Grid Modorcea: Un alt impostor in fruntea ICR, un alt scandal antiromanesc in SUA. "Atata timp cat la conducerea tarii se afla oameni ca Basescu, nu e nici o sansa ca Romania sa fie aparata oficial." - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Grid Modorcea: Un alt impostor in fruntea ICR, un alt scandal antiromanesc in SUA. “Atata timp cat la conducerea tarii se afla oameni ca Basescu, nu e nici o sansa ca Romania sa fie aparata oficial.”

Doina Uricariu ICR New York Tiganii reprezinta RomaniaUn alt impostor in fruntea ICR

Am citit un interviu al noului presedinte al ICR, Lilian Zamfiroiu. Sunt sigur ca acest om nu stie ce sex are, asa cum nu au stiut nici parintii lui cand i-au pus numele Lilian, desi ei voiau sa fie Liliana. Si Lilian(a) a dus-o asa, ambiguu, toata viata. Ca e handicapat(a) rau, ne demonstreaza in acest interviu “sincer”, in care declara ca “am avut relatii cu securitatea, dar n-am semnat”. Predecesorul, Marga, semnase, iar otreapa de Pataharbici era odrasla unui NKVD-ist care a adus in tara comunismul si arunca romanii la Canal cu “loturile”.

Acum a aparut omul cu “relatii”. Ce fel de “relatii” a avut el cu securitatea? Homosexuale, metafizice sau si-a turnat copios colegii si preitenii, dar “n-am semnat”?!

Nu mai are Romania intelectuali curati, e nevoie de tovarasi care au scris la “Universitatea comunista”? Si ce-au scris? “Articole frumoase despre tovarasul Ceausescu”!

Cui foloseste un ICR condus de asemenea “cadre” penibile, care nu au nici o legatura cu cultura, cu demnitatea si cu ideea de patrie? Din interviu reiese ca avem de-a face cu o “canalie” (“canalia de pe uliti” – Eminescu), un nou monstru care va papa banii ICR, adica ai contribuabililor romani. Nu o data am spus ca ICR trebuie desfiintat, ca e o institutie inutila, care hraneaste o armata de impostori.

Ce vreti exemplu mai evident decat ce se intampla la ICR New York, cand banii se arunca pe turneul unei fanfare de tigani din satul Zece Prajini, Iasi, autointitulata “Ciocarlia”, in timp ce zeci de talente ale Romaniei, in frunte cu genialul Gheorghe Zamfir, sunt ignorate?! Cunosc numeroase formatii din Ardeal mai inzestrate decat cei 12 romi cu surle si prajini.

Textul de prezentare al acestei fanfare a aparut in “Cotidianul”, iar lui Nistorescu nu-i este rusine sa faca o asemnenea isprava, daca e platit bine. Nu se poate imagina ceva mai scarbos, mai agramat, mai bombastic. Cititi si va cruciti! Ca maine, Romania va defila cu prajini in loc de Coloana infinitului. Inca o data uricaria sfideaza intelectualitatea romana! Oare de cate ori merge acest ulcior la apa? Daca ICR continua sa “functioneze” cu alde Liliana si Doinita, Romania se va face si mai lat de ras, cum de altfel s-au si facut acesti neica nimeni, canalii si hoti ordinari.

Acum aflu, printr-o scrisoare deschisa catre Institutul Smithsonian din Washington, ce s-a intamplat in cadrul festivalului “Hungarian Heritage”, cand organizatorii unguri au produs o noua agresiune asupra Romaniei, atribuindu-si sfidator folclorul romanesc, care inseamna esenta Romaniei.

ICR investeste in trupe de tigani, iar ungurii ne fura folclorul! Epocal, as putea spune, la Washington, Ciocarlia romaneasca este furata de maghiari adusi din Transilvania pentru a reprezenta “Ungaria Mare” iar la New York este insusita si intinata de tigani, care, chipurile, reprezinta Romania. Si o mai fac, in plus, si pe banii nostri. Iata o realitate care spune totul despre ce fel de politica se face la Bucuresti. O politica oarba. Surda si muta.

La conducerea tarii se afla oameni bolnavi, care nu vad, nu aud, n-au limba. Ei inca n-au auzit de Romania, in sensul ca sunt departe de a-i apara valorile, dintre care cea mai importanta valoare este folclorul.

Atata timp cat la conducerea tarii se afla oameni ca Basescu, Romania va continua sa fie sfartecata din toate partile, mai ales din interior. Nu e nici o sansa ca Romania sa fie aparata oficial. Ea e aparata neofical, de fiecare roman, de fiecare constiinta romaneasca. Din pacate, in diaspora romaneasca s-au adunat toate gunoaiele. Eu le stiu mai bine pe cele din New York, sunt o rusine. Am semnalat chiar opiniei publice mai multe cazuri de astfel de gunoaie, cum e unul Erwin Bureriu care a lucrat la “Scanteia”, iar acum e mare “scriitor” (adica are un blog) la San Francisco.

