Părintele Justin Pârvu, Cetăţean de Onoare şi la Târgu Neamţ, alături de Părintele Cleopa, IPS Teofan şi PF Daniel. Distincţia se adaugă celor similare de la Poiana Teiului, Belceşti, Baia Sprie, Aiud şi Piatra Neamţ - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Părintele Justin Pârvu, Cetăţean de Onoare şi la Târgu Neamţ, alături de Părintele Cleopa, IPS Teofan şi PF Daniel. Distincţia se adaugă celor similare de la Poiana Teiului, Belceşti, Baia Sprie, Aiud şi Piatra Neamţ

Actorul Vasile Muraru la Parintele Justin Parvu in chilie via Ziaristi OnlinePărintele Justin Pârvu a fost desemnat, pe 28 august a.c., cetățean de onoare al orașului Târgu-Neamț, completându-se astfel iniţiativa oraşulul învecinat, municipiului Piatra Neamţ, care i-a acordat acest titlu Duhovnicului Neamului, în semn de recunoaştere şi apreciere a activităţii sale, in luna iunie, cu ocazia zilelelor oraşului moldav, transmite Mănăstirea Petru Vodă, lăcaşul ctitorit de fostul deţinut politic anticomunist spre pomenirea martirilor şi sfinţilor închisorilor. Părintele Justin Pârvu a mai primit titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE post mortem al orașului Aiud la data de 18.12.2013 pentru demnitatea si onoarea cu care a suferit în închisoarea comunistă de la Aiud, anterior primind titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Baia Sprie la 22 august 2013, in ciuda opozitiei unui institut-fantoma ce poarta numele unui impostor al holocaustului. In acelasi timp, şi Comuna Belceşti din judeţul Iaşi, i-a acordat acest titlu Parintele, tot in august 2013, pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului comunei. De asemenea, Comuna Poiana Teiului, unde arhimandritul a ridicat lăcaşurile de închinăciune de la Petru Vodă, l-a inclus încă din 2004 în rândul vârfurilor localităţii.

Inițiativa de la Piatra Neamţ a aparţinut consilierului local PSD Valeriu Bârsan. Propunerea alesului local a fost discutată în ședințele comisiilor de specialitate ale legislativului târgnemțean, a devenit proiect de hotărâre, fiind supus aprobării aleşilor târgnemţeni în şedinţa de joi după-amiază. La propunerea consilierului PSD a aderat și primarul Daniel Harpa, care a argumentat justificarea acestei propuneri prin faptul că Părintele Iustin Pârvu a fost și rămâne o personalitate marcantă a neamului românesc, fiind unul dintre cei mai mari duhovnici ai țării, transmite Ziarul de Ceahlău.

„Părintele Iustin Pârvu nu cred că mai are nevoie de nici o prezentare, pentru că a fost părintele sufletelor noastre, duhovnicul neamului românesc și o personalitate marcantă care a influențat zona și credincioșii. Este o bucurie și în același timp o onoare pentru noi ca să-l avem pe Părintele Iustin Pârvu cetățean de onoare al orașului nostru. Sunt sigur că și târgnemțenii și nu numai sunt de acord cu această propunere”, a spus edilul.

Pe lângă Părintele Justin Pârvu, un alt duhovnic al neamului românesc care a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Târgu-Neamț a fost și Părintele Ilie Cleopa, în aceeaşi şedinţă a Consiliului Local, informează ziaristul C.T. Sturzu. Alte personalităţi care deţin acest titlu, de cetăţean de onoare al oraşului, sunt, printre alţii, chiar Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan ca şi Prea Fericitul Patriarh Daniel şi patrioţii români închişi la Tiraspol Ilie Ilaşcu, Alexandru Leşco, Tudor Popa şi Andrei Ivanţoc (Lista PDF aici).

Părintele Arhimandrit Iustin Pârvu (n. 10 februarie 1919, în satul Poiana Largului, județul Neamț, d. 16 iunie 2013) a fost o personalitate marcantă a Bisericii Ortodoxe Române, un model de sacrificiu în folosul semenilor și al societății, scrie şi Ziarul de Piatra Neamţ.

Acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem celor două personalități, părintele Iustin Pârvu și părintele Ilie Cleopa, este un gest simbolic, cu însemnătate pentru comunitatea locală. Cele două nume, părintele Iustin Pârvu și părintele Ilie Cleopa, rezonează cu credință în inimile multor târg nemțeni, care i-au iubit și îndrăgit pe bunii duhovnici pe parcursul vieții lor pămânești, afirmă sursa citată.

Sursa: Ziaristi Online

Foto sus: ParinteleJustinParvu.Ro

Foto jos: SfantulMunteAthos.wordpress.com

pr-cleopa-la-grigoriu sf munte athos cu daniel ciobotea

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.