Din cauza lui Larry Watts, Tismaneanu nu i va mai putea recenza niciodata pe Plesu, Liiceanu si Patapievici. Mircea Platon: Un meduz şi o meduză - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Din cauza lui Larry Watts, Tismaneanu nu i va mai putea recenza niciodata pe Plesu, Liiceanu si Patapievici. Mircea Platon: Un meduz şi o meduză

Tismaneanu-CADI-Liiceanu-Stoica-Patapievici si Plesu sub masaUn meduz şi o meduză

de Mircea Platon

Mircea-PlatonCaracteristic gândirii, regimurilor şi naturilor totalitare e să vadă în orice incident minor un sabotaj şi să proiecteze fantasma inamicului asupra oricărei fiinţe care, dintr-o pricină sau alta, deranjează.

Aflat, probabil, undeva pe o plajă, plictisindu-se să tot sape gropi cu lopăţica de plastic, VT îşi flexează bicepşii vigilenţei revoluţionare înfierând meduzele. În lipsa unui oponent real, dl VT înscenează o meduzomahie din care ţâşneşte victorios, punând la zidul castelului – nu de Kafka, ci de nisip – gelatinosul adversar: “Sunt mieroase, se strecoara insidios in spuma marii, sunt agentii perfecti ai neantului. Meduzele nu vorbesc, ci susura. Nu sunt capabile sa fie rechini. Sunt doar, vorba cuiva, plevuscile de la masa stapanilor. Isi prezinta mizerabilul venin drept elixir al iubirii. Meduzele nu stiu ce inseamna o batalie cinstita. Sunt invizibile, omniprezente, tentaculare si abjecte precum Securitatea.”

După cum se vede, chiar şi Perseu lupta cu Medusa îmbrăcat sumar

Meduza “abjectă” precum Securitatea? Înlocuiţi “meduza” cu “chiaburul”, “evreul” sau cu orice alt duşman de clasă/rasă doriţi şi veţi obţine delirul totalitar dorit. Curat complot meduzo-masonic!

Mare noroc avem că VT luptă cu Securitatea şi comuniştii chiar şi când e la plajă. Luptă ca şi cum s-ar bronza: când cu faţa, când cu spatele. Propun aşadar ca IICMER să-i deconteze cheltuielile de vacanţă. Şi amenda pe care i-o va aplica, negreşit, Comisia pentru Combaterea Discriminării Meduzelor.

Nu de alta, dar când a fost invitat să dezbată chestiuni arzătoare – despre comunism! – cu intelectuali precum Paul Gottfried sau Larry Watts, VT a fugit cu coada bibliografică între picioare. De parcă ar fi văzut-o pe Medusa. Iată o mostră de gelatinitate estivală:

Constantin Dobre spune:
Larry Watts: “Dacă dl.Tismăneanu alege să iasă din spatele insinuărilor sale atente şi să mă confrunte direct pe baza argumentelor pe care le-am prezentat, va găsi în mine un partener deschis la discuţii publice.” (http://adevarul.ro/news/societate/falsificatori-contestatari-sarlatani-partea-ii-a-1_51c77bc9c7b855ff56bd863d/index.html)
Vladimir: refuz sa cred ca un gentleman asa ca tine nu va raspunde provocarii publice a dlui Watts. Good luck!
 • Dl Larry Watts se poate confrunta cu istoricii romani (din tara ori din strainatate) care au pus sub semnul intrebarii interpretarea pe care o propune in legatura cu documentele respective. Cand va publica lucrarea respectiva in Statele Unite, o voi recenza (poate). Deocamdata, a ales sa publice in Romania. Eu traiesc si predau in Statele Unite, nu la Bucuresti.”

Confruntat cu evidenţa, fără posibilitatea de a se fofila, VT se leagana de pe un picior – academic – pe altul ca Peter Sellers in filmul Petrecerea.

Cum adică el activează SUA? Dar “Raportul final” ce e? Nu ne aminteşte mereu VT că e prigonit în România şi peste hotare din cauza faptului că a condamnat comunismul? Nu a “condamnat” în româneşte “comunismul” din România? Nu a fost şef pe linie ştiinţifică la IICMER? Nu i s-a decontat din bugetul statului activitatea “ştiinţifică” “anticomunistă” desfăşurată în România? Despre ce vorbim aici?

În rest, gâlceava lui VT cu meduzele îmi aminteşte de versurile formaţiei Parlament (cuvânt care dă fiori băsiştilor): “Un meduz şi o meduză/ Stau pe plajă buză-n buză/El propune, ea refuză…”

Sursa: Cotidianul via Ziaristi Online

Nota Z.O.: Ca atare, intelegem ca pana nu vor publica in SUA si Plesu, Liiceanu si Patapievici, Tismaneanu nu i va mai recenza pentru ca, “nu-asa?”, vorba lui Brucan, el traieste si preda in Statele Unite si nu la Bucuresti… Slava Domnului! Din nou, multumim, Larry Watts, ca ne-ai scapat de niste “puhoaie de cuvinte peste niste pustiuri de idei”!…

Print Friendly, PDF & Email

32 comments

 1. Gerula

  preferatii mei, ha ha ha ha ha

  O sa aiba exact ce merita: sa le fie zdrobita credibilitatea, pe net, ca oamenii sa-i vada asa cum sunt! In fata unui inamic dezonorant nu-ti scoti niciodata coiful. Curiozitatea ultimei licariri nu te poate indupleca.