Singura sansa ca aceasta Scrisoare sa aiba ecou este sa fie adresata nu ICR-ului, nu Guvernului tarii, ci americanilor, Institutului Smithsonian, centrelor culturale si politice americane, inclusiv la Casa Alba si neaparat sa fie  publicata in “New York Times”. Americanii sunt foarte sensibili la probleme de rasism, iar aici e si un caz de rasism, de agresiune asupra unui popor si de confiscare nazista a esentei lui, folclorul.

Orbecaiala de acasa este evident inca o data. Si acum e un lucru grav, un atentat la esenta fiintei nationale.

Asa se intampla si cu institutia chemata sa apere si sa impuna cultura romana in lume. Ce diferenta este intre ceea ce face “Hungarian Heritage”, care se impopotoneaza cu o mostenire (heritage) confiscata, si Lilian(a) Zamfiroiu, care se jura ca nu fura, desi l-am prins cu rata-n gura?!

Cum e posibil sa fie in fruntea unei institutii de asemenea calibru national si international un individ care a colaborat cu Securitatea, dar n-a semnat?! Alo, cabinetul I, II, LXXII, nu e nimeni acolo, care sa sanctioneze o asemenea mizerie? Toti parlamentarii care l-au votat pe Lilian ar trebui sa se spanzure de rusine! Dar ei nu sunt Django, ei sunt liichele. Iar liichelele executa, nu discuta, fiindca sunt ocupate cu propriul liichelism.

Ce le pasa lor ca Lilian(a) a colaborat, dar n-a semnat? Dar, impaiatilor, poate si acum mai colaboreaza, dar nu semneaza. Chiar in clipa asta pe unul din voi va toarna! Imaginea lui Lapusneanul cu piramida de capete a capatat acum, iata, o alta natura, vampiricoidala! Ce autoportret mizerabil, pe care un Liicheanu nu l-a prevazut in cartea sa despre liichele!

Mie mi-ar fi rusine sa ma numesc Antonescu sau Ponta si sa defilez la cultura cu indivizi dubiosi, sinistri carieristi, ca Liliana si Doinita! Afara cu politicieni corupti, care au colaborat cu Scuritatea, dar n-au semnat! Pai de un milion de ori erau mai demni oameni precum Corneliu Coposu, care semnau, dar nu turnau! Pe cand un Zamfiroiu este o otreapa de neimaginat. Omul e atat de idiot incat recunoaste o asemenea magarie de proportii, ca a colaborat, dar n-a semnat! Infiorator! De ce a declarat el asa ceva? Fiindca, fata de alte crime, de fapte odioase, turnatoriile lui sunt ca un balsam pe rani, nu-i asa?!

Iata ce liichea a ajuns sa faca politica promovarii culturii nationale! De unde sa aiba aceasta Liliana o bruma de cultura daca era ocupata cu colaborarea, cu copularea, cu acuplarea?! Nici nu banuiti ce treaba le-a dat aceasta epava homoperversa presei.

Sa-i pupe talpile tinerii ziaristi, fiindca Liliana a deschis o noua sectiune in transeea turnatoriilor: se poate sa torni, sa fii un turnator ordinar, dar sa nu semnezi, adica sa-ti castigi banii “pe incredere”. Omul si-a asigurat adica si spatele, daca revin comunistii la putere, el poate demonstra oricand ca a colaborat, dar n-a semnat, adica a fost un “tovaras de incredere”. Inimaginabil ce urdori au scos la rampa USL, PDS, PDL, PCR sau cum s-or mai fi numind partidele care jupoaie la sange poporul roman!

Salvati o parte insemnata din averea tarii, desfiintand ICR! ICR este atat de compromis incat nu mai are nici o sansa sa se redreseze. Iar Ponta o tot tine in poante, declara ca vrea sa-l lat-lungeasca! Cu alde Lilian? Ce politica e asta? Sa faci o schema guvernamentala ca a Frantei, sa spunem, si sa nu ai oameni! Creezi functii, nu oameni! Ce mostra de iresponsabilitate.

Ca sa-si consolideze iresponsabilitatea, Ponta le-a dat malai la toti, si-a rasplatit toti lingaii, fiind partas la realizarea unui parlament mai umflat decat Congresul SUA! Iar Basescu isi inchide si celalalt ochi si se hlizeste, hlizeste la durerea si neputinta oamenilor, care nu mai au taria sa iasa din casa cu furci si topoare.

E un jaf pe fata. O obraznicie fara margini, un “anti-heritage”, sa defilezi in lume cu fanfare “gypsi”, cu prajini si cu sefi ai culturii care declara mandri ca au colaborat cu Securitatea, dar n-au semnat!

Continuati, tovarasi, ati ajuns mandria doamnei La(n)garde!

Grid Modorcea,

Corespondenta de la New York pentru Ziaristi Online

Cititi si: Raport Deschis catre Presedintele Romaniei si Directorul SRI: ICR inseamna, de fapt, Institutul Cultural Rus?

Unguri la Smithsonian Folklife Festival 2013 via Ziaristi Online

 

 

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.