Patriarhia Romana condamna atacurile la comanda ale anticrestinilor de la Adevarul - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Patriarhia Romana condamna atacurile la comanda ale anticrestinilor de la Adevarul

Ramona Ursu si Malin Bot slugi anticrestineCât de nedemni pot fi unii aşa-zişi jurnalişti!

Pe unul din blogurile publicaţiei Adevărul au fost postate opiniile personale ale doamnei Ramona Ursu la adresa Patriarhului României, exprimate într-un limbaj incalificabil, calomnios şi nedemn pentru un jurnalist. Stilul în care sunt exprimate opiniile personale de către jurnalistul cotidianului Adevărul trădează micimea sufletească şi patima specifică presei din primul deceniu al regimului comunist în România, atunci când Biserica şi slujitorii ei erau blamaţi la comandă pentru că nu se încadrau în ideologia ateistă impusă de autorităţile vremii.

Atacul grobian al jurnalistului de la Adevărul nu mai miră pe nimeni de vreme ce, în urmă cu câţiva ani, acesta încerca obsesiv să convingă mai mulţi colegi de breaslă de a prelua teme de atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române şi a slujitorilor ei de pe un blog la realizarea căruia s-ar fi implicat personal (foto/info).

Pe lângă atacul josnic la adresa Patriarhului României, jurnalistul cotidianului Adevărul îşi permite să dezinformeze iresponsabil opinia publică asupra ajutorului acordat de Biserică sinistraţilor din judeţul Teleorman. Aşa cum au relatat mai multe instituţii media centrale şi locale, imediat după revărsarea apelor din zilele Sfintelor Paşti, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, din fonduri proprii şi cu ajutorul financiar în valoare de 25 000 lei oferit de Arhiepiscopia Bucureştilor,  a ajutat cu alimente neperisabile şi apă cele aproape 500 de familii sinistrate din judeţul Teleorman.  În următoarele zile, celelalte eparhii din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române au urmat exemplul Arhiepiscopiei Bucureştilor şi au virat sume de bani din fondurile proprii în contul Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului pentru ca această eparhie să continue să ajute familiile sinistrate din cele 19 localităţi inundate din judeţul Teleorman, inclusiv la refacerea caselor şi anexelor gospodăreşti afectate de viituri.

Cât priveşte colecta hotărâtă de Sfântul Sinod pentru creştinii din Siria greu încercaţi din cauza tensiunilor sociale din ultimii ani, aceasta reprezintă un gest firesc de compasiune şi solidaritate al clerului şi credincioşilor ortodocşi români faţă de suferinţa semenilor lor din această ţară a Orientului Mijlociu, aşa cum au procedat şi alte Biserici.

În concluzie, opiniile personale ale jurnalistului cotidianului Adevărul şi încercările sale de dezinformare denotă lipsă de demnitate personală şi deontologie profesională, invidie şi ură faţă de Biserică şi slujitorii ei, specifice unei epoci pe care o consideram de mult apusă.

BIROUL DE PRESĂ

AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Basilica via Ziaristi Online

Foto/Info: Victor Ciutacu

05.05.2014 | 14:01

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.