ARCB: "Clădirea autointitulată Cathedral Plaza are zilele numărate!" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

ARCB: “Clădirea autointitulată Cathedral Plaza are zilele numărate!”

Catedrala-Sfantul-IosifCOMUNICAT DE PRESA

Cathedral Plaza, tot mai aproape de începerea dezmembrării

Sentința privind demolarea a rezistat atacului la care a fost supusă de Primarul General

Tribunalul Dâmbovița a respins prin încheierea din 24.01.2014 şi hotărârea nr. 288/2014 două cereri formulate de Primarul Municipiului București, una de suspendare și alta de anulare a sentinței civile nr. 2520/2012, pronunțată anterior de acelaşi tribunal, prin care a fost dispusă desființarea clădirii ilegale Cathedral Plaza și aducerea terenului la forma anterioară construirii.

„Căile de atac exercitate de Primarul General au fost în mod vădit inspirate de încercările confuze și disperate ale proprietarilor autointitulatei Cathedral Plaza. Se pare că prin această strategie Millennium Building Development (MBD) și-a transferat influența și mijloacele de atac în sfera unei instituții publice care, într-un stat de drept, ar trebui să apere Catedrala Sf. Iosif și nu clădirea ilegală de lângă aceasta”, a declarat IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Legătura dintre primărie și dezvoltator este relevantă. O mare casă de avocatură, care a reprezentat (fără succes, e adevărat) firma MBD timp de mai mulți ani (probabil o mai face încă), îl reprezintă acum pe Primarul General în încercarea de a salva clădirea ilegală. Forma cererilor acestei case de avocatură în favoarea Primăriei Generale este evident asemănătoare cu cele anterioare în favoarea MBD.

Oare Consiliul General al Municipiului București știe de această dublă reprezentare? Este, oare, de acord ca din bugetul Primăriei Capitalei să se cheltuiască sume de bani în acest scop care desfigurează, în mod vădit, imaginea unei autorități publice? Baroul București are în vedere să se autosesizeze asupra unei eventuale incompatibilități și a încălcării legii avocaților și a Statutului profesiei?

Sub pretextul protejării Catedralei și al costurilor ridicate pentru dezmembrarea clădirii ilegale, primarul Oprescu încearcă să împiedice executarea unei hotărâri judecătorești de demolare și chiar să se eschiveze total de la această obligație. Acesta prezintă rapoarte de evaluare îndoielnice, realizate de înseşi firmele care au construit Cathedral Plaza, și refuză punerea în executare a obligației de desființare a construcției.

Care sunt costurile desființării Cathedral Plaza? Conform unor estimări independente acestea nu ajung nici la o treime din cifrele vehiculate de Primarul General însă, oricare ar fi acestea, într-un stat de drept, ele sunt mult mai mici decât costurile de a apăra ilegalitățile comise și rezultatul fraudulos al acestora.

Am spus și credem cu tărie că nimeni nu este mai presus de lege şi că autointitulata Cathedral Plaza are zilele numărate!

Biroul de presă

Pr. Francisc Doboș

Purtător de cuvânt

0755 065069

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.