Ziua Judecatii pentru agentul Laszlo Tokes. Ramane sau nu ramane Ofiter al Ordinului National Steaua Romaniei, dupa cum l-a decorat Traian Basescu? UPDATE: Decizia, amânată pentru 20 noiembrie - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ziua Judecatii pentru agentul Laszlo Tokes. Ramane sau nu ramane Ofiter al Ordinului National Steaua Romaniei, dupa cum l-a decorat Traian Basescu? UPDATE: Decizia, amânată pentru 20 noiembrie

Basescu si TokesConsiliul de Onoare al Ordinului ‘Steaua României’ a amânat pentru 18 octombrie luarea unei decizii în cazul sesizărilor privind retragerea decoraţiei europarlamentarului Laszlo Tokes.

“Consiliul de Onoare a judecat sesizările venite din partea unor membri ai Consiliului de Onoare şi a considerat util să continuăm deliberările în timpul care urmează, până la o dată care va fi potrivită prevederilor legii”, a spus preşedintele Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, academicianul Ionel Haiduc, precizând că următoarea şedinţă a forului va avea loc pe 18 octombrie, la ora 16,00.

El a motivat că decizia de amânare a şedinţei a fost luată pentru ca toţi membrii Consiliului să fie prezenţi şi fiecare să aibă posibilitatea să-şi spună punctul de vedere.

La rândul său, Ecaterina Andronescu, membru al Consiliului, a punctat că legea permite ca deliberarea în cazul retragerii unei decoraţii să se realizeze în termen de 60 de zile.

Şi Gabriela Firea, membru al Consiliului, a subliniat că forul este în interiorul regulamentului şi al legii.

“Am depăşit două etape. Două şedinţe am avut până acum la Academia Română, la niciuna dintre ele nu s-a prezentat colegul nostru de ordin, europarlamentarul Laszlo Tokes. L-am aşteptat chiar şi astăzi. Nu a venit şi legea şi regulamentul prevăd să judecăm în lipsă la al doilea termen, ceea ce s-a întâmplat astăzi. A început judecarea. S-a judecat sesizarea primită iniţial din partea doamnei Corina Creţu, susţinută de alte câteva scrisori. L-am audiat pe dl senator Alexandru Frătean”, a arătat Firea.

Ea a susţinut că Mircea Geoană, Costin Georgescu şi Şerban Brădişteanu, membri ai Consiliului de Onoare al Ordinului “Steaua României”, au absentat de la şedinţă din motive obiective, primii doi fiind plecaţi în străinătate iar cel de-al treilea participând la o operaţie.

Firea a punctat că votul se ia cu majoritatea membrilor Consiliului iar şedinţa pentru a fi statutară trebuie să întrunească de asemenea majoritatea membrilor.

Din Consiliul de Onoare al Ordinului “Steaua României” fac parte deţinători ai acestui ordin, cu grade diferite: acad. Ionel Haiduc – în grad de Mare Cruce (preşedinte), g-ral Constantin Degeratu – în grad de Mare Cruce, Şerban Brădişteanu – în grad de Mare Ofiţer, Costin Georgescu – în grad de Mare Ofiţer, Mircea Geoană – în grad de Comandor, Gabriela Firea – în grad de ofiţer şi Ecaterina Andronescu – în grad de cavaler.

Pe 26 septembrie Consiliul a amânat pentru 11 octombrie luarea unei decizii în cazul lui Tokes.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.