Corneliu Florea in premiera la Ziaristi Online: Vladimir Tismaneanu isi denunta cosangenii evrei ca tortionari ai comunismului, in "Lumea secreta a nomenclaturii" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Corneliu Florea in premiera la Ziaristi Online: Vladimir Tismaneanu isi denunta cosangenii evrei ca tortionari ai comunismului, in “Lumea secreta a nomenclaturii”

tismaneanu_lumea_secreta-humanitas-editura-politicaLECTURĂ  ŞI  PRINTRE  RÂNDURI

NOMENCLATURA  COMUNISTĂ  DUPĂ  TISMĂNEANU

de CORNELIU FLOREA

Corneliu FloreaVLADIMIR  TISMANEANU – VT – căruia numai anumite persoane autorizate au voie sa-i spună şi Volodea (ne autorizaţii au fost consideraţi antisemiţi de către Patapievici într-un articol ce a făcut multă vâlva în 2012 , dând şi naştere la comentarii şi butadei în România populaţia se împarte în semiţi şi antisemiţi) a editat în 2012 la Editura Humanitas volumul LUMEA  SECRETA  A NOMENCLATURII – cu subtitlul  Amintiri, dezvăluiri, portrete. Felicitările mele de cititor.

În toamnă, la Târgul de carte ’’Gaudeamus’’ volumul a fost prezentat cu tobe şi surle de Mircea Cărtarescu, care a afirmat ca Volodea îi este fratele mai mare. Nu am ştiut ca au origine comună, iar Roman Patapievici a spus cu glas tare în auzul asistenţei, citez mot a mot :  Tismăneanu este cel mai excepţional produs al spaţiului cultural românesc, şi insist, este al spaţiului cultural românesc.  Am rămas uimit, confuz, jenat de mine însumi, pentru că nu ştiam nici atâta lucru că VT  este cel mai excepţional produs al spaţiului cultural romanesc. Apoi m-am liniştit, de ce să mă simt eu jenat, daca cei de la ’’spaţiul cultural românesc’’ acceptă fără murmur ce susţine fostul preşedinte al ICR-ului. Până în acel moment eu ştiam ca VT nu era nimic altceva decât  fiul unor nomenclaturişti comunişti, implantaţi de Moscova la Bucureşti, să ne îndoctrineze forţat. El, VT, a continuat cu devotament misiunea părinţilor săi  până într-o zi când s-a strămutat în Statele Unite, unde îi uimeşte pe americani cu politologia anti-comunista.  Chamaeleo vulgaris  pe latineşte.

Am citit, fără nici o atracţie amintirile îmbălsămate corespunzător vremurilor actuale, bine alese şi auto-cenzurate, deci banale, ca bananele răscoapte, dezvăluirile deja dezvăluite cu adevăr de mult, de alţii mai înainte lui, dar care nu pot fi editate la Humanitas  şi portretele schiţate neclar, incomplete, incorecte. La urmă  m-am oprit la ultima dintre fotografiile de familie a lui Volodea anexate la sfârşitul volumului fiindcă  spune foarte multe. VT împreuna cu fiul stau între ex-rex-ul şi consoarta lui, trei strâng în mână un pahar, al patrulea îl strânge cu amândouă mâinile, deh, puterea obişnuinţei: să nu-i scape nimic din mână. Precizarea de sub fotografie: Autorul cu fiul său, Adam  Volo,  între Majestăţile Lor, regina Ana şi regele Mihai.  Ce mizerie de oportunişti, ce parveniţi !!  În fond toata cartea e plina numai de asemenea  personaje, cu câteva excepţii, cei ce au fost limitaţi numai la aceasta ideologie şi au crezut numai în ea. Atât le-a fost orizontul. De exemplu fostul tipograf Tismineţki, tata lui Volodea, ajuns mare propagandist comunist şi profesor universitar de marxism-leninism la universitatea din Bucureşti, vehementul antimonarhist, dacă ar vedea  această  fotografia imediat  ar face un infarct fatal.

