al poliţiei, se limitau în trecut la furtul unui capac de canal sau înşelătoria unei Pirande, Mamă-Omidă închipuită, cu ineluşe de tinichea la colţ de stradă. Acum, din nefericire pentru noi, găinarii bronzaţi s-au transformat în pistolari, iar Craiova într-un Vest Sălbatic. În ţigăneala asta generală, poliţiştii care îi purică şi-n scutecele sugarilor sunt arătaţi de bulibaşi cu degetul plin de ghiuluri. Din spatele dinţilor de aur, pe buzele ţiganilor stă un singur cuvânt: discriminare!

de Carmen Burnea

Numeroasele scandaluri armate, în urma cărora populaţia Craiovei a ajuns terorizată, erau, până nu demult, simple încăierări între ţigani. Toată ţara a pus ochii pe Craiova ca pe butelie, autorităţile au catalogat Doljul ca fiind cel mai periculos judeţ din ţară. S-a ajuns până la a-l face pe primarul Craiovei să se declare neputincios şi să ridice din umeri. A fost nevoie de o anchetă a MIRA, a fost nevoie ca şeful IGPR să vină la Craiova, a fost nevoie ca 2.000 de poliţişti şi jandarmi să participe la cea mai mare acţiune din toate timpurile. Şi toate astea, doar ca să încerce să-i trezească pe ţigani la realitate şi să le explice că trăiesc pe un pământ locuit şi de oameni care nu scot pistolul şi trag când cineva le ia locul de parcare. Rezultatul? Căpeteniile adună ţiganii şi îi incită la violenţe, vorbindu-le la microfoane despre discriminare rasială.Război de 30 de ani
Două clanuri deţin controlul Craiovei. Într-un oraş cu o populaţie de 320.000 de suflete, peste 40.000 sunt ţigani. Liderul ţiganilor din Brestei, Tatian Dumitru – Terente, este şi preşedintele organizaţiei doljene a Partidei Romilor Pro Europa. În Faţa Luncii trăiesc cele mai „periculoase“ clanuri (după cum îi cataloghează craiovenii), precum Miclescu, Serdaru, Velcu. Bulibaşa „Fulguţă“ este preşedintele filialei locale a Comunitaţii Etniei Romilor. Vasile Velcu, zis „Năzdrăvan“, este cuscrul lui Fulguţă şi preşedintele Uniunii Romilor din Craiova, ocupând şi funcţia de consilier al prefectului de Dolj pe probleme de romi. Familiile lui Terente şi Fulguţă se războiesc de aproape 30 de ani, după cum am aflat de la şeful IPJ Dolj, comisar-şef Gheorghe Bică, de la o crimă. „Se pare că părinţii celor doi s-ar fi certat foarte rău în tinereţe, iar tatăl lui Terente ar fi fost ucis“, povesteşte Gheorghe Bică.Scandalul SJU, picătura care a umplut paharul
De obicei, ţiganii craioveni se ceartă între ei şi se limitează la injurii, lovituri de ciomag, uneori şi focuri de armă. Deşi se strâng şi câte o sută la un scandal, la spital ajung numai doi-trei. Motivul? Nu au curaj să se omoare între ei. Mai bine şase luni de arest pentru lovire, decât 25 de ani pentru omor, nu? Dar paharul cu nervi al poliţiştilor s-a umplut după ce două familii de ţigani s-au împuşcat în curtea SJU, în plină zi. După ce ministrul MIRA, Cristian David, şi şeful IGPR, chestorul Gheorghe Popa, au catalogat Doljul ca fiind oaia neagră a ţării, s-a lăsat cu o acţiune de zile mari. Aproape 2.000 de oameni ai legii au puricat tot judeţul, 500 dintre aceştia au percheziţionat 32 de adrese de ţigani cunoscuţi ca infractori. Deşi nu s-a descoperit decât foarte multe bunuri despre care poliţiştii au indicii că sunt furate, numărul armelor a fost modest. În urma acţiunii, 23 de ţigani au fost conduşi la sediul IPJ Dolj pentru amprentare şi adăugarea unor fotografii la albumul poliţiei.Terente – haiducul discriminat Ca să nu iasă vorbe că am interpreta lucrurile în defavoarea ţiganilor, vom aşterne în rândurile de mai jos afirmaţiile lui Terente, făcute în sala mare a Casei Ştiinţei şi Tehnicii, în ziua acţiunii, la ora când acţiunea poliţiştilor nu se încheiase încă, în faţa a 300 de ţigani. Sub afirmaţia lui Terente urmează comentariul comisarului-şef Gheorghe Bică, şeful IPJ.

Tatian Dumitru: L-am invitat şi pe Bică aici, dar nu a dorit să răspundă invitaţiei.
Gheorghe Bică:
Tatian dezinformează, la ora aia terminam acţiunea şi aveam alte treburi mult mai importante. Eu l-am chemat de trei ori să vorbim, de două ori la sediul poliţiei şi o dată la prefectură, dar nu a venit niciodată. De fapt, Tatian e cel care evită întâlnirile, dar nu cu mine, ci cu ceilalţi lideri romi.

T.D.: Poliţia a creat un zid ca la Berlin, indiferent cine eşti, dacă ai făcut sau nu ceva, eşti controlat pentru că eşti ţigan.
G.B.:
Afirmaţie gratuită, filtre sunt peste tot, în toate zonele cu risc din oraş, Tatian Dumitru mai bine ar discuta cu oamenii lui, să găsească o soluţie, că se încaieră de 25 de ani!

T.D.: Mă simt îngrădit şi discriminat! Cei care au făcut scandalurile cu arme nici măcar nu sunt în sală, printre ţiganii noştri. Familiile lor, nici atât. Ei sunt vinovaţi pentru ruşinea pe care o suportăm toţi. Pe lângă ăla care a tras cu pistolul, se uită toţi craiovenii urât şi la mine, care nu am făcut nimica. Nu îndrăzneşte nici poliţia să facă prea multe, au şi poliţiştii copii, au familii şi le e frică de ăştia. Justiţia e de vină, trebuie o lege mai aspră, dar poliţia nu ia în consideraţie staborul nostru, nu ţine absolut deloc cont de el.
G.B.:
De trei luni am arestat tot ce a tulburat liniştea publică, indiferent de culoare. Am arestat români, romi, unguri, ruşi. Staborul lor nu mă interesează absolut deloc. Dacă Legea României nu este respectată de ei, eu acţionez aşa cum acţionez şi în cazul românilor. Nu mă interesează pedepsele la care îi supun şefii lor, amenzile lor.

De menţionat că alături de Terente a mai urcat pe scenă şi Mariana Fota, juristă de meserie, membră a Partidei Romilor, ţigancă la origini, care a repetat cuvântul „discriminare“ de exact 49 de ori.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.