Preşedintele Asociaţiei Sociologilor cere demiterea "mediocrului incompentent" Marian Preda de la Miscarea Popopulara Dodoasca, din functia de decan al Facultatii de Sociologie. SCRISOARE catre rectorul Universitatii Bucuresti - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Preşedintele Asociaţiei Sociologilor cere demiterea “mediocrului incompentent” Marian Preda de la Miscarea Popopulara Dodoasca, din functia de decan al Facultatii de Sociologie. SCRISOARE catre rectorul Universitatii Bucuresti

Martorii lui Basescu - Zece negri mititei cu Lazaroiu printre ei - Miscarea Populara Copulara PopopularaProf. Cătălin Zamfir scrie lumii academice:
Facultatea de Sociologie şi Mişcarea dodoaşcă!

Stimate Domnule Prof. Dr. Mircea Dumitru, Rector al Universităţii Bucureşti,

În conjunctura actuală mă simt obligat să fac această declaraţie publică.

Am fost unul dintre cei care au relansat sociologia românească după 1989.

Am fost unul dintre cei care au construit Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (secția de sociologie) a Universităţii Bucureşti.

În calitate de decan timp de 8 ani a acestei facultăţi am contribuit la dezvoltarea acestei instituţii una dintre cele mai importante cu profil sociologic din România.

Faptul că Dl. Marian Preda, actualul decan al Facultăţii, este un sociolog de o mediocritate și incompetență profesională probată prin scrierile și declarațiile sale publice jenante nu este doar problema sa personală.

Ca decan al celei mai importante Facultăţi de Sociologie şi Asistenţă Socială din România a devenit o problemă pentru Universitatea Bucureşti, dar şi pentru întreaga comunitate academică sociologică.

Faptul că a fost tolerată de Conducerea Universității București acţiunea sa violentă de politizare a Facultăţii de Sociologie și Asistență Socială poate fi, într-o oarecare măsură, explicabilă în contextul politic trecut. Politica sa de politizare a Facultăţii continuă însă şi în prezent.

Dar opţiunea sa de a deveni un lider politic, nu discut aici ciudățenia platformei sale ideologice, este incompatibilă cu poziţia de conducere ca decan al unei Facultăţi de Sociologie şi Asistenţă Socială. Cu siguranță din această poziție va continua politizarea facultății.

Mă simt responsabil pentru profesia de sociolog și de soarta Facultăţii pentru care am investit cu pasiune cea mai mare parte a activităţii mele de cercetare în sociologie.

Consider că este un gest absolut necesar ca dl Marian Preda să părăsească poziţia de decan sau să fie demis din funcția de conducere de către Unviersitatea Bucureşti.

Domnule Rector, consider că este responsabilitatea Dumneavoastră de a declanșa o analiză a situației critice actuale a Facultății de Sociologie și Asistență Socială pentru a pune lucrurile pe un făgaș normal. Și cred că la această analiză este normal să includeți pe toți profesorii care au contribuit la construirea acestei Instituții academice de învățământ.

Cu stimă,

Prof. Dr. Cătălin Zamfir, Preşedinte al Asociaţiei Sociologilor din România

Cotidianul via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.