Da, Leonid Tismineţki, tata lui Vladimir Tismaneanu ( evreii îşi schimba numele după cum bate vântul intereselor) a fost unul dintre acei oameni care a crezut cu adevărat  în comunism, cum cred arabi în Coran. A luptat pentru comunism în războiul civilo-internaţional din Spania, după care, a fost trimis de la Moscova să bage comunismul pe gât românilor, cu pâlnia şi ţeava, până în 1958, când a fost înlăturat din toate funcţiile şi poziţiile de mare propagandist nomenclaturist, i s-a luat maşina de la scară, a fost anchetat şi dat afară din partid. Anchetat de generalul de securitate Janos Vincze în cadrul unui grup de fracţionişti. Un oportunist, Eugen Florescu a scris un articol  despre Leonid Tismineţki intitula ’’Ciungul’’ în care afirmă că: până şi Gheorghiu-Dej l-a dat afară din partid de tâmpit ce era. O opinie târzie şi fără rost, dar o opinie ce se adaugă multor altora şi  pentru care VT îl critica şi denigrează pe Dej, Ceauşescu si baronii lui ( mai mult sau mai puţini români, vorba lui Caţavencu) iar pe Eugen Florescu l-a catalogat în volumul acesta de nomenclaturişti: obtuz, vehement, insolent, intolerant şi incult. Câţi ca el acolo sus, şi dovedindu-ne încă odată că,  răzbunarea este arma nomenclaturistului comunist. În concluzie, garantez că dacă tata lui Volodea nu ar fi fost înlăturat din înaltele sale poziţii de nomenclaturist, el nu ar fi fost un rătăcitor prin Venezuela şi Statele Unite ci ar fi ajuns  ministru în guvernele tovarăşului Ion Ilici Marcel Iliescu, poate chiar prim-ministru, dacă şi Petre Roman, alt fiu de nomenclaturist, a ajuns pe această poziţie.

Mama lui Volodea , născută Hermina Marcusohn a fost tot o comunistă convinsă alături de Leonid  Tisminineţki la bine şi la rău. În Basarabia s-au cunoscut, în Spania au luptat împreună, la Moscova au fost primiţi ca eroi ai comunismului, iar la Bucureşti tovarăşa doctor Hermina Tismineţki, devine Tismăneanu, este propulsată de la început ca Directoarea Direcţiei Cadre din  Ministerul Sănătăţii. Pot să  comentez  pentru generaţiile viitoare că la vremea aceia cadrele şi partidul tăia şi spânzura în toate instituţiile şi întreprinderile din Republica Populară  Romînă,  generaţia mea a trăit acele vremuri de oprimare. Dar şi în acest  caz,  la fel ca în multe altele,  VT contraface, mai bine zis măsluieşte adevărul, şi scrie că mama lui nu avea acces la dosare din cauza securităţii ! Hei VT, noi nu suntem studenţi americani, noi am fost studenţi români în acele vremuri !!  Cine a înfiinţat şi conducea securitatea  in 1948, când au sosit de la  Moscova cu trenul, nu pe tancuri, familia Tismineţki  ?  Aud ? Securitatea a fost şi a rămas o instituţie militară de execuţie diabolică subordonată ordinelor partidului conducător, tovarăşe fiu de nomenclaturist comunist. Şi apropo de venirea părinţilor nu pe tancuri ci cu trenul special  de basarabeni şi evrei comunişti, aduşi la cererea tovarăşei Ana Pauker, să întărească munca de conducere a partidului, nu este important mijlocul de locomoţie ci sarcinile cu care au venit şi  le-au îndeplinit împotriva poporului român, îndoctrinându-l forţat prin teroarea şi supunere.

VT are şi două surori mai mari ca el, născute la Moscova unde au şi trăit până în 1948 când au venit cu trenul, nu pe tancuri, la Bucureşti unde au primit locuinţa de nomenclaturişti şi atunci au văzut, pentru prima data în viaţa lor, o cada de baie, scrie autorul  !! Îmi permit să-l întreb: unde erau proprietarii acelor locuinţe ?!?  În închisorile nomenclaturii !

VT ataca cu mult curaj relaţia între comunism şi evreitate , ceea ce ar fi fost foarte interesant să aflăm opiniile şi argumentele celui mai excepţional produs al spaţiului cultural românesc, dar renunţă după un rând, schimbă subiectul şi trece la o statistica din 1930. După care în România erau 750.000 de evrei din care 500 erau în partidul comunist român, de o mie de membri, şi alţii vreo 50.000 simpatizau comunismul, pentru a concluziona  este o inepţie să se spună că evreii au adus comunismul (în România )  Chiar aşa o inepţie, de când Mihail Roller  în a sa istorie despre poporul roman numai că nu a scris că dacii de pe Columna lui Traian  purtat deja, în pieptar lor de oaie, carnetul roşu de partid. Pentru ca acum cititorii acestui volum, să sub înţeleagă de la VT ca evreii  nomenclaturişti, care timp de două decenii, pe faţă şi în forţă, au îndoctrinat, supus şi condus  poporul român, nu au adus comunismul în România !! Am fi nişte inepţi, adică proşti, tâmpiţi, idioţi să afirmăm aşa ceva, de ce nu şi antisemiţi. Ca să nu fim antisemiţi absurzi ar fi mult mai bine să susţinem că cei ce au adus şi instalat cu forţa comunismul nu sunt altceva decât nişte descendenţi ai acelor daci, care au scăpat din holocaustul lui Traian. Pentru că a menţiona şi câţi evrei simpatizau comunismul, precizam că după 1944 aceştia s-au declarat ilegalişti, unii pe alţii,  dovada pentru aceasta fiind de două simple declaraţii de ilegalitate pe care şi le-au dat unii altora şi imediat au  devenit comunişti cu vechi state de plată şi noi funcţii în conducere  României eliberate..

