Jurnalistul veteran Mirel Curea despre atentatul de la Charlie Hebdo: Ut tensio, sic vis! FOTO / VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Jurnalistul veteran Mirel Curea despre atentatul de la Charlie Hebdo: Ut tensio, sic vis! FOTO / VIDEO

Citroen c3 masina atacatorilor de la Charlie Hebdo ParisReferitor la ceea ce s-a intamplat la Paris? Ut tensio, sic vis!
Cand iti bati joc de ceea ce un om – bun sau rau, frumos ori urat, destept ori prost, pe gustul sau pe negustul tau – are el mai sfant, trebuie sa te astepti la orice si sa-ti asumi orice, cu atat mai mult cand bataia de joc este absolut gratuita!

Sa inteleg ca de maine as putea publica niste caricaturi in care sa pis in freza religia iudaica, ba chiar si holocaustul, in numele satirei, umorului si al artei, a liberatii de expresie?
Sigur, as putea, dar ma duc la parnaie cativa ani, ca asa scrie la lege!

Satira absoluta, umor total, dar nu chiar la adresa oricui, liberate de expresie la tot cartierul, dar nu chiar cu oricine!

“In 2006, Charlie Hebdo a republicat celebrele caricaturi daneze din ziarul Jyllands-Posten in care aparea Profetul Mahomed, iar pe prima pagina, o imagine in care Profetul se plange de adeptii sai fundamentalisti, spunand ca “e greu sa fii iubit de prosti”. Tirajul a sarit imediat la 400.000 de exemplare(de la 50000 n.m.), insa revista a fost criticata, inclusiv de presedintele Chirac, in vreme ce mai multe organizatii musulmane au intentat o actiune in justitiei. Multi intelectuali au sarit insa in apararea publicatiei satirice iar justitia i-a achitat pe redactori. Publicarea caricaturilor a produs insa proteste anti-franceze in intreaga lume.”

“In 2008, Charlie Hebdo a fost in centrul unui alt scandal, dupa ce a publicat o caricatura antisemita. De aceasta data, caricaturistul a fost concediat, revista reafirmandu-si pozitia critica fata de orice forma de intoleranta.”

Sursa: Mirel Curea
/ Facebook via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: George Damian: Atacul terorist din Paris – motiv pentru invadarea Siriei (şi România nu intră în Schengen) | Ziaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.