 2. Constantin Dobre

  Domnilor,

  Observ ca v-ati folosit de un schimb de mesaje publice pentru atacuri nejustificate, cred eu, impotriva celui mai renumit politolog contemporan in tematici comuniste, dl profesor Vladimir Tismaneanu. Il acuzati pe dl Tismaneanu de lasitate pe motiv ca nu polemizeaza public cu dl Larry Watts si va grabiti sa trageti concluzii eronate. Nu sunt avocatul public al profesorului Tismaneanu si nici nu mi s-a cerut sa fiu, dar cred sincer ca asa dupa cum il cunosc eu, profesorul politolog Tismaneanu va ridica manusa aruncata public de Larry Watts.
  Putintica rabdare, domnilor!

  Constantin Dobre, fost organizator si conducator al revoltelor mineresti din Valea Jiului, Lupeni, august 1977

  • eXpress

   |Author

   Dle Dobre, se pare ca aveti cam multe lucruri in comun cu Tismaneanu: tematici comuniste, ambii sunteti relocati in strainatate, Magureanu… Etc, etc, etc… Acum ii mai cantariti si “curajul”… Pai ce puneti in talere? Miselia-i vs lasitatea-i? 🙂

   • Constantin Dobre

    Nu stiu cate lucruri am in comun cu dl profesor Tismaneanu dar stiu cu exactitate ca eu nu sunt misel si nici las. Acelasi lucru vreau sa cred si despre dl profesor Tismaneanu, chiar daca pana la acest moment nu a intrat intr-o polemica publica cu dl Larry Watts. Subestimand curajul si competentele dlui profesor Tismaneanu, nu cred ca-i o dovada de intelepciune. Surprize pot sa apara oricand.

    • eXpress

     |Author

     Dl. Tismaneanu este omul surprizelor permanente: din orasul Stalin la Washington, de la marxism-leninism la stango-drepto-populism, de la Iliescu la Basescu, din zona de second-class a cartierului rosu Primaverii direct in patul Licai Gheorghiu, din vila mai mare chiar si decat a lui Basescovici, cu priveliste direct la soldatul sovietic eliberator de peste lac…
     Cat despre Dvs., stimate dle Dobre, asteptam sa ne lamuriti despre legaturile Dvs. cu “sarpele cu ochelari”.

     • Constantin Dobre

      Speculatii, speculatii!

      Domnilor, nu va inteleg. Simplul fapt ca-l creditez pe dl profesor Tismaneanu intr-o posibila si/sau probabila confruntare publica cu dl Larry Watts va indreptateste sa ma jigniti si sa-mi cereti sa va “lamuresc”?

     • eXpress

      |Author

      Noi nu va jignim, stimate Domnule Dobre. Dar dl Tismaneanu si-a dovedit deja “inaltul nivel academic” in cazul minciunilor stupide raspandite gura-n gura cu agentul sovietic I. M. Pacepa. Ce sa mai asteptam, un alt sir de minciuni pe bat? Sa fim seriosi!

 3. Anonim

  @Constantin Dobre:

  Mai bine ne lamuriti cum a fost cu evenimentele din Valea Jiului, pe care le asumati in calitate de conducator.

  Nu cumva bratul lung al revolutiei bolsevice a fost pe acolo via KGB?

 4. andrei

  dle Dobre, ne puneti pe ganduri. Glumiti serios, nu sesizati contextul, ati citit aleatoriu din preferatul in cauza? Fiindca ceea ce scrie omul acela este probatoriu.

  …sa va acordam circumstanta de naivitate?

 5. Damian

  pana ajungeti voi, cu pantzerele, noi o sa le taiem liniile de aprovizionare, sa vedem cum o sa reziste cu 17 librarioare, ha ha ha ha ha ha ha ha. Presimt ca boborul elitist se va rascula, vor fugi care incotro, restul se vor apuca sa manance cainii dintre ziduri, apoi au sa se manance unii pe altii.

 6. Anonim

  Daca prestatia de azi a domnului Dobre este cea de sustinere a fostilor cominternisti resapati in democrati, oare care va fi fost aceea din Valea Jiului? Ma refer la cea reala, nu le cea declamata perpetuu.

  • Constantin Dobre

   Simplu, manevra abila pentru amortirea vigilentei lui Ceausescu si intarirea pozitiei dlui Pacepa. Face sens raspunsul meu?

 7. anonim

  Daca este inept inseamna ca nu face sens, d-le dobre, presupunand ca sunteti acel Dobre.

  Cine dezerteaza poarta acelasi nume in toate limbile pamantului. Nu exista dezonoare mai mare, pentru un comandant, decat sa treaca la inamic, este ceva ce transcende ideologiile.

  • Constantin Dobre

   USA inamicul Romaniei la data “dezertarii” dlui Pacepa? Banuiesc ca nu doriti sa sabotati eforturile dlui Larry Watts.

 8. Anonim

  @Constantin Dobre:

  Nu ‘face sens’ pentru ca nu are sens. Probabil vreti sa demonstrati ca sinteti mai britanic decit arhiepiscopul de Canterbury.

  • @ Anonim

   Prin analogie, Dvs. vreti sa demonstrati ca sunteti mai credincios decat Papa de la Roma cu conotatiile sensurilor si non-sensurilor domniei voastre.
   Game over, please.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.