Citind minienciclopedia nomenclaturii, bine cosmetizată ca să corespundă vremurilor, în care  VT se auto-portretizează, de câte ori vrea, în mare politolog democrat, mai ceva ca americanii, dăm peste  mulţi evrei care nu au adus comunismul în România, ci au fost forţaţi de acei urmaşi ai dacilor de pe columnă să clădească cea mai superioară tiranie a tuturor timpurilor, de la homo primigenius la homo sovieticus, apoi, pe rând au şters putina în ţările promise.

NU vreau să mă îndepărtez de această idee principală a scriiturii lui VT , de inepţia românilor, adică prostie, tâmpenie, idioţenie noastră,  prin care credem, susţinem că evreii au adus comunismul în România, şi am să exemplific cu argumente luate din lumea ’’secretă’’ a nomenclaturii : Ana Pauker, născută  Hannah  Rabinsohn , vioara întâia a comunismului din 1944 până în 1953, Alexandru Nicolski, născut Boris  Grunberg, torţionarul şi arhitectul închisorilor comuniste,  fraţii Oigenstein: Lev care devine Leonte Răutu, Mihail care devine Oişteanu şi David care devine Dan Răutu, fixaţi la noua propagandă şi cultura comunistă la care  trebuie adăugaţi Valter Roman născut Erno Neulander, vechea noastră cunoştinţă Timineţki şi marele Saul Brukner devenit Silviu Brucan. Sau că adevărata ştafeta a culturii romaneşti a fost înlocuită de Ariel Leibovich,  Mark Breslau, Renee Annie Cassian,  Veronika  Schwefelberg, Solomon Moscovici,  Ştrul Leiba,  Anatol E Baconsky, Moise Cohn, Alexander Avram, Moise Davidson, Iţig Wittner, Alexander Zissu Saltman.  Dacă ar trebui să-i înşir şi pe cei din comerţ – interior, exterior – ar mai trebui o pagină, dar nu mai e nevoie, nici pentru semiţii cinstiţi, trebuie că mai sunt şi din ăştia, nici pentru ’’antisemiţii inepţi’’ . Tuturor recomand  lectura acestui volum.

Ar fi multe de comentat despre acest volum cu nomenclatura din România anilor 1944 – 1965, ar trebui o masă rotundă, liberă pentru toate opiniile argumentate, absolut deschisă,  democratică şi civilizată, nu cu aranjamente anterioare şi fără epitete şi ameninţări,  pentru că trebuie dezvăluit tot adevărul şi căutat căile unei noi concordii.  Totul trebuie luat de la început şi judecat corect. Românii plătesc tribut greu pentru cele întâmplate evreilor între 1934 şi 1944, în timp ce evreii nu au cerut nici scuzele formale celor pe care i-au aruncat în stradă sau în închisorile comuniste. Este necinstit, este o cale greşită ce nu va duce la concordie. În plus, în ultimul timp,  se bate prea multă monedă falsă cu antisemitismul romanilor pentru observaţiile şi criticile lor argumentate, fiindcă  greşesc şi semiţii nu numai antisemiţii. Pentru opiniile pertinente  românii sunt etichetaţi antisemiţi fără să li se poată contesta criticilor aduse şi încălcând Articolul 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, deasupra căruia nu se pot face alte legi…

Cât priveşte pe VT, căruia îmi place să-i spun Volodea, precum Cărtarescu şi Patapievici, fiind un nume frumos, sonor ce îmi  reaminteşte de eliberatorii care ne-au adus nomenclaturişti comunişti pe tancuri, trenuri şi avioane, îi doresc sănătate şi scrieri corecte.

Corneliu Florea,

Septembrie 2013, Winnipeg, Canada

Via Ziaristi Online

Scriitorul Corneliu Florea este primul roman care i-a atras atentia lui Traian Basescu ca pune un agent antiroman in fruntea Institutului Cultural Roman, recte pe Patapievici.

Cititi si: Raportul “Tismeneanul” – Somn uşor, domnule preşedinte !

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

  1. cei mai exceptionalii

    de fapt, intrasem cu gandul sa ma autodemasc:) fiindca, de la o vreme, observ la lansarile acestor maimute rasate, scapate in boia, un auditoriu destul de ciudat, mai mult curios decat patruns. Este adevarat… e cumva nedrept faptul ca nu se plateste bilet, ca la circ, oricum sa-i vezi si sa-i auzi este un spectacol in sine. Cutia silei.

  2. tolea

    Ceva ma pune pe ganduri, fiindca nu este usor sa gasesti un evreu prost. Daca noi spunem ca este evreu iar evreii nu-l recunosc decat ca rus si ramanem cu volodea rusalka pe cap?

  3. Dan

    Multumim pentru existenta, avem multe de invatat de la Volodea, ne antreneaza mintea si ochiul pentru a putea sa ne ferim in viitor de parveniti si oportunisti mincinosi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.