Grid Modorcea - Scrisoare Deschisa catre Andrei Marga: Schimbati cotofana hoata de la ICR New York! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Grid Modorcea – Scrisoare Deschisa catre Andrei Marga: Schimbati cotofana hoata de la ICR New York!

Doina Uricariu-mediafax-foto-narcis-popScrisoare deschisa

In atentia d-lui Andrei Marga

Recent, mi-am lansat cateva carti la Dacia Gallery, asa cum cititorii au putut afla din Invitatia publicata de revista “Agero” si alte site-uri, inclusiv portalul american ARTCARDS.
A fost un eveniment privat, fara sa solicit in nici un fel sprijinul ICR.
Ca a doua zi dupa eveniment, pe care nu l-a onorat nici un ofticos icerist sau de alta culoare oficiala, sa primesc o invitatie revoltatoare de la ICR, in care se anunta ca Doina Uricariu isi lanseaza o carte, la libraria Rizzoli de pe 57 St., cartea despre Vlaicu Ionescu, pe care a lansat-o anul trecut la Biblioteca Nationala, unde am fost prezent si am scris articolul Jaf la Biblioteca Nationala.
Va rog sa vedeti articolul, il gasiti imediat pe Internet. De asemenea, cautati si articolul Cotofana hoata, pe “Agero”, in care arat ca ICR a instalat la New York o hoata.
Dovada aceasta noua magarie.
Cum isi permite un sef al ICR sa-si faca reclama, lansari etc. pe banii ICR? Fiindca evenimentul e pus sub sigla ICR! Cati bani costa aceasta lansare in spatiul “Rizzoli”, am putea sti si noi?
Dvs faceti curat in ograda lui Patapievici, dar in acelasi timp inlocuitorii se dovedesc mai turbati decat cei schimbati. Poate nu cititi ce scriu romanii despre acesti “inlocuitori”. Opinia lor nu conteaza? De pilda, pe Horia Garbea nu-l mai scot din “oportunist”. Sunt si alte lucruri inacceptabile, ca “ovrei imputit”.
Iar ce face acum “Doinita” depaseste cu mult obraznicia Cornutei Suteu, care stia bine sa dea cu cornul, altfel nu ar trai acum bine mersi la New York, pe frumosii bani primiti ca sefa longeviva a ICR, depasind cu mult mandatul de 4 ani. Asa cum maine va face si Doinita, care deja isi pregateste culcusul moale.
Nu se poate, e inadmisibil, toata comunitatea e revoltata. Pana si la lansarea mea, oamenii comentau sinistra magarie!
D-le Marga, e nevoie de o Lege urgenta, ca angajatii ICR sa nu profite de functia pe care o au. Cum se instaleaza in post, automat se slujesc pe ei, familia, neamurile, cand ei sunt pusi acolo sa promoveze cultura romana.
Plus ca aceasta carte a Doinei Uricariu este o eroare de informatie, de cultura. Va spune un om care a fost gazduit mult timp de Vlaicu Ionescu. Cititi romanul Mort dupa America, in care arat fata nevazuta a acestei personalitati. Sau cautati sa vedeti filmul Nostradamus. Oricum, romani ca Dointa si Tanda Pisan de la TVR nu l-au mai scos din “legionar”. Sefa de la TVR 2 urla: “Cum de am difuzat noi pe post un film despre un legionar care a facut numai rau Romaniei?” El nu ar fi acceptat in ruptul capului sa fie cobai pentru ICR. Nu stiu ce spune Pilu, fiul sau, dar daca s-a lasat momit de “Doinita”, nu e de bine, e de jale.
O fi de acord Pilu cu aceasta prezentare a cartii, ca este o “carte desavarsita”? Vlaicu Ionescu imi spunea ca nici Nostradamus nu a scris catrene desavarsite. Numai un om bolnav rau poate sa scrie despre sine asa ceva. Cand Eminescu facea 17 variante pentru o strofa, iar Brancusi slefuia 17 ani la o sculptura, iata ca Doinita ICR e de-a gata “desavarsita”. Megalomania e moartea creatiei. Cu o “desavarsita” in frunte, ICR e savarsit. Daca nu va intereseaza ce spune un scriitor, un critic profesionist, o sa ajungeti sa fiti si voi anchetati pentru asemenea magarii.
Stopati-o pe hoata, altfel ICR nu mai are nici o credibilitate.
E ultima oara cand va scriu.
Ati evitat sa ma primiti in audienta, de fapt, nici nu ati raspuns la solicitatea mea, in care nu voiam sa va cer nimic, ci sa va daruiesc carti si filme (asa cum i-am mai daruit ICR-ului, oriunde am fost in lume, dar si lui Patapievici, un teanc de carti si filme, oare ce-o fi facut cu ele?), dar ati facut-o pe niznaiul, desi sunteti pe scaunul ICR si datorita articolelor mele, asa cum tot unor asemenea articole n-o sa mai fiti.
Nu va incordati sa ignorati ceea ce scriu aici. ICR nu este mosia dvs. Evident, ICR, asa cum NU functioneaza, franeaza cultura, e un obstacol in miscarea ei. Care trebuie sa fie libera. Sponsorizarile dvs preferentiale nu fac decat sa blocheze initiativele private. Numai cand astfel de institutii nu vor mai fi, cultura va fi cu adevarat libera.
Intebati-l pe Catalin Tarlea, care la MAE tot taie frunza la caini degeaba! Si care are numai dragoste “desavarsita” pentru “Dointa”, fiindca spera si el o lansare la ICR NY, pe care i-a refuzat-o sistematic Cornuta.
V-am propus o carte despre Artisti romani la New York, nu va intereseaza, ba mi-ati raspuns, prin mana dvs dreapta (sau stanga), “cum sa scoatem asa o carte, ei au fugit din tara si acum sa le facem reclama?” Pacat ca nu l-ati auzit pe Iulian Burlea, un sculptor din New York, comentand acest raspuns!
Secretul care m-a facut sa ajung la 80 de carti publicate a fost acela de a nu sti de existenta Ministerului Culturii, a Departamentului “Romani de pretutindeni”, a ICR si a altor frane culturale. Numai prin desfiintarea lor, cultura romana va intra in zodia libertatii, a pietei libere si a frumusetii.
Dvs nu atrageti si nu promovati valorile, dovada ca ati pus o hoata la New York, care deja a transformat ICR in mosia ei. Continuati in acest fel. Va fi jale si rusine!

Grid Modorcea
Semnal de alarma de la New York

Foto: Gandul/Mediafax

Nota Ziaristi Online: Nu ratati, in curand, aici Jaful de la ICR: Raport Final